ACS Poli Timișoara – CS Şoimii Lipova 0-1 (0-1). Declarații Bălace, Sabău + FOTO

A venit și ziua primului meci oficial acasă din 2021 pentru ex-prim-divizionara Timișoarei, și-a fost tocmai ultima zi plină de iarnă astronomică, urmele anotimpului hibernal făcându-se din plin resimțite pe arena ”Electrica”, în ciuda soarelui cu dinți care a mai dezmorțit întrucâtva atmosfera. Cât despre deznodământ, ocupantele podiumului au rămas în zodia jocurilor cu un gol marcat, după ce și săptămâna trecută, la debutul sezonului de primăvară în Liga 3, au fost protagonistele unor întâlniri cu câte o unică reușită: ACS Poli Timișoara – CS Şoimii Lipova 0-1 (0-1).

Într-adevăr, ACS Poli s-a aliniat lângă Pădurea Verde după ce pierdea cu 1-0 în județul Arad, la Chișineu Criș, iar Șoimii Lipova după ce cedase acasă cu 0-1 Avântului Periam. Galben-negrii de pe Mureș, în pendulare de la 0-1 acasă la un succes cu 1-0 în deplasare, pricinuind ”violeților” din Seria 8 a Ligii 3 prima înfrângere pe teren propriu din 19 septembrie, când, în etapa a II-a, se înclinau cu 0-2 Crișului Chișineu-Criș.

De fapt și mai exact, tocmai CS Șoimii era ultima formație care o învinsese pe ACS Poli până înaintea partidei de astăzi, și anume în întâlnirea tur din județul Arad, din runda a III-a, pe 25 septembrie 2020, cu 2-1. După care a urmat revirimentul imbatabil al timișorenilor, urcându-i pe podium, în vecinătatea celor din Lipova. 

Astfel s-a ajuns ca în această etapă a XII-a să se întâlnească ocupantele locurilor 2 şi trei în C8, câștig de cauză având așadar oaspeții – și anume cei care au jucat mai slab, pe când cei care au ratat au încheiat învinși, cum se mai întâmplă în fotbal.

Gazonul a fost cu probleme, și totuși nu într-atât de mari prin prisma binecunoscutelor uriașe minusuri ale infrastructurii sportive timișorene, plus ținând cont și de starea vremii la finele iernii. Atât poate să ofere însă la ora actuală baza materială sportivă a Timișoarei fotbalistice divizionare, și bine că nu este și Ripensia gazdă în acest weekend în Liga 2, căci altfel ”Electrica” s-ar fi transformat în Rovine… 

Cât despre joc, prima ocazie au avut-o gazdele complet în violet, în minutul 19, prin Românu, care s-a demarcat pe flancul stâng și a intrat în careul de 16 metri, până în careul mic, şutând de la 4 metri în portarul Iliescu, minge ajunsă la Sevici, stâng cu care îl lua și el la țintă pe portar.

Un minut mai târziu Trip a pătruns în careul mare în viteză pe dreapta, a pasat în fața porții, de unde Toma a intervenit curajos la picioarele lui Paulevici şi a cules mingea.

Primul şut pe poartă al oaspeţilor avea să fie şi… ultimul, dar s-a soldat cu unicul gol de 3 puncte, eficiență și pragmatism în minutul 36, când Polgar i-a pasat de pe flancul drept lui Filimon, care a vrut să centreze, şutând de la colţul careului de 16 metri… la colţul lung: 0-1. 

Șoimii a efectuat prima înlocuire spre mijlocul părții secunde iar ACS a răspuns prompt cu o dublă schimbare, impulsionare dându-i aripi, gazde cu mai multe ocazii de gol, cea mai mare aparţinându-i lui Buzdugan în minutul 75, singur de la 7 metri, şut la colţul lung puțin pe lângă stâlpul portii apărate de Iliescu, care era bătut.  

Rezultatele etapei a 12-a în C8 și programul rundei a 13-a, pe coloana clasamentelor. ACS va juca în următoarele două etape la Becicherecu Mic și acasă cu Progresul Pecica, pe când Șoimii la Pecica și pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița.

*

ACS Poli: Toma – Dincă, Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Daminuță (min. 84, Dorobanțu) – Românu (min. 66, Chiriac), Mitre (min. 84, Hitian), Toboșaru – Sevici (min. 66, Buzdugan).

Antrenor principal: Silviu Bălace.

Rezerve: Filip, Murariu, Turdean.

CS Șoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Popa, Polgar, Prună – Trip (min. 71, Vlad), Pop, Salhi, Filimon (min. 88, Gavrilă) – Trabalka (min. 71, Gherasim), Paulevici (min. 65, Ardelean).

Antrenor principal: Flaviu Sabău

Rezerve: Buta, Haţegan, Bercu, Simedru, Ciubăncan.

Au arbitrat: Țiții (Şura Mică / Sibiu) – Corb (Satu Mare), Soponar (Baia Mare). Observator de arbitriMoisescu (Drobeta Turnu Severin), delegat de joc, Țîra (Alba Iulia).

*

La cald…

Silviu Bălace (antrenor principal ACS Poli): ”N-ai ce să reproșezi acestor băieți. Am avut meciurile astea grele, atâția câți suntem noi, zece, cincisprezece, douăzeci, iar jucătorii au demonstrat că au calități, că pot să fie puternici mental. Cu doar câteva săptămâni de pregătire, și alea improvizate, s-au dăruit fizic, pe un teren extraordinar de greu. Le-am insuflat că au valoare și dacă cred în ei, o s-o vadă și alții. Băieții își respectă meseria, sunt 100% dăruiți, au fost la înălțime. Am avut două greșeli la finalizare, singuri cu portarul, poarta în față, asta ne-a costat, altfel cred că puteam și câștiga acest joc. Consider că am pierdut două meciuri din care puteam obține mult mai mult, cu tot respectul pentru adversarii noștri. Niciodată nu vreau să ne căutăm scuze, noi am acceptat situația asta, o ducem până la capăt. Doar așa ne putem dezvolta mentalitatea și gândirea, să devină așa cum ar trebui să fie în țara asta.”

”Problema este că simțim că suntem ai nimănui, că suntem singuri. Suntem o mână de oameni care ne implicăm cât de cât în destinul acestei echipe, care asigurăm că lucrurile au o formă, un conținut. Echipa… nu pare să reprezinte Timișoara, fiindcă nimeni nu este alături de noi, doar alții sunt băgați în seamă, efortul nostru este ignorat cu desăvârșire.”

Flavius Sabău (antrenor principal CS Şoimii Lipova): ”Nu s-a putut juca fotbal pe un teren aşa de greu, am urmărit strict rezultatul, lucru ce ne-a reuşit şi mă bucur că am luat toate cele trei puncte. Astăzi, din păcate despre fotbal nu avem ce să vorbim. Noi mergem tot înainte, este şi normal, dar trebuie să iasă soarele în primul rând ca să putem juca un pic fotbal.”

”Despre gazde pot spune că s-au mobilizat bine, eu ştiam că o să ne aştepte un meci foarte greu şi aşa a fost. Au avut atitudine bună, sunt ambiţioşi dar nu au reuşit să ne dea gol, chiar dacă au avut două ocazii mari. Acum noi am jucat slab şi am câştigat!”

.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sase = 3

 


Alte articole legate de acest subiect: