AJF Timiş îşi dă rău de tot în petec: Cupa României, medalii şi… tam-tam

Neinspirată şi cu opţiuni anapoda, AJF Timiş mai aruncă niţel praf în ochi, în loc să umble pe la părţile esenţiale, varză murată.

Pornind de la zarva care se face în jurul un biet meci din cadrul competiţiei organizate de Federaţia Română de Fotbal, nicidecum de AJF Timiş!, mai exact din faza judeţeană a Cupei României, se cuvin câteva precizări esenţiale…

Cu atât mai importante în contextul în care AJF Timiş chiar şi-a bătut joc şi în acest sezon de faza judeţeană a Cupei României, prin programarea nefirească a fazelor întrecerii K.O., la grămadă şi parcă pentru a fi bifate. Întrebarea ar fi dacă tot tam-tam-ul cu premieri şi medalieri pregătit pentru vineri seară este comis din ignoranţă şi în necunoştinţă de cauză sau ca un reflex provenind din oarecare mustrări de conştiinţă vizavi de felul cum Asociaţia Judeţeană a discreditat în această primăvară competiţia prin îngrămădirea meciurilor ca la balamuc.

Aşadar…

  1. Cupa României nu este o competiţie organizată de AJF Timiş, pentru a se decerna premii, medalii şi cupe după consumarea unei faze, în speţă judeţene, din noianul de meciuri care se vor disputa de-a lungul şi de-a latul acestei ”Daciade” ce angrenează mii de echipe până la faza finală, la nivel naţional.
  2. Dan Laţa şi consilierii săi, precum şi alţi sfătuitori din teritoriu, puteau să acorde anumite distincţii, cupe, medalii, ba chiar mingi şi alte obiecte sportive echipelor campioane ale judeţului şi chiar mai multor echipe de juniori angrenate în faza timişeană, dacă tot sunt atât de generoşi cu echipele din fruntea competiţiilor păstorite de Asociaţia Judeţeană de Fotbal din Timiş! Adică locului I din Divizia D, locurilor I din Campionatul Judeţean Timiş, cu toate cele trei serii ale sale, şi – dacă-i ţin şi ţineau balamalele – nenumărate premii şi celor din ”Municipiu”, ”Promoţie”, şi aşa mai departe. Şi nu să facă tam-tam pentru o fază judeţeană de… Cupa României!
  3. Aşadar, jocul din această fază judeţeană nu trebuie să fie privit ca o mare scofală, pus la cale de ajefişti. Partida dintre ASU Politehnica Timişoara şi CS Lorena Giarmata Vii, care se dispută la Giarmata Vii, adică pe terenul echipei dintr-o categorie inferioară primeia – în conformitate cu regulamentul, este un joc ca oricare altul din amintitul scenariu.
  4. Iar emisarii trimişi la faţa locului cu atâta tam-tam (!) de preşedintele ajefist pentru a înmâna distincţii şi medalii echipei câştigătoare nu pot decât să provoace râsul pentru că o etapă dintr-o competiţie nu se premiază. Parcă le şi văd chipurile marcate de importanţă şi măreţia momentului. Halo, păstraţi proporţiile.
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Judeţ, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la AJF Timiş îşi dă rău de tot în petec: Cupa României, medalii şi… tam-tam

  1. Ovy spune:

    Daca tot ti-or picat greu medaliile astea, sfatul meu este sa bei o bere rece. Asa, de suparare… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = sapte

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: