Administrație păguboasă: gazoanele Bazei 2 a UPT, o altă găselniță și ctitorie a primarului Robu, neomologate, costisitoare și… interzise studenților

ACS Poli Timișoara, acest desfrîu pe bani publici încuviințat de primarul Nicolae Robu, urmează pe linia păgubos adoptată în privința Bazei Sportive 2 a Universității Politehnica Timișoara de către fostul rector al UPT, Nicolae Robu. O investiție costisitoare ca întreținere dar ineficientă ca randament, ținînd cont că, printre altele, suprafețele de fotbal sunt neomologate iar nici măcar profesorii de educație fizică și sport n-au acces pe gazon fără aprobare, pentru a desfășura activitatea didactică, în folosul studenților. La rîndul lor… interziși.

(sursa foto, www.upt.ro) Într-adevăr, dacă este să-i întrebi pe studenții Universității Politehnica Timișoara la cîte ore de educație fizică și sport au participat pe terenurile de fotbal ale Bazei Sportive 2, din zona complexului ”Dan Păltinișanu”, aceștia îți vor releva faptul că nu pot călca pe respectivul gazon, ale căror cheltuieli de întreținere, ținînd cont și de sistemul de irigație subteran și instalația de nocturnă, sunt destul de semnificative.

Aspectul cel mai hilar în privința celor două terenuri de fotbal de dimensiuni substandardizate pe lungime, cu unul mai mic adiacent lor, este că nu sunt omologate pentru a găzdui competiții oficiale la un anumit nivel, așa încît tot ”proiectul” are o destinație cel puțin îndoielnică, din moment ce pînă și profesorii de educație fizică și sport nu le pot utiliza în scop didactic, orele de fotbal derulându-se cel mai adesea pe terenurile de minifotbal ale bazei sportive Alborz, adiacentă arenei ”Știința”, sau în incinta halei-balon din perimetrul ”Bazei 2”, dotată cu o suprafață sintetică.

E drept, terenurile gazonate ale Bazei Sportive 2 servesc uneori respectiv permanent nevoilor de pregătire ale unor grupe de copii ale secund-divizionarei ACS Poli, în baza parteneriatului sub formă de triumvirat, CLT – CJT – UPT, lansat în 2012 pentru clubul din Liga 2, precum și grupării ASU Politehnica, din Campionatul Județean Timiș, dar dacă pentru doar atît s-a investit și se cheltuie cu întreținerea ditamai suprafața, atunci se poate liniștit vorbi de o administrare păguboasă și mai ales detrimentală principalului scop.

Ca o paranteză, ducîndu-ne cu gîndul la vorba ”omul potrivit la locul potrivit”, și fără a ne lega de faptul că echipa în sine nu rezonează cu spiritul studențesc invocat în denumirea grupării, ASU Politehnica, puntea cu ideea de ”Poli” fiind întinsă doar de implicarea galeriei din Curva Sud și de culorile purtate, alb-violet, este surprinzător că nici un cadru didactic al Catedrei de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Politehnica Timișoara nu este implicat în organigrama formației de liga a V-a, ”păstorită” în schimb pe linie administrativ-strategică de profesori-ingineri cu diferite grade și funcții în schema UPT.

Cu alte cuvinte, nici pe terenurile ”Bazei 2”, dar nici la echipa doar antrenîndu-se pe gazoanele aceleiași incinte, nu au acces să-și deruleze activitatea poate cei mai în măsură absolvenți de manageriat sportiv, profesioniști cu știința sportului și provenind din interiorul organizației, din rândurile politehniste. Întrebări care nu pot fi evitate, evidențe despre lucruri cu curu-n sus…

Studenții pot în schimb accesa facilitățile Bazei Sportive 2 a UPT în cadrul orelor de educație fizică și sport din programa de învățământ avînd drept cursuri de bază tenisul de cîmp, gimnastica aerobic, baschetul și fotbalul, stîndu-le la dispoziție 4 suprafețe de tenis de cîmp, o hală cu teren sintetic avînd suprafețe de minifotbal, handbal pe tartan, unde evoluează în Campionatul Județean Timiș echipa CS U Politehnica, și baschet, precum și bazinele de înot. Din nou însă, nu este vorba neapărat despre suprafețe omologate, singura întrecere oficială găzduită în incintă fiind cea de handbal masculin, la nivelul întrecerii județene organizate de AJH Timiș, cu gazde alb-violeții poliști.

Dacă nici studenții n-au drept de acces pe toate terenurile Bazei Sportive 2, și nici competiții oficiale nu se prea pot organiza în incintă, atunci la ce bună această ”ctitorie” din mandatul fostului rector al UPT, Nicolae Robu!? Pentru a arăta frumos zona? Perimetrul arată într-adevăr dichisit, dar ce folos dacă destinația sa este cu jumătăți de măsură… Cert este că încasările din închirieri, dat fiind diferitele parteneriate neaducătoare de venituri, nu sunt într-atît de substanțiale pentru a acoperi în timp semnificativele costuri de întreținere.

Sau poate că Nicolae Robu a lăsat în urmă această stare de fapt ca un semn în privința altor năstrușnice ”proiecte” ce par a prinde tot mai mult contur pe malurile Begăi, printre care și desfrâul pe bani publici profitînd de sudoarea Recașului, pe nume ACS Poli, complicații la care oameni în cunoștință de cauză își trec mîinile prin păr, și nu pentru a constata dacă s-a impregnat vopseaua, și dau amarnic din cap. În marș forțat și cu ochelari de cal spre sapa de lemn.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Fotbal, Judeţ, Liga 2, Sport sabotat, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Administrație păguboasă: gazoanele Bazei 2 a UPT, o altă găselniță și ctitorie a primarului Robu, neomologate, costisitoare și… interzise studenților

  1. ctm spune:

    Cum sa arate frumos zona? cand se afla pe o strada pe care de regula circula un numar mare de elevi, in special de la LPS, si studenti … dar strada nu are nici trotuare, si toti acesti elevi merg pe drum. Garajele care doar strica si mai mult zona, iar masinile parcate ocupa o banda de mers, incurcand astfel circulatia.

    Este o zona dedicata sportului, sau cel putin asa ar trebui sa fie, dar clar lipsesc utilitatile si accesibilitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 54

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: