ACS Poli, LPS Banatul și Juventus, egale la puncte după turul play-off la juniori E. Miercuri, start și la juniori C și D în faza finală pe Timiș a Campionatului Județean juvenil

Campionatul Județean Timiș de fotbal juvenil a pus punct la încheierea săptămânii trecute returului din sezonul regulat, alegându-se astfel echipele calificate în faza play-off a juniorilor C, D și E, dintre care cei mai mici au jucat deja primele 3 etape din întrecerea patrulater sub formă de campionat, celelalte 3 runde fiind programate începând de astăzi și până sâmbătă, din două în două zile.

Vom reveni cu rezultatele rundei finale din sezonul regulat, dar până atunci să enumerăm scorurile înregistrate în turul fazei play-off din întrecerea juniorilor E precum și programul debutului de retur al celor mai mici precum și al primelor meciuri tot de la mijlocul acestei săptămâni în concursul celor calificate la juniori C și D.

La juniori E, trei formații și-au împărțit în mod egal punctele în prima jumătate a mini-campionatului 1-4, având câte două victorii și o înfrângere. ACS Poli și ACS FC Juventus, care încheiau în această ordine primele două în Seria 1 – 2006, au câștigat de câte două ori în turul play-off, la fel precum LPS Banatul, prima la final în Seria 2 – 2006, din care s-a mai calificat de pe locul 3 și CSM Lugoj, preluând poziția secund clasatei de 2007 de la ACS Poli, club deținând o calificată și din cealaltă grupă.

Rezultatele…

Etapa I: ACS Poli – CSM Lugoj 9-1 și Juventus – LPS Banatul 4-2;

– etapa a II-a: CSM Lugoj – Juventus 0-5 și ACS Poli – LPS Banatul 3-4;

– etapa a III-a: LPS Banatul – CSM Lugoj 8-2 și Juventus – ACS Poli 2-6.

ACS Poli are golaverajul 18-7, LPS Banatul 14-9 iar ACS FC Juventus, 11-8.

Returul începe astăzi cu jocurile CSM Lugoj – ACS Poli și LPS Banatul – ACS FC Juventus, acesta din urmă de la ora 15,30. Celelalte runde din retur se vor juca joi și sâmbătă, ca revanșe ale disputelor din etapele a doua și a treia.

Conform programului trasat de FRF în privința stabilirii celor două formații calificate în faza zonală, ce vor reprezenta Timișul în următorul tronson al întrecerii, AJF Timiș trebuie să anunțe până cel târziu luni numele cluburilor intrate în turul următor al competiției la juniori E, așa încât ocupantele locurilor 1 și 2 în play-off-ul celor de 2006/7 vor fi sâmbătă primele intrând în posesia unor premii, o noutate din partea forului județean la acest nivel de vârstă, fiind vorba despre o cupă, o diplomă și o minge pentru primii clasați respectiv de o diplomă și o minge pentru cei mergând mai departe de pe poziția secundă.

Juniorii D demarează întrecerea în play-off miercuri după-amiază, categorie de vârstă la care această fază se va derula sub forma a două grupe, într-una ACS Poli, ASU Politehnica, Pobeda Dudeștii Vechi și CSȘ Lugoj, iar în seria a II-a Electrica, LPS Banatul, FC Auto și Juventus, toate din Timișoara.

Miercuri, 10 mai de la ora 19, se dispută meciurile etapei 1 în Grupa 1, ACS Poli – CSȘ Lugoj și ASU Politehnica – Pobeda, iar în Grupa 2 ceva mai devreme, tot miercuri: LPS Banatul – FC Auto de la ora 17,30 și Electrica – Juventus de la ora 18.

Și play-off-ul juniorilor C va demara tot miercuri, prin jocul ASU Politehnica – ACS Poli, de la ora 16 pe Baza II – UPT, dar nu este încă foarte clar dacă întrecerea va fi sub forma unui turneu triunghiular sau totuși în patru formații.

LPS Banatul și ACS Poli au încheiat în această ordine în fruntea Seriei 1 – 2002 iar ASU Politehnica, LPS Banatul, ACS Poli și AS Vulturii Comloșu Mare în ordinea enumerării pe pozițiile 1-4 din sezonul regulat în Seria 2 – 2003, însă, dat fiind sistemul competițional din acest sezon, stipulând că un club nu poate alinia două garnituri diferite în play-off, dar și faptul că gruparea din Comloșu Mare a fost luată prin surprindere în privința pătrunderii în faza finală, de pe 4 după retur, nu este încă sigur dacă Vulturii va putea și evolua în această întrecere, din rațiuni financiare ce nu erau prevăzute în bugetul inițial, situație în care concursul s-ar putea limita la partidele între cele 3 grupări de pe Bega. Rămâne de văzut dar sistemul competițional pentru care s-a optat în ediția 2016-2017 a suscitat oricum discuții, din cel puțin un punct de vedere, legat de categoriile de vârstă, inducând implicit ulterioare complicații legate de trupele cu drept de accedere în play-off.

În orice caz, și la juniorii C și D fotbalul timișean are parte de câte două locuri de calificare din play-off spre zonale, în baza deținerii unor competiții în sezonul regulat cu cel puțin 14 formații la start.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: