ACS Poli Timişoara – Centrul Naţional de Pregătire 5-1 (1-0). Declarații Grozavu, Petcu

Cu numai 3 jucători implicați și luni în deplasarea de Paști la Mediaș din faza play-out a Ligii 1, ACS Poli a disputat astăzi, la nici 48 de ore după remiza cu Gaz Metan, un meci de pregătire în compania celui mai frecvent sparring-partner în partidele de verificare din noul an, devenit deja tradițional, și anume Centrul Naţional de Pregătire Timişoara.

Într-adevăr, cele două formații s-au întâlnit și acum exact 3 săptămâni, miercuri 24 martie, când remizau 4-4 pe zăpadă, după ce prim-divizionarii conduceau la pauză cu 4-1.

Amicalul de astăzi a fost chiar al cincilea meci de pregătire jucat de cei de pe ”Dan Păltinișanu” în cele peste două luni de la preluarea lotului seniorilor de către antrenorul Leo Grozavu, implicând foarte puțini dintre sportivii convocați în deplasarea de Paști la Mediaș, și anume Țigănașu, de astă dată titular după ce alaltăieri intra din minutul 70, Bîrnoi, acum utilizat până la pauză după ce în confruntarea oficială de luni intra din minutul 56, respectiv Roman, astăzi înlocuitor al lui Bîrnoi, după ce pe Târnave începea ca titular. În plus, dintre rezervele neutilizate în Ardeal, Smaranda, Străuț și Zaluschi au fost astăzi integraliști iar Popovici a jucat până la pauză.

Pe de altă parte, juniorii ”Centrului” au fost pentru a treia oară sparring-partners pentru echipa de pe ”Dan Păltinișanu” în ultimele două luni și ceva, după ce în ultima apariție a celor de Liga 1 înaintea reluării returului în noul an se consemna tot un 5-1 pentru formația din play-out-ul elitei. Astăzi de la ora 11 a fost așadar ACS Poli Timişoara – Centrul Naţional de Pregătire Timişoara 5-1 (1-0) în complexul de terenuri ”Adrian Stoicov”.

Elevii lui Leo Grozavu, care a arbitrat, ceea ce n-a fost în agenda antrenorului prim-divizionarei, au reuşit să se impună la patru goluri diferenţă, după ce, surprinzător, mânjii lui Cristi Petcu au reuşit să egaleze în minutul 70 prin Ionuţ Vucea, nimeni altul decât antrenorul secund al divizionarei C.

De menţionat că nici Cristi Petcu nu a putut să folosească toţi componenții, Chera, Trip şi Lazăr fiind accidentați iar Burghele şi Filip învoiţi, apelând în schimb la cinci juniori B născuţi în anul 2002. Centrul Național de Pregătire este înaintea deplasării la Lugoj, programată sâmbătă de la ora 17, în etapa a 22-a din Seria a IV-a în Liga 3, după care va primi vizita celor din Cermei, pe când ACS Poli mai are timp până luni la ora 18, când, în antepenultima rundă din turul fazei play-out în Liga 1, pe ”Dan Păltinișanu” va descinde o grupare antrenată până nu demult de Leo Grozavu, FC Botoșani.

Octavian Drăghici a deschis astăzi scorul în minutul 18 și tot el a majorat diferența la 3-1 în minutul 75, Roman semnând tot o ”dublă” în minutele 71 și 77 iar Sebastian Velcotă ”închizând tabela” în minutul 88, după ce Ionuţ Vucea egala pentru juniorii divizionari C în minutul 70.

ACS Poli: Smaranda – Străuț, Oprea, Neagu, Ţigănaşu – Pop, Zaluschi – Popovici (min. 46, Murariu), Velcotă, Bîrnoi (min. 46, Roman) – Drăghici.

CNP Timișoara: Pădure – Kovari, Țiereanu, Goța, Popa – Coroiu, Jurj, Casian – Peter, Pițigoi, Șimăndan.

Antrenor Cristian Petcu.

Au mai intrat în repriza a doua: Dobre – Maric – din generația 2002, Stoianovici, Benea (n. 2002), Bănceanu, Ilie (2002), Giurgiu, Vucea, Pop, Gîdea, Mitrov (2002) iar din minutul 75 și Vasluian, tot de 2002.

Leo Grozavu, antrenor principal la ACS Poli, fără succes până acum în 7 apariții oficiale cu timișorenii în Liga 1 și aflat înaintea primirii moldavilor plasați cu 9 puncte în plus pe treapta secundă în 7-14 înaintea ultimelor 10 etape, a spus că ”toată lumea trebuie să stea în priză! Și mulțumesc celor de la Centrul Național de Pregătire Timişoara, care au răspuns mereu prezent!”

Grozavu și-a arătat însă nemulțumirea pentru absența unei brigăzi de arbitri la acest meci amical: ”E o rușine pentru noi ca și club, căci se cunoștea despre acest amical de două zile, dar vreau să mă concentrez pe lucrurile pozitive… A fost un joc bun, mă interesează să văd mai mult suflu. Au intrat bine în joc. Probabil, când vom fi mai mult timp împreună, echipa se va exprima mai bine… Azi cred că e ultima zi în care mai poate sta supărarea, de mâine și jucătorii care au evoluat la Mediaș sunt capacitați 100%, tot timpul meciul următor e mai important. Au mai apărut probleme medicale… Nici eu nu am cum să fiu mulțumit de lipsa victoriilor”.

Cristian Petcu (antrenor principal CNP): ”A fost un test foarte util pentru băieţi, mai ales prin faptul că au întâlnit o echipă de prima ligă. În final am avut cinci băieți născuți în 2002 de la LPS Banatul, care s-au descurcat foarte bine. Asta deoarece am avut câțiva jucători accidentați, învoiți, care au plecat de sărbători la Vaslui, Botoșani, și de aceea am completat cu ei. Noi am început foarte bine returul de campionat, în tur a fost o problemă de adaptare la seniori. Important e să propunem jucători fotbalului mare de performanță!” Petcu a mai spus și că ”domnul Grozavu e un om de caracter, sper din tot sufletul să vină etapa viitoare prima victorie pentru ACS Poli!” 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: