ACS Poli Timişoara, juniori A: primă săptămînă de selecţie

Seniorii lui ACS Poli Timişoara sunt în febra debutului în Liga 1 dar nici juniorii A şi C ai clubului alb-negru, deja reuniţi luni pentru pregătirea viitoarei stagiuni, nu sunt scutiţi de fierbînţeala celei de-a doua jumătăţi din iulie…

Octavian Benga: nou antrenor al juniorilor A la ACS Poli Timişoara, pe bază de examen

 

Cu un nou antrenor la cîrmă, tînărul Octavian Benga, care în 8 august va împlini 33 de ani, juniorii A s-au regrupat luni, ce-i drept în formulă restrînsă, dat fiind că unii foşti componenţi au cătat spre fotbalul divizionar, încercînd să prindă cheag la formaţii de seniori.

Dintre exponenţii generaţiei 1995 au mai rămas doar Popa, Mihali, Stoichescu, Lihoni şi Scheau, iar din 1996, foşti juniori B în ediţia trecută de campionat, Covaci, Balaure, Nicoară, Stolojescu, Gligorovici, Dalea, Yazji şi Pătru.

Iar deşi ideea este de a se marşa pe un colectiv ceva mai restrîns numeric, şi în condiţiile în care fundaşi ca Bocşan ori Todorov ar putea fi recooptaţi în funcţie de circumstanţe, noul antrenor a demarat totuşi un necesar proces de selecţie, pentru completarea lotului pînă la măcar 18 juniori A, avînd în aceste zile la antrenamente alţi 5 jucători de 1995 şi 1996 care vor parcurge primii paşi ai reacomodării la efort cot la cot cu foşti alb-negri.

Care, în linii mari, au revenit din scurta vacanţă la parametri acceptabili,  Benga remarcînd că „în mare parte au respectat programul pe care l-am întocmit pentru vacanţă. Înaintea plecării am efectuat două-trei antrenamente, plus o testare, iar cronometrul şi pulsul nu mint. N-au fost departe, la cum i-am regăsit. Importantă este însă acum această selecţie şi pregătirea fizică următoare”.

Ca posibile nume ar fi, printre alţii, Mădălin Semenea şi Darius Buzdugan, cu menţiunea că lotul ar trebui completat în special pe poziţiile flancului drept, fundaş-mijlocaş, dar şi în atac, iar întăririle ar putea proveni inclusiv dintre foşti juniori ai lui Benga, ca de exemplu Bogdan „Rooney” Vîlceanu, asta apropo de oameni de gol: „Dacă vom promova juniori B, din generaţia 1997, atunci îi vom coopta pentru a juca titulari, şi nu doar să stea pe banca de rezerve şi să intre o repriză”.

În funcţie de buget şi posibilităţi, dar şi de aprobări, juniorii A ar avea în program o perioadă de pregătire centralizată, începînd cu 29 iulie, care ar putea fi efectuată în Serbia, Ungaria sau România. Apoi, nişte necesare jocuri de verificare şi aşteptarea debutului din ultimul week-end de august, cu amendamentul că partidele din noul sezon se vor juca sîmbăta, competiţia urmînd a se disputa sub forma a 8 serii, cu primele două avînd drept de calificare în „sferturi”, 4 serii a cîte 4 echipe.

Rămîne de văzut cum se vor descurca juniorii „mari” ai prim-divizionarei, în condiţiile unei componenţe simţitor „subţiate”, în care nu se mai regăsesc jucători cu profil defensiv ca Gîrlea, Artimon ori Mureşan, dar nu numai.

Cît despre Octavian Benga, care a făcut un salt de cîteva generaţii, trecînd de la o grupă inferioară de vîrstă a Centrului juvenil de la FC Timişoara în fotbalul divizionar de seniori, în care a putut constata cu ce fel de aluat sunt împletite lucrurile, şi revenind la juniorii A de la ACS Poli pe baza notelor bune obţinute la examenul de ocupare a posturilor de antrenori la copii şi juniori, tînărul s-a declarat bucuros de şansa acordată: „Am lucrat 6 ani şi jumătate în cadrul Centrului, aşa încît revenirea şi reacomodarea n-au fost dificile, dar ţinînd cont că am stat aproape 7 luni fără să activez, le mulţumesc celor din cadrul clubului că au avut încredere în mine şi mi-au acordat această şansă. Am obţinut promovarea din Campionatul Municipal, cu echipa a doua, şi doresc să reuşim lucruri cît mai bune cu juniorii!”

Tot luni s-au reunit şi juniorii C ai clubului, antrenaţi de Sorin Vlaicu.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la ACS Poli Timişoara, juniori A: primă săptămînă de selecţie

  1. Sudam spune:

    Este pacat ca FRR intarzie in a lua o diizece privind meciul Pantelimon-CNAV de la U17, meci la care Ambulanta a sosit cu o intarziere de aprox.45 min. Conform regulamentului (ROAR: 27.5. Arbitrii jocurilor sunt obligaţi să nu eenceapă jocul een cazul een care medicul nu se prezintă la teren een maximum 15 minute de la ora oficială la care este programat jocul şi nici să continue jocul dacă asistenţa medicală nu este asigurată pe toată durata desfăşurării lui. cen această situaţie, arbitrul, după ce a constatat lipsa medicului, acordă echipei organizatoare un termen de 3 minute pentru aducerea medicului la teren. cen cazul een care acest termen a expirat, arbitrul va fluiera sfe2rşitul jocului, urme2nd a se aplica celelalte prevederi regulamentare.27.6. Arbitrii jocurilor sunt obligaţi să nu eenceapă jocul een cazul een care ambulanţa nu esteprezentă la teren een maximum 15 minute de la ora oficială la care este programat jocul sau nu este cea prevăzută conform art. 24.1.d). cen această situaţie, după ce a constatat lipsa ambulanţei sau tipul de ambulanţă stabilit la art. 24.1.d şi a expirat termenul de 15 minute de la ora oficială, arbitrul va mai aştepta eencă 3 minute pentru sosirea ambulanţei. La expirarea acestui timp, arbitrulva fluiera sfe2rşitul jocului, urme2nd ca echipa organizatoare să suporte sancţiunile prevăzute de ROAR.27.7.1. cen cazul een care echipa organizatoare a jocului nu are medic la teren, een conformitate cuprevederile art. 27. 5, va fi sancţionată cu pierderea partidei cu scorul de 5-0 şi scăderea unui punct din clasament, iar echipa nevinovată va fi primi un punct bonus. ) echipa CNAV este castigatoare de drept a acestei partide. Dar asta e, poate ca alte interese primeaza RUSINE!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: