AJF Timiș, pentru unii mumă, pentru alții ciumă…

Două cluburi de pe aceeași treaptă a treia în seriile Campionatului Județean Timiș, dar tratate cu unități de măsură total diferite ca viteză de luare a deciziilor de către Comisia de Apel a AJF Timiș. S-a putut constata săptămâna trecută ce fel de verdict s-a oferit în ”cazul ACS Galaxy Electrometal”, no comment, și ar fi absolut de prisos, dar cert este că CS Șoimii Pesac, a treia în ierarhia turului Seriei I, așteaptă o hotărâre de mult mai multă vreme, într-un caz anterior.  

”Cazul Șoimii Pesac” a rămas așadar nerezolvat chiar și la mai bine de o săptămână după încheierea turului Campionatului Județean Timiș, deși evenimentele în speță se derulau cu ceva vreme înaintea celor întâmplate la partida de-acum de notorietate din Seria a II-a, dintre ACS Galaxy Electrometal și Progresul Gătaia.

CS Șoimii Pesac apela la recurs la sancţiunile dictate inițial şi achita în acest sens suma de 500 de lei, conform chitanţei cu numărul 415 din 17 septembrie 2019, însă au trecut de-atunci două luni și jumătate iar gruparea din liga a V-a încă mai așteaptă, fără a fi recepționat nici un semnal din partea celor de la AJF Timiș.

Care, la o privire comparativă a cazurilor, par a fi pentru unii mumă, iar pentru alții ciumă. Expeditivi în ceea ce privește reducerea unora dintre sancțiunile inițiale în legătură cu ACS Galaxy Electrometal, și a se observa în acest sens, conform celor prezentate mai jos, că publicarea inițială a hotărârii din 25 noiembrie 2019 beneficia și de numerotare, ”Hotărârea nr. 1”, dar nu și republicarea acesteia, fără numerotare…

Dar și mult mai puțin expeditivi când vine vorba despre un alt caz. Astfel, miercuri 11 septembrie 2019,  Comisia de Disciplină a AJF Timiş lua următoarele decizii conform Hotărârii nr. 5: Lazăr Cristian (Șoimii Pesac) – 1 etapă suspendare Art. 18, 1 a din RD 9; Vichente Denis (Șoimii Pesac) – 12 etape suspendare si 800 lei penalitate sportiva Art. 18, 9 d din RD 10; Craciun Călin (delegate Șoimii Pesac) – 4 etape suspendare și 400 de lei penalitate sportivă Art. 19, 1 din RD 11; Șoimii Pesac – două etape suspendare teren și 800 lei penalitate. 

Nu trecea o săptămână și Șoimii Pesac efectua plata pentru recurs, dar au trecut de-atunci 76 de zile și… nimic. Ceea ce naște întrebări… Care este criteriul de abordare a ordinii de judecare a cazurilor și care este viteza reală de luare a deciziilor? Cea pe repede înainte, recent exemplificată, sau cea ținându-i pe unii în așteptare, deși cu banii dați?

Hotărâri Comisia de Apel

Sezon 2019/2020

Sezon 2019/2020

 Sezon 2018/2019 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: