ACS Poli pierde amicalul final înaintea startului în Liga 1, 4-0 (1-0) la Debrecen

ACS Poli a încheiat sâmbătă seară seria jocurilor amicale din perioada de pregătire înaintea debutului în ediția 2017-2018 a Ligii 1, programată pentru sâmbătă 15 iulie de la ora 18,30 la Chiajna, cu Concordia, prin a pierde la scor verificarea avută tot în condiții de deplasare într-o partidă internațională.

Timișorenii, care au abordat întâlnirea din Ungaria cu 5 noi achiziții în formula de start, și anume Crețu, Melinte și Țigănașu în defensivă respectiv mijlocașul Munteanu și atacantul Bud, apelând în primul 11 și la tânărul Bîrnoi, au fost întrecuți cu 4-0 (1-0) de roșu-albii din Debrecen, care au deschis scorul încă din primele zece minute și au marcat de încă două ori în 5 minute spre mijlocul reprizei a doua, conturând scorul final în minutul 81.

Campioană a Ungariei în anul 2014, Debreceni Vasutas SC a găzduit disputa internațională amicală pe principala sa arenă, Nagyerdei Stadion, tot ca ultim prilej de verificare înaintea startului în ediția 2017-2018 în OTP Bank Liga I, programat tot sâmbăta viitoare, pe 15 iulie, pe teren propriu cu vecina de clasament la finalul sezonului trecut, Mezőkövesd-Zsóry, iar alb-roșii au apelat în linii mari la formula de bază contra ocupanților locului 12 în Liga 1 din România, după ce miercuri începeau cu alți 11 componenți disputa de verificare adjudecată pe arena Debrecen-Pallag cu 5-0 (3-0) în dauna celor de la Cigánd SE.

În tabăra oaspeților, dintre jucătorii de câmp cu care ACS Poli a supraviețuit luna trecută în primul eșalon doar Cânu, Artean, Soljic și Croitoru au început întâlnirea programată sâmbătă seară în Ungaria, iar dintre aceștia numai croatul a încheiat ca integralist verificarea în deplasare, tot pentru 90 de minute evoluând în câmp și Bîrnoi respectiv noile achiziții Melinte și Țigănașu, iar Straton între buturi. În schimb, antrenorul Ionuț Popa a apelat pe parcurs și la 6 înlocuiri, dintre care trei de la pauză, când au fost introduse alte 3 noi achiziții, iar alte două din minutul 62, când veteranii Cânu și Croitoru le-au lăsat locul lui Șeroni și Doman, spre final mai intrând pe poziția pe care a ținut-o în precedenta campanie fundașul de bandă Străuț.

Ca joc, maghiarii s-au arătat a fi mai energici și proaspeți pe începutul ambelor reprize, după care disputa a avut tendința să se echilibreze, ACS Poli plătind tribut ca vigoare solicitantului final al ediției anterioare, derulată pentru timișoreni până în 15 iunie, în urmă cu puțin peste 3 săptămâni, prelungire a campaniei care n-a existat și în calendarul celor din Debrecen, încheind campionatul încă din 27 mai printr-un victorios 3-1 în deplasare la antepenultima clasată din Diósgyőr și astfel pe poziția a opta din 12 participante în OTP Bank Liga I, cu 4 puncte peste MTK, penultima clasată.

Într-adevăr, Debreceni Vasutas SC a evitat retrogradarea din elita maghiară conturând linia de clasament 33 11 8 14 42-46, cu 41 de puncte, după net mai bune clasări în edițiile precedente, pe patru în primăvara lui 2015 respectiv a treia în campania 2015-2016, la doar două puncte în urma vicecampioanei Videoton.

Debreceni VSC, la care a jucat în stagiunea trecută și bihoreanul Ioan Filip, în 25 dintre cele 33 de runde de campionat, s-a impus detașat în amicalul final, în care, cu excepția schimbării la pauză a portarului, a efectuat toate înlocuirile începând de la mijlocul reprizei a doua, cinci la număr, în minutele 65, 71 și chiar 3 în minutul 80, după care, imediat, mijlocașul de culoare Mengolo, introdus de circa zece minute, a stabilit rezultatul final: 4-0.

Timișorenii, care vor începe campionatul sâmbătă în deplasare la Chiajna, iar următoarele două ieșiri le vor avea pe terenul Astrei și al lui FC Botoșani, intercalând apariții acasă mai întâi cu FCSB și apoi cu nou-promovata Juventus București și campioana FC Viitorul Constanța, au pierdut astfel în premieră în scurta perioadă de pregătiri de două săptămâni și jumătate, punctată de întâlniri de verificare cu echipe românești din eșaloane inferioare, mai întâi din ”fotbalul mic” din județele Timiș și Brașov iar apoi marți cu CS Balotești, formație din Liga 2 egalată pe teren neutru în minutul 75, 1-1 (0-1) prin reușita lui Doman.

Care s-a numărat între cei 17 ”violeți” utilizați și sâmbătă în Ungaria, unde gazdele au marcat prin Sós Bence în minutul 9 și ”dubla” lui Takács Tamas din minutele 59 și 64, Justin Mengolo înscriind în minutul 83.

În Ungaria, Honved a încheiat prima parcursul de 33 de etape din ediția 2016-2017 în OTP Bank Liga 1, pe când de departe cea mai aureolată grupare în întrecerea Cupei Ungariei, Ferencvaros, a cucerit pentru a treia oară consecutiv cupa, egalând-o astfel la trofee adjudecate strict în noul mileniu tocmai pe Debreceni Vasutas SC, triumfătoare de nu mai puțin de cinci ori, în 2001, 2008, 2010, 2012 și 2013. Ca palmares total, DVSC deține 7 titluri de campioană – ultimul în urmă cu 3 ani, 6 Cupe ale Ungariei, 5 Supercupe și Cupa Ligii, o dată. Iar ca debut de sezon, DVSC va avea după startul acasă deplasări la rând la Haladas și Pacsi FC iar apoi un alt meci pe teren propriu, cu Ferencvaros.

Primul oponent al bănățenilor în campania 2017/8, Concordia, la timonă cu timișoreanul Dan Alexa, a oferit debutul la 2 noi recruți cu vârsta de 26 de ani, fundașul central Tipuric, de loc din Sarajevo și cu cetățenie austriacă, și mijlocașul spaniol Caballe, utilizați în cel de-al patrulea meci amical jucat de ilfoveni în cantonamentul de la Zlatibor și pierdut cu 1-0, după ce cedau și în primele două respectiv se impuneau în cel de-al treilea.

ACS Poli s-a înclinat în Ungaria în alcătuirea Straton – Crețu (minutul 80, Străuț), Cânu (62, Șeroni), Melinte, Țigănașu, Artean (46, Vașvari), Soljic, Munteanu (62, Ciucur), Croitoru (46, Doman), Bîrnoi, Bud (46, Bianconi).

DVSC a învins cu 4-0 în alcătuirea Kovács P. (46, Nagy S.) – Kuti (80, Djelmic), Kinyik, Mészáros (80, Szatmári), Ferenczi – Jovanovic, Szekulics, Tőzsér, Sós (65, Völgyi) – Holman (80, Kusnyír), Takács T. (71, Mengolo).

Centralul Takács a amânat fluierarea startului meciului urmărit de peste 2.000 de spectatori cu 20 de minute, dat fiind întârzierea descinderii vizitatorilor la Nagyerdei Stadion, pe fondul furtunii abătute în zonă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: