ACS Poli Timişoara, dublă de probă la UTA: egal, înfrîngere

Remiză a juniorilor A, eşec cu 2-0 dar şi cu două bare în cont pentru juniorii B, acesta este bilanţul descinderii lui ACS Poli Timişoara la Arad, pentru dublul test cu o fostă parteneră de întrecere în precedentele sezoane, FC UTA. Iar ca o constatare, juniorii mari ai divizionarei B au fost serios descompletaţi…

La o săptămînă după revenirea din cantonamentul în Serbia, juniorii republicani ai lui ACS Poli Timişoara au disputat duminică două jocuri de verificare în compania omologilor lor de la UTA, pe terenul sintetic din cartierul arădean Şega. În deschidere au evoluat juniorii A, de la ora 11, doar cu 14 componenţi disponibili, iar mai apoi juniorii B, cu 18 convocaţi.

Dubla de verificare a fost mai mult decît binevenită şi bine organizată, juniorii făcînd deplasarea cu autocarul şi beneficiind de mîncare la pachet, ceea ce merită menţionat la aspecte pozitive, dat fiind distanţa relativ abordabilă pînă la Arad.

Cît despre gazdele timişorenilor, UTA figurează la mijlocul clasamentului în Seria 7, una şi cu grupări clujene, bihorene, sălăjene şi sătmărene, juniorii A încheind toamna cu linia de clasament 7 4 3 24-13 25 puncte, pe locul 5, iar juniorii B fiind pe locul 7, cu palmaresul 7 0 7 31-31.

În privinţa timişorenilor, antrenorul Cristian Contescu nu a putut conta la această întîlnire pe o mare parte din echipa care a încheiat turul, Gârlea şi Ciobanu fiind accidentaţi, Triţoiu, bolnav, Moja, Radosav şi Aniţoiu, plecaţi, iar Bocşan, Todorov şi Bărbuţ, convocaţi la echipa mare.

Rămîne de văzut în ce formulă vor aborda sezonul de primăvară juniorii A, sezon anunţat a începe pe 10 martie, cu o deplasare la FC Hunedoara, nefiind însă exclusă programarea restanţei cu LPS Banatul în data de 3, preambul la întrecerile din restul returului.

Cert este că duminică ACS Poli a apelat la serviciile portarului Rus, de la juniorii B, acesta fiind născut în 1997. Repriza I a juniorilor mari a început destul de anost, fără prea multe faze de poartă, iar cei care au reuşit totuşi ceva au fost jucătorii lui ACS Poli, care au avut cîteva ratări sau oportunităţi tratate cu prea mare uşurinţă.

Pleşcan a avut o ocazie în minutul 22 dar l-a evidenţiat pe portarul arădean, care a respins mingea în corner. La poarta cealaltă, în minutul 35, utiştii au reuşit să înscrie, printr-un şut plasat, de la 18 metri, sub bară: 1-0.

UTA avea o primă ocazie a părţii secunde deja în minutul 46, dar a şutat pe lîngă. Nu au trecut însă decît 7 minute de la reluare şi gazdele au făcut 2-0, pe o greşeală colectivă a apărării timişorene. Care oaspeţi au început să se trezească şi au reuşit în minutul 70 să marcheze prin Pleşcan, acesta fructificînd o minge venită din bară, după ce Ardelean, bine servit de Stoichescu, nu a nimerit poarta.

Nefiind de acord cu rezultatul de pe tabelă, timişorenii au apăsat mai tare pe acceleraţie, egalînd în minutul 85, cînd Pleşcan l-a angajat bine pe Stoichescu, a cărui cursă solitară pînă în careu s-a finalizat cu un şut la colţul lung: 2-2. 

*** ACS Poli, juniori A (4-4-2): Rusu – Popa, Miheţ, Ştirbu, Mureşan – Cosovanu (Opriş), Duţu (Lihoni), Scheau, Semenea (Ardelean) – Pleşcan, Stoichescu.

 

UTA – ACS Poli 2-0 la juniori B…

 

Sandu Gaica şi Roberto Ivan şi-au dispus echipele pentru un al doilea duel arădeano-timişorean, de la ora 13, în continuarea meciului juniorilor mari. Iar ca şi la juniorii A, cei care au început mai bine au fost tot utiştii, desprinşi deja din minutul 10, în urma unui fault comis de Balaure în suprafaţa de pedeapsă. După acest duş rece, timişorenii au revenit în atac, avînd oportunitatea de a egala prin Nicoară, bine servit de Balaure, şi Sorescu, după un un-doi cu Nicoară, cînd a trimis în transversală.

Minutul 26, după un corner arădean, a adus şi cel de-al doilea gol al disputei, apărarea lui ACS Poli respingînd greşit, pînă în colţul careului de 16 metri, de unde UTA a taxat, în colţul lung al porţii lui Rusu.

Repriza a doua a arătat o grupare timişoreană care nu s-a împăcat cu rezultatul, combinînd mai bine şi punînd o mai mare presiune pe adversar, dar Balaure a reluat în minutul 64 cu capul în bară, iar Stan şi Buzducea nu au fructificat alte ocazii.

Aşadar 2-0 pentru UTA şi 0-2 la bare.

La finele săptămînii, returul, cel mai probabil pe sinteticul complexului „Dan Păltinişanu”.

ACS Poli Timişoara, juniori B (4-2-3-1): Rusu (Bercuci) – Miculaş (Mărghitan), Jivcovici (Pârvulescu), Kovacs, Gligorovici – Dalea (Buzducea), Yazji – Sorescu (Stolojescu), Simionov (Golda), Balaure – Nicoară (Stan).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la ACS Poli Timişoara, dublă de probă la UTA: egal, înfrîngere

  1. va rog frumos as vrea sa intru la echipa poli , am jucat in spania , vitoria gastei , la echipa fc alaves de la 11 ani joch fotbal sunatima daca aveti un raspuns pe nr 0756899044

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 4

 


Alte articole legate de acest subiect: