AJF Timiș, alba-neagra și cu bani publici (Cu lupa pe ei… VIII)

Observel continuă să fie ”Cu lupa pe ei…” Sportul, corupt de bani și interese, rămâne tras pe dreapta în plasa mașinațiunii fără frontiere a ocultei pe pielea populațiilor spălate pe creier, prim pas sub forma simulării unei situații de criză cu instructaj pe viu și testarea obedienței maselor pe calea ce va duce incremental în cele din urmă la implementarea suprainteligenței autonome, totul prin megafonul unei mass-media falimentară moral și controlată din scurt pentru a manipula, Sporttim dovedește și printr-un alt exemplu că avizii de funcții care au întinat, denaturat, alterat și deturnat spiritul și noțiunile de căpătâi ale lumii arenelor își merită soarta de a înghiți în sec în orele acestei pauze forțate din care oricum nu pot pricepe absolut nimic. 

Conducerea AJF Timiș, atât trecuta, cât și prezenta – pentru că și aici e vorba de mult clamata continuitate – face un fel de… alba-neagra atunci când e vorba de afilierea cluburilor / asociațiilor!

Permiteți-mi să vă adresez o întrebare. Oare de ce AJF Timiș are atât Statut, cât și Act constitutiv, confirmate legal prin Hotărâre judecătorească, dar și Certificatul de Identitate Sportivă eliberat de MTS și înscrierea în Registrul sportiv????

Nu cumva pentru că așa este legal și regulamentar ca să poată funcționa??? Deoarece AJF-ul lucrează cu bani. Banii cluburilor și asociaților. Și, în caz contrar, nu ar avea acoperirea legală să o facă, iar gestiunea banilor, în lipsa legalizării juridice, poate intra oricând sub incidența legii! În categoria spălării de bani!!  

Ce face în schimb AJF? Permite unor așa-ziși “membri afiliați” să evolueze în competiții datorită unor… “criterii sportive” (!?!?), care nu se regăsesc NICIUNDE printre criteriile statutare de afiliere!

 Una e să participi la competiții și cu totul alta e să fii acceptat în Adunarea Generală și să contribui la luarea de decizii! Cam asta reiese dintr-un act oficial al conducerii actuale (în facsimil), care astfel recunoaște public nerespectarea prevederilor Statutului în vigoare cu privire la afiliere și participarea cu drept de vot la Adunarea Generală. Sub semnătură și ștampilă! Și asta se întâmplă încontinuu de 30 de ani! Oare pe cine mai cred conducătorii AJF că pot prosti?

După cum bine se știe, foarte multe cluburi și cam toate asociațiile trăiesc din banii alocați de la bugetul local al Consiliului local din localitățile unde activează! Adică uzitează bani publici!

Pentru a rezolva, însă, problemele existente în acest sector de activitate e nevoie atât de o justiție neînregimentată politic și neșantajabilă, dar și de voința politică a liderilor de partide, pentru a le permite organelor abilitate (și ele postate politic) să verifice prin audit activitățile Consiliilor locale. Cam greu de crezut că vreun lider politic își asumă decizia de a lăsa un primar din propriul partid să “rateze” pe motiv de fotbal! Și acela mic de tot! Iar primarii știu asta și exploatează la maxim această slăbiciune.

Cluburile au actele necesare, dar asta doar pentru că au nevoie de CIS eliberat de MTS… Că altfel nici acestea, după “canoanele AJF”, n-ar fi avut actele normale afilierii. În schimb, asociațiile – membri afiliați fără personalitate juridică – sunt tratate diferit! Lor li se solicită doar o declarație notarială legalizată, care certifică înființarea asociației, plus CIS eliberat de către DJTS Timiș.

În afara cluburilor, actuale sau foste divizionare, celelalte entități sportive care funcționează sub forma AFC (Asociația Fotbal Club…) nu am convingerea că dețin actele necesare afilierii statutare și regulamentare, datorită lipsei de transparență a conducerii AJF. Dintre cele 118 cluburi / asociații declarate ca afiliate pe site-ul oficial al AJF Timiș, un număr de 60 sunt cluburi și asociații fotbal club, și ar putea, cel puțin teoretic, să dețină documentele legale. Toate celelalte 58 sunt asociații sportive. Adică cele care au fost “scutite de obligativitate”. Chiar dacă, la o privire mai atentă, veți constata că unele dintre cluburile și asociațiile declarate ca și membri afiliați, sunt de fapt dispărute din peisajul fotbalului județean de mai mult timp și, conform statutului în vigoare, ar fi trebuit să fie dezafiliate pentru lipsa activității. Fapt ce nu s-a întâmplat! De ce oare? O fi cumva pentru voturi în Adunarea Generală? Atunci când o fi nevoie?

Pentru că administratorul site-ului, dl. vicepreședinte Raul Ghiciulescu, este foarte ocupat cu alte probleme, nu putem fi siguri că datele inserate în site-ul OFICIAL al AJF Timiș sunt actualizate și reale. Însă, sub această rezervă, putem trage totuși niște concluzii.

Și îi provoc pe membrii afiliați din postura de cluburi să mă contrazică! Cluburile, pentru a deține actele legale – Act. Constitutiv, Statut, Hotărâre judecătorească definitivă înregistrată la grefa judecătoriei de care aparțin, CIS de la MTS, înregistrare în Registrul sportiv – au achitat o serie de taxe, deci au cheltuit sume de bani din bugetul clubului! Un Act constitutiv și un Statut se întocmesc doar de către persoane cu pregătire juridică, contra unui anumit cost. Mai mare sau mai mic, după cum se descurcă fiecare. La fel, pentru obținerea hotărârii este necesară plata unei taxe la Judecătorie.

În schimb, asociațiile nu au fost nevoite să facă acest efort financiar, lor solicitându-li-se doar declarația notarială legalizată și CIS eliberat de DJTS Timiș, unde au beneficiat ani de-a rândul de sprijinul absolut “dezinteresat” al fostului director al DJTS, dl. Adrian Tal (pentru o perioadă observator de joc al AJF, cu barem de observare!?!). Pentru care, chiar dacă au achitat ceva bani, suma este indiscutabil mai mică!

Unii, mai egali decât ceilalți

Așadar, ce face AJF Timiș? Pune pe același palier de drepturi ale unui membru afiliat atât cluburile, cât și majoritatea covârșitoare a asociațiilor. Practic, pentru unii mumă, pentru alții ciumă! Cei mai “jmecheri” au plătit mai puțin, dar la vot au exact aceeași “greutate și valoare”! Curios că nimeni dintre membrii afiliați statutar nu a remarcat acest fapt și nici nu s-a revoltat, situația perpetuându-se vreme de 30 de ani!

Cu alte cuvinte, stimați membri afiliați ai AJF Timiș, practic și legal, Adunarea Generală ar trebui să aibă, conform datelor de pe site, DOAR aproximativ 60 de membri și doar reprezentanții legali ai cluburilor și ai unora dintre asociații (despre care am făcut vorbire cu altă ocazie). Iar cvorumul, de care la fel am tot pomenit, pentru luarea deciziilor valabile ar trebui să fie de plus – minus 40 membri. Bineînțeles, membrii Comitetului Executiv și angajații AJF NU au drept de vot!

Dacă celor care au îndeplinit condițiile legale le convine să aibă aceleași drepturi și același vot ca și cei ce nu s-au sinchisit și au economisit niște bani, atunci e treaba lor! Cel mai probabil nu și-au pus nici o clipă această problemă și, iarăși probabil, din acest motiv nu au reacționat până acum. Însă, nu-i târziu să o facă măcar de acum încolo!  

Asta dacă ei vor fi mai mulți și conducerea AJF nu va mai putea să le închidă gură prin intermediul “corului de aplaudaci” și beneficiari ai diverselor favoruri, care sar întotdeauna, ofensați, când cineva îi pune într-o postură incomodă pe cei care le aruncă și lor, ofensaților, câte un oscior, ceva acolo, din când în când… Că asta-i tactica!

Până atunci, fotbalul mic, la fel ca și fratele mai mare de sub umbrela FRF, va suferi, iar rezultatele vor fi din ce în ce mai dezastruoase! De la mic, la mare!

Cum ar spune același nenea Iancu, Curat murdar!!!

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: