AJF Timiș rupe ”fotbalul mic”. Goța (Galaxy): ”Am sunat la FRF să întreb ce se întâmplă.” Cluburi cu cereri de înscriere depuse la ”Județ”, șuntate tacit. Începe și ”Daciada II Guvid-1984 pe Repede Înainte”, cu 12 grupări din liga a V-a și una de ”Promoție”

AJF Timiș a constatat că experimentul cu 7 divizionare D Timiș și două din ”Județ” aproape a trecut testele de anduranță fără victime – doar ”câteva” accidentări și indisponibilități ici colea, doar ”câteva” cazuri de crampe musculare într-un meci, așa încât tocmai a aplicat pe hârtie schema pompieristică și la nivelul eșalonului 5, Campionatul Județean Timiș, strângând câteva cluburi pentru startul programat duminică, adunare dată însă de o manieră care pe de altă parte a scandalizat o serie întreagă de alte grupări, ale căror reprezentanți, de frica represaliilor, au insistat a nu le fi divulgată identitatea dar care s-au declarat contrariați foc și pară pe abordările de pe Pop de Băsești, Goran Goța de la ACS Galaxy Timișoara spunând în schimb că nu-i este teamă și că luptă ”pentru dreptate”, adresându-se în acest sens direct Federației Române de Fotbal.    

”Daciada Covrig-1984 pe Repede Înainte” continuă joi cu a opta și penultima testare din schema experimentală aplicată de AJF Timiș în stilul smuls și hei-rup cu 9 cluburi și tot atâtea reuniuni în doar 23 de zile, o cacealma în locul ediției 2020-2021 a Diviziei D Timiș, iar abia se va încheia sâmbătă testul de rezistență și duminică va demara cel rezervat tot în stilul smuls și hei-rup la nivelul Campionatului Județean Timiș, liga a V-a, cu 48 de grupări înaintea scurtcircuitării competițiilor în martie 2020, doar 12 strânse la startul ”Daciadei II Guvid-1984 pe Repede Înainte”, plus una pescuită de pe palierul imediat inferior, liga a VI-a ”Promoție”.

Neajunsul agravant constă însă în faptul că, deși peste douăzeci de cluburi și-au manifestat afirmativ intenția de participare la substitutul de compromis propus de AJF Timiș, depunând cereri de înscriere în acest sens, Asociația Județeană de Fotbal Timiș le-a pus pe unele dintre acestea pur și simplu în fața faptului împlinit, fără vreun anunț în prealabil în privința căruia oferise promisiuni și fără a le înscrie la start, programând țintarul cacealmalei fără a le implica în întreceri. 

Și iată cum, apelând la artificii neprincipiale și improvizații mai mult decât rudimentare, care n-au nimic de-a face cu buna organizare a competițiilor din grija sa, AJF Timiș a ajuns să dezbine ”fotbalul mic” județean, să genereze falii între pe de-o parte grupările ”alese” și înghesuite la startul pripit iar pe de altă parte cele devenite indezirabile dat fiind surplusul numeric pentru o asemenea pseudo-întrecere blitz. Încercând repararea greșelii de a fi agățat degeaba în cui ediția 2020-2021 a eșaloanelor 4-6 și ”Municipal”, forul fotbalistic județean a căzut în păcatul de a comite o altă eroare, și nu-i valabilă formula ”cui pe cui se scoate”, lăsând cu ochii în soare încă aproape pe-atâtea formații.

Șase delegati sau reprezentanți ai acestora au reacționat prin a se declara mâhniți, înfuriați, contrariați ori siderați în cele mărturisite Sporttim vizavi de procedurile AJF Timiș în acest caz, și ar mai fi cel mai probabil și alții, care n-au avut ocazia să se destăinuie după deznodământul programărilor de miercuri după-amiază, nemulțumiri în ciuda cărora au insistat a nu le fi divulgată identitatea și denumirea clubului, de teama urmărilor, ceea ce sugerează multe altele despre climatul real în care a ajuns să decadă ”fotbalul mic” timișean în gestiunea în derulare.

În schimb un alt reprezentant chiar a subliniat că nu îi este frică să-și dezvăluie identitatea și că luptă pentru dreptate, Goran Goţa, de la ACS Galaxy Timişoara, explicând că a depus din timp o cerere de înscriere în întrecerea rezervată celor de la ”Județ” şi că i s-a promis de către AJF Timiș că vor fi anunțați pe tema competiției, ceea ce nu s-a mai întâmplat, puși fiind în fața faptului împlinit de a constata că n-au fost programați la start. ”După ce am aflat că au şi pus programul primei etape, am luat foc… Nu ni s-a mai zis nimic în prealabil, conform promisiunii. Mi s-a răspuns ca nu este regulamentar. Am sunat la FRF să întreb ce se întâmplă.” 

Dacă vocile contrariate nu s-au prea făcut auzite la nivelul grupărilor Diviziei D Timiș care n-au ajuns să figureze în improvizația în curs, în schimb prin prisma nedumeririlor justificate ale reprezentanților unor cluburi din Campionatul Județean Timiș șuntate tacit din schemă – nedumeriri care răzbat mai clar, este cât se poate de evident că AJF Timiș n-a gestionat cum se cuvine ”criza” în spatele căreia s-a pitit de-un an pe post de alibi, doar false pretexte. Aceste ”Daciade”, puse peste noapte pe roate drept praf în ochi pentru anul și ceva în care AJFT și-a trădat menirea de a asigura afiliatelor sale cadrul competițional adecvat, aduc pe undeva cu titulatura strictă sub care au primit ”verde” pe piață de la organismul relevant experimentele studiilor cu ac cunoscute de profani drept ”vaccinuri”, și anume ”autorizație de utilizare de urgență”. AJF Timiș a primit undă verde de la stăpânirea ”de la centru” pentru implementarea autorizației de utilizare de urgență a câtorva săptămâni de primăvară în ideea compensării de ochii lumii a pierderii unui întreg sezon, ditamai paguba, această ”urgență” implicând însă și victime colaterale precum cluburile lăsate așadar și în continuare tot pe margine. Ce să fie!? O testare a segregării din viitor, cu unii ceva mai ”vacsinați” decât alții drept criteriu de acceptare?   

Căci chiar dacă s-au înscris 23 de cluburi pentru cacealmaua de compromis de la nivelul ”Județului” și chiar dacă li s-a promis că vor fi înștiințate telefonic în privința detaliilor întrecerii despre care s-a pomenit, anunțate au fost numai o parte dintre acestea, ”alesele”, diferențiere stârnind controverse, întrebări, suspiciuni și reacții. Se poate specula că grupările inconvenabile Asociației, pe motiv că n-ar fi ”cântat” conform așteptărilor, au fost sărite din schema înscrierii, agreate fiind cele care au tăcut chitic prin a nu pune vreo întrebare stânjenitoare pe spinoasa temă a vizelor anuale, pare-se subiect tabu în zona Pop de Băsești. Unele, care au amintit de cele ce se întâmplă, de exemplu cu vizele degeaba plătite în 2020, în condițiile în care ”Județul” nu mai demara anul trecut decât cu o excepție, au și așteptat în zadar vreun semn, nefiind nici anunțate, nici programate. În ce interval de timp să fi putut oare înghesui AJFT atâtea participante la ceas de primăvară!? Mai selectiv bre, ar fi zis un personaj caragialesc.

”Daciada II Guvid-1984 pe Repede Înainte” a fost doct concepută pentru un număr sugestiv de competitoare, 13, un soi de ”spărgătoare de grevă” ale ligii a V-a alimentate de administrații având, coincidență sau nu, coloratura politică a Stăpânului Inelelor pe Pop de Băsești. Abordarea AJF Timiș a lăsat loc de interpretări și totul aduce a clică la o câmpenească, în nici un caz a campionat. Un surogat care, decât în acest format și născând asemenea controverse, n-ar fi trebuit nicidecum să-și găsească locul în palmaresul organizatoric al unei Asociații Județene de Fotbal responsabile față de întreaga suflare din bătătura sa. S-a creat un precedent și sunt create premizele unor diviziuni între participantele de drept. Unele, părtașe acestor ”Daciade”, într-un soi de complicitate neasumată, altele, fie respinse, fie uitate și în continuare pe margine. Jale…

Iar cine continuă să-și închipuie că ar fi vorba doar despre situații tranzitorii până la așa-zisa mult vehiculată ”revenire la normal”, și care provizorate ar scuza implicit starea actuală de fapt, ar face mai bine să coboare cu picioarele pe pământ, căci nici vorbă vreodată de ”reveniri la normal”, doar basme pentru naivi, neavizați și puerili care habar n-au pe ce lume trăiesc. Realități în lumina cărora fotbalul ar trebui să-și vadă cât mai firesc de propriile interese și competiții în întregul lor, fără a orbecăi tâmp după ”luminițe la capătul tunelului”… 

În Seria A, conform locului ocupat înaintea întreruperii competițiilor în martie 2020, au fost programate CS Flacăra Parța și CSO Făget – pe poziția a doua în Seria 2 respectiv Seria 3 din Campionatul Județean 2019-2020, AS Juventus Pișchia – locul 5 în Seria 2, AS FC Atletico Liebling – locul 9 în Seria 2, AS United Bencecu de Sus – locul 10 în Seria 2, AS Dedy Mid Sânmihaiu Român – locul 12 în Seria 2, și AS Meget Remetea Mare – locul 16 în Seria 2.

Iar prima testare în Seria A din ”Daciada II Guvid-1984 pe Repede Înainte” se va derula duminică de la ora 18 după programul Liebling – Remetea Mare, Făget – Parta și Pişchia – Sânmihaiu Român, pe când echipa din Bencecu de Sus va sta.

În Seria B, AS Plavii Delia Sâmpetru Mare – locul 5 în Seria 1 de ”Județ”, AS FC Unirea Jimbolia – locul 7 în Seria 1, CS Unirea II Sânnicolau Mare – locul 8 în Seria 1, AS Avântul Bobda – locul 12 în Seria 1, AS FC Mureșul Cenad – locul 14 în Seria 1 și AS Unirea Grabaț – locul 3 în Seria 1 de ”Promoție” a ligii a șasea.

Prima testare în Seria B, tot duminică: Bobda – Cenad de la ora 11, Unirea II Sânnicolau Mare – Grabaţ (ora 11) și Jimbolia – Plavii Delia (ora 18).

”Fotbalul mic” a fost și acesta nemilos aruncat pe butuci ca parte a întreruperii forțate în martie 2020 a competițiilor sportive prin instituirea ilegală a ”stării de urgență” pe fondul implementării și în România a proiectului oficial al Băncii Mondiale denumit ”COVID-19 Strategic Preparedness and Response Plan” (SPRP – Plan Strategic de Pregătire și Răspuns), programat între 2 aprilie 2020 și 31 martie 2025 sub forma simulării pe viu a unei situații de criză cu tematică ”virusarea”, implicând masive achiziții publice. Declararea la vremea respectivă a ”stării de urgență” s-a efectuat fără nici cea mai mică bază factuală științifică, violând astfel standardele legale și inducând un act de terorism împotriva populației civile ”arestate la domiciliu” în pofida aspectului esențial că oamenii erau clinic sănătoși, cu mențiunea că decidenții n-ar fi putut nicicum avea cunoștință în momentul declarării așa-zisei ”stări de urgență” despre existența unei virulente erupții cauzate de un singur patogen, raportat ca fiind SARS CoV-2. Implicit, pe ce baze ar fi putut fi așadar instituită ”starea de urgență”!? Căci nu există vreo evidență științifică care să fi fost oferită justificativ în declarație, simpla raportare a mortalității și morbidității bazate pe simptome ale unei afecțiuni neputând echivala cu o epidemie sau pandemie, epidemie care nici nu avea să fie declarată oficial în România. Nu se ofereau la vremea respectivă nici un fel de adecvate dovezi atestate care să confirme sau infirme prezența sau absența unui ”nou” coronavirus, iar primele așa-zise ”teste pozitive” nu se puteau baza pe transmiterea în comunitate, ceea ce s-a și dovedit ulterior, atât prin faptul că ”testele” concepute cu o altă menire – și nu aceea de a detecta infecții respectiv pentru diagnosticare, au fost și eronat interpretate dar și în uriașă măsură fals ”pozitive”, însă și prin faptul dovedit științific pe baza unui studiu de caz pe aproape 10 milioane de locuitori din aceeași comunitate că transmiterea asimptomatică este doar un mit, fiind nulă – nici un caz la aproape zece milioane: zero. În plus, nici n-a fost făcut vreun efort de către decidenți, autoritățile sanitare, pentru a se reveni pe-atunci asupra aberantelor ”măsuri” în condițiile în care aspectele științifice cunoscute și publicate în cele mai prestigioase jurnale de specialitate din sfera medicală mondială stipulau că măștile nu ar trebui purtate de persoane sănătoase și că distanțarea socială care implică izolarea persoanelor sănătoase n-a fost nici testată, nici validată de vreo manieră științifică, aspecte confirmate ulterior și pe studii de caz. A fost de fapt o arestare la domiciliu frumos ambalată de o altă manieră pentru a condiționa o populație înfricoșată prin manipulare și dezinformare, trapă în care docil a încuviințat să fie prinsă de-a valma și lumea sportului. Sporttim avertiza încă din martie 2020 că nimic nu este ceea ce pare, iar absolut tot ceea ce a semnalat din postura unei flori rare s-a și adeverit respectiv confirmat din plin despre ”pLandemie”, însă tendința insuflată de ”narațiunea oficială” a propagandei a fost ca toți să gândim la fel, ”respectă”, ”supune-te”, ”ascultă”, cu efectele negative de rigoare traduse prin celebrul dicton ”când toți gândesc asemănător, nimeni nu mai gândește prea mult.”

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: