ACS Poli dezamăgeşte din nou în faţa unei contracandidate la evitarea retrogradării

Situaţia celor de la ACS Poli se înrăutăţeşte tot mai mult. Chiar dacă la jumătatea campionatului ocupau o poziţie oarecum liniştitoare, seria de rezultate negative din această primăvară i-a tras în jos.

Ultimul eşec, 0-1 cu FC Braşov, a adus-o pe echipa lui Aurel Şunda la numai trei puncte de locurile care duc în liga a doua. Partidele cu formaţiile situate în subsolul clasamentului sunt un adevărat calvar pentru timişoreni. Cu echipele aflate în luptă pentru evitarea retrogradării, au irosit extrem de multe puncte pe stadionul Dan Păltinişanu. Au mai pierdut cu FC Botoşani, iar cu Viitorul Constanţa, Corona Braşov şi Săgeata Năvodari au terminat la egalitate. Numai Oţelul Galaţi a fost îngenunchiată, printr-un gol marcat în prelungiri.

Deşi de această dată au avut o evoluţie schimbată în bine, perioade de dominare, şi şi-au creat mai multe ocazii de gol decât în precedentele situaţii de acasă, contra lui FC Braşov a fost pentru a 10-a oară în campionat când „alb-negrii” înregistrează doar 0-0 la pauză, dar şi pentru a 5-a oară când nu sunt capabili să profite de avantajul unui om în plus, după cazurile cu CFR, Corona, Săgeata şi, din nou, FC Braşov, care şi în duelul direct din tur marcase golul victoriei în inferioritate numerică pe final de joc. La Cluj, cu CFR, au avut chiar trei oameni în plus, dar victoria tot nu a venit.

De voie, de nevoie, conducerea tehnică a bănăţenilor a făcut iarăşi modificări în echipa de start. Astfel, s-au consemnat două noi debuturi în 2014 în tricoul “alb-negru”. După Danijel Morariju, Edon Hasani, Marius Staicu, Esmir Ahmetovic, Alin Dobrosavlevici şi Wilson Kneeshaw, vineri seara au primit „botezul” Gueye Mansour (revenit la Timişoara după ce între 2004-2011 a evoluat pentru Politehnica) şi Fabian Himcinschi. Dacă cel din urmă a avut prea puţine minute la dispoziţie pentru a-şi demonstra calităţile, senegalezul a fost utilizat ca titular, creând-şi mai multe ocazii de gol decât a avut uneori echipa de-a lungul unui meci întreg. Ar putea fi soluţia care să revitalizeze un compartiment aflat într-o pasă proastă, niciun atacant timişorean nereuşind să-şi treacă numele pe lista marcatorilor în acest an.

Partida din runda următoare, tot acasă, cu FC Vaslui devine extrem de importantă pentru viitorul trupei lui Şunda. Un nou rezultat negativ ar putea să o arunce pe locurile retrogradabile, de unde va avea şanse tot mai mici să evadeze.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: