Al 13-lea joc pe ”Dan Păltinișanu” după ”ultimul meci pe stadionul Dan Păltinișanu”. Finala județeană a Cupei României, duminică de la ora 11

Mult timp s-a scurs de la partidele semifinale ale fazei județene a Cupei României, din sâmbăta de 29 februarie, și anume 5 luni, duminică de la ora 11 fiind programată finala întrecerii eliminatorii a județului Timiș, iar și mai mult timp a trecut de la precedentul meci jucat pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, aproape 7 luni din seara de miercuri 5 decembrie 2019, când se întâlneau selecționatele divizionare ale Asociațiilor Județene de Fotbal Timiș și Arad. În primăvara trecută, miercuri 22 mai 2019, precedentul act final al fazei timișene a Cupei României era anunțat ca fiind și ultimul eveniment găzduit de vechea arenă înaintea demolării, dar, așa cum a anticipat solitar Sporttim cu ocazia acelei dispute, Avântul Periam – CSC Dudeștii Noi 3-2 (1-1), iată că încă o finală a competiției a ajuns să fie programată pe același teren, fără a se trece de la vorbele goale la buldozer. Astfel, CSU UVT – Pobeda Star Bîșnov va fi al XIII-lea meci pe ”Dan Păltinișanu” după ”ultimul joc pe Dan Păltinișanu”…

CS Avântul Periam, ultima câștigătoare a cupei timișene, are actualmente cu totul alte griji, și anume pregătirea barajului de promovare în Liga 3, programat în manșă unică duminica viitoare de la ora 17:30 la Lupac, pe teren neutru, cu Jiul Petroșani, alegându-se așadar praful de sistemul ”triunghiular” croit de FRF pentru câștigătoare ale Diviziei D, în condițiile în care reprezentanta AJH Mehedinți a aruncat prosopul, din lipsă de fonduri.

Planul diabolic al ocultei mondiale de decimare a economiilor prin acest exercițiu de simulare pe viu al unei situații de criză a lovit așadar până și la ”firul ierbii”, în catacombele fotbalului românesc, cu impact direct prin neparticiparea uneia dintre protagoniste, ecuația promovării simplificându-se la nivelul unui meci care pe care.   

Până atunci, întâiul joc oficial din ”fotbalul mic” timișean care atrage atenția este CSU UVT – CS Pobeda Star Bîșnov, cu timișorenii în rol de organizatori ai finalei de duminică de la ora 11, organizatori anunțându-se a fi ”la sânge” în privința respectării cu sfințenie și strictețe a stipulărilor regulamentare ce țin de ”situația de criză”.

Va fi o finală cât se poate de tristă, fără spectatori în tribune, fotbal pe timp de dictatură după canoanele unor protocoale care i-ar fi făcut încet, încet geloși până și pe naziști, o finală precedată în schimb de ”testarea” la ”noul” virus a tot ceea ce mișcă pe calea de acces spre incinta vestiarelor de pe ”Dan Păltinișanu”, de parcă ”testarea” ar avea cea mai mică relevanță medicală și științifică. O avea în țara lui papură vodă, cea a formelor fără fond, conform ingineriilor sociale ale trăgătorilor de sfori și pârghii.

Fără spectatori dar și la o oră imposibilă pentru un meci din prima duminică a lunii august, dată calendaristică în care tradiția sugerează că divizionarele ”D” nu dispută meciuri oficiale. Fotbal decalat de ”criză” într-un weekend în principiu de vacanță activă în liga a IV-a, cel mult cu confruntări amicale, fotbal de la ora 11, deși cluburile au preferat să se întâlnească de la ora 19, nu pe placul AJF Timiș, sub egida căreia se dispută întâlnirea.

Unsprezece să fie, și tot de la ora 11 s-au întâlnit ieri, joi, și cei direct implicați pentru a fi înștiințați în privința detaliilor referitoare la meci, întâlnire la sediul AJF Timiș, unde delegații celor două cluburi n-au putut onora cu prezența, de înțeles dat fiind ora inconvenabilă peste săptămână.

Respectivii au fost înlocuiți de golgheterii celor două formații, Valentin Grigore din partea Pobedei, respectiv Ionuț Vucea din partea universitarilor galben-albaștri, promovați anul trecut în Divizia D Timiș. Și care s-au calificat la pas în ultimul act, 3-0 pe 29 februarie pe stadionul CFR contra Timișului Șag, pe când ”bulgarii” s-au impus în cealaltă semifinală la scor în condiții de deplasare.

Înlocuiri și în ”formula” aliniată de reprezentanții AJF Timiș la această convocare, și anume triumviratul Dejeu, Dumitrașcu, Lața, așadar cu Dănuț Lața în componență, în condițiile în care onor Malac și Mierea au absentat. A fost de fapt o întrunire bătută în cuie în viteză și peste noapte, de unde și imposibilitatea delegaților de a descinde la sediul AJF Timiș, mai ales în cazul reprezentantului celor din Dudeștii Vechi, cu mențiunea că, precum consemnează portalul județean, decizia finală în privința datei și orei de disputare a partidei a fost anunțată miercuri 29 iulie, așadar cu puține ore înainte, pe baza hotărârii întrunirii Comitetului Executiv al AJF Timiș. Anunțul s-a lăsat ceva așteptat, dar tot mai bine mai târziu decât niciodată…

În fine, numai în pielea sportivilor să nu fii duminică 2 august la ora 11, la doar primul lor meci oficial după o pauză competițională de nu mai puțin de o jumătate de an, inactivitate în baza căreia ar fi putut fi protejați prin programarea unei ore mai ”umane” de start. Dar ce mai este oare cu adevărat uman în aceste vremuri elocvente pentru gradul de rătăcire al omenirii?

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 3

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: