ACS Poli II, confirmată de FRF, care respinge memoriul Biledului, dar Voința merge în audiență la Burleanu: ”Avem dovezi!”

Federația Română de Fotbal a fost promptă în răspuns dar nu a dat câștig de cauză Voinței Biled, vicecampioană a Seriei a II-a a Campionatului Județean Timiș, care contesta într-o adresă înaintată luni Asociației Județene de Fotbal Timiș dreptul de promovare al primei clasate ACS Poli II Timișoara la finele sezonului recent încheiat de liga a V-a, dar fiind că nu ar fi întrunit condițiile stipulate de regulament.

ACS Poli II și Voința, care au purtat un foarte strâns duel la distanță pentru promovarea în Divizia D Timiș, tranșat în cele din urmă de ”satelitul” nou-promovatei în Liga 1, în ciuda unei remize albe în revanșa din retur de pe terenul 1 al Complexului Sportiv ”Dan Păltinișanu”, moment în care balanța părea a înclina în favoarea celor din Biled, au fost despărțite de puțin în tentativa lor de accedere în liga a IV-a, însă gruparea vicecampioană a Seriei a II-a a mai căutat ulterior și o altă cale de atac, la începutul acestei săptămâni, când s-a adresat AJF Timiș.

Voința Biled a susținut în demersul ei scris că ACS Poli Timișoara nu ar fi respectat prevederile regulamentare în privința celor 15 fotbaliști înscriși pe tabelul cu cei care nu puteau evolua în sezonul 2014/15 în Campionatul Județean Timiș, invocând condițiile stipulate în articolul 19 din ROAF, referitor la cluburile cu mai multe echipe, în cadrul căruia, la punctul 4 se spune ”Cluburile care participă cu mai multe echipe în categorii competiţionale diferite sunt obligate să depună la forurile organizatoare până în ultima zi a fiecărei perioade de transfer, inclusiv (perioada de vară/de iarnă), lista nominală cuprinzând minim 15 jucători care au drept de joc numai la echipa din categorie superioară”, iar la punctul 5, ”În lista celor 15 jucători trebuie să figureze numai jucători seniori, titulari sau rezerve în echipa de categorie superioară în minim 50% din jocurile oficiale, în caz contrar, echipa de categorie inferioară neavând drept de promovare”.

Răspunsul AJF Timiș a fost că nu este de competența Asociației Județene de Fotbal Timiș să judece acest caz, expediind adresa grupării din Biled celor de la Federația Română de Fotbal, care au oferit un răspuns prompt, în favoarea lui ACS Poli II Timișoara. Totodată, AJF Timiș a omologat joi rezultatele ediției recent încheiate, confirmând promovarea grupării ”satelit” de la Complexul Sportiv ”Dan Păltinișanu”, însă vicecampioana din Biled nu s-a împăcat cu situația.

”Să se înțeleagă foarte bine că nu avem absolut nimic cu ACS Poli Timișoara dar nici nu suntem de acord cu decizia și atitudinea AJF Timiș. Motiv pentru care ne vom prezenta luni cu o delegație a clubului nostru în audiență la domnul președinte Răzvan Burleanu, la FRF, noi având dovezi că 2-3 jucători au încălcat articolul 19 din ROAF. AJF Timiș era obligată conform regulamentului să ne trimită înștiințarea răspunsului federal, ceea ce n-a făcut, iar Voința Biled încă așteaptă o hotărâre în privința a ceea ce s-a întâmplat în deplasare la Cerneteaz. Clubul nostru încă n-a fost despăgubit pentru pagubele produse mijlocului de transport, cu cauciucurile tăiate, căci AJF Timiș nu s-a sesizat încă nici până azi și nu a adoptat nici o măsură!”, a explicat Nicu Bogdan, președinte al grupării de liga a V-a.

Voința a risipit punctele decisive în lupta pentru promovare după remiza albă de la ACS Poli II, și anume într-un 3-3 la Parța, în care cei din Biled erau egalați în minutul 89, după care ratau un penalty în al doilea minut de prelungire al deplasării.

Dacă Voința Biled nu va reuși în cele din urmă să evolueze din luna august în liga a patra, în schimb CFR Timișoara și-ar putea păstra poziția în Divizia D Timiș, în ciuda faptului că a sfârșit pe locul 16 la finele campionatului, de retrogradare în ”Județ”, având șanse de a continua la același nivel în baza așteptatei promovări la baraj a ”violeților” de la ASU Politehnica Timișoara, care evoluează sâmbătă de la ora 17,30 la Lupac, cu Voința, în revanșa ”dublei” de accedere din Divizia D în Liga 3.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 42

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: