Ai nevoie de aceste cunoștințe pentru a deveni un parior iscusit

Dacă aspiri să devii un parior iscusit, chiar nu contează ce meserie ai. Nici nu contează prea mult ce note ai avut la școală și care este ultima ta diplomă. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le-ai fi putut învață la școală care îți vor fi de folos. Ideea de bază este că indiferent de stadiul în care te afli, dacă ești ambițios și perseverent, vei putea să dobândești calitățile necesare pentru a fi un parior bun.

Matematică, statistică și probabilități

Este adevărat că până și o persoană analfabetă poate juca la pariuri, însă acest lucru nu înseamnă că respectivul va și reuși să realizeze profit pe termen lung.

În linii mari, pentru pariuri sportive va trebui să lucrezi cu cele 4 operații matematice de bază, și anume: adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri. Nu vei avea de a face cu logaritmi, matrici sau integrale.

Da, folosind aceste operațiuni îți vei putea face numeroase calcule importante, care să te ajute să estimezi anumite probabilități, să le transformi în cote, să-ți evaluezi performanțele trecute sau să simulezi rezultatele unei strategii.

Ei bine, nu ți-ar strica nici dacă ai știi câteva funcții elementare în Excel, pentru că vei economisi foarte mult timp, lăsând calculatorul să facă cea mai mare parte din treabă. Dacă nu dispui de o licență Microsoft, poți folosi aplicația gratuită Open Office Calc pentru a efectua aceleași operații sau poți chiar să folosești platforma online Foile de Calcul Google.

Sport

Deși foarte multe persoane cred că actualii sau foștii sportivi pot obține rezultate mai bune la pariuri decât cei care nu au practicat nici un sport de performanță, acest lucru este fals. La fel de neadevărat este și conceptul cum că cineva care urmărește un sport de zeci de ani va avea mai mult succes la pariuri decât unul care abia a început să urmărească un anume sport de puțin timp.

Bun, păi în acest caz, de ce mai trebuie pariorul să aibă cunoștințe sportive, dacă nu îl ajută la nimic? Problema se pune diferit. Experiența sportivă și mai ales cea nișată pe anumite competiții în mod particular poate fi utilă, însă numai dacă este combinată și cu celelalte seturi de cunoștințe de care un parior are nevoie și bineînțeles, și cu trăsăturile native benefice ale persoanei.

Spre exemplu, degeaba cunoști bine fenomenul fotbalistic, dacă nu înțelegi că nici un operator de pariuri sportive nu-ți oferă o cotă decentă pentru pronosticul vizat și că respectivul pariu nu are valoare.

Este important ca orice parior care mizează pe un anumit sport să înțeleagă bine regulile acelui joc și să fi urmărit măcar câteva partide la viața lui. Bineînțeles, cu cât urmărește mai mult o anumită competiție, cu atât este mai bine, însă pariorul trebuie să rămână mereu lucid și să nu aibă prea mare încredere în „feeling”, neglijând astfel argumentele logice ale unui anume pronostic, pentru că în aceste situații ne dăm seama că, de fapt, cunoștințele sportive reprezintă o armă cu două tăișuri.

Pariuri

Cunoștințele despre pariuri sunt cele care îl pot propulsa pe parior către succes. Spre exemplu, fără o strategie de money management eficientă nu se poate realiza profit la pariuri sportive pe termen lung.

La fel de bine cunoscătorii știu faptul că succesul în pariuri este imposibil dacă individul se limitează la o singură agenție, chiar și dacă aceasta este Fortuna pariuri. Pentru a putea spera la obținerea unui bilanț pozitiv este absolut necesar ca pariorul să aibă conturi deschise la mai multe agenții și să parieze de fiecare dată acolo unde găsește cea mai mare cotă din piață.

Un alt concept esențial în acest domeniu este găsirea și jucarea pariurilor de valoare, adică pariorul nu trebuie să mizeze neapărat pe evenimentul care pare să aibă cea mai mare probabilitate de reușită (așa cum se întâmplă în mod normal), ci pe pronosticurile care au cele mai valoroase cote. Bineînțeles, pentru ca aceste concepte să funcționeze în mod practic, este necesar ca pariorul să joace numai pariuri individuale și să evite cu orice preț biletele.

Desigur, pe lângă acestea ar mai fi multe de spus, însă cred că am transmis mesajul de bază. Dacă vrei să devii un parior de succes, înainte de toate fă-ți bagajul necesar de cunoștințe!

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1, Publicitate și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: