Al 30-lea meci pe ”Dan Păltinișanu” după ”ultimul joc pe Dan Păltinișanu”: în 16-imile Cupei României, Ripensia – Dinamo 0-1 (0-1). Iar a trecut Circul prin oraș, dar nici nu mai vine lumea ca la Klutski, nici nu sunt îngăduiți nevaxxinații

În orice societate în care nu se minte de îngheață apele, abureala ”uite stadionul, nu e stadionul” nici că ar fi existat. Dar în România, unde în socialism ipocrizia a fost rafinată spre absolut, ca mod de viață conservat cu sârg și în noua orânduire, a împărți vorbe ”de bine” dar de fapt de nimic constituie o realitate cotidiană, evidentă în ”orașul Revoluției din 1989” dacă te referi la aproape 32 de ani de la evenimentele din decembrie 1898 de exemplu la construirea unei centuri rutiere ocolitoare a capitalei Banatului sau a unui nou stadion. Rămase la stadiul de proiect. Așadar unele lucruri nu se schimbă peste decenii iar TIR-urile tot traversează Timișoara, fotbalul încă se joacă pe ”Dan Păltinișanu” deși se pomenea pompos acum câțiva ani că finală județeană de-atunci a ”Cupei României” va echivala cu ultima partidă desfășurată pe vechiul oval de beton și ”departamentala” Dinamo București încă ființează în sportul mioritic deși în orice societate care s-a mutilat într-atât de sângeros precum cea carpatină în acel decembrie roșu cluburile ”sistemului” ar fi fost purjate cât ai clipi din ochi, ”câini roșii” participanți joi seară la cel de-al 30-lea meci pe ”Dan Păltinișanu” după acel trâmbițat ”ultim joc pe Dan Păltinișanu”. Ceva esențial s-a schimbat însă peste ani în privința evenimentelor sportive de pe această arenă, și anume că la meciuri mai asistă într-atât de puțini spectatori încât stadionul pare ca și gol, ceea ce este acum cu atât mai mult cazul, de când și fotbalul se închină cultului morții, condiționând accesul publicului în tribună de inocularea prin vaxxinare – căci despre un procedeu medical propriu-zis de vaccinare nu poate fi deloc vorba în farsa ”Guvid-1984”, sau de acceptarea șantajului cu așa-zisa ”testare”, un soi de ”dovadă” a ”nevinovăției” sub formă de ”rezultat negativ” al ”vinovatului” până la proba contrarie. Cei neînțepați și netestați sunt așadar excluși din start din schema spectacolelor prin segregare concepute de mințile bolnave ale unei societăți la fel de bolnave, dând ”verde” imunitar compromișilor în defavoarea celor sănătoși și conștienți. ”Sistemul” te vrea bolnav iar fotbalul îi este prizonier captiv, așa încât Ripensia – Dinamo n-a fost decât un alt trist episod al nenorocitei tragedii în curs de conturare.

S-a atins așadar și cea de-a 30-a bornă, a 30-a partidă pe ”Dan Păltinișanu” după ”ultimul meci pe Dan Păltinișanu”.

La număr rotund, vizitatori de Circ, căci Dinamo încă joacă în fotbalul românesc, și vedem de exemplu cu toții ce mai amintiri încă stârnește și momentul ”mai 1986” prin prisma revărsării de public la Hunedoara, la descălecarea lângă fostele furnale a actualei FCSB, tot în 16-imile Cupei României. Într-o țară în care cu greu și foarte greu se mai strâng iubitorii fotbalului la meciuri, atât mai are darul de a aduna lumea ca la circ în jurul dreptunghiului verde, și anume trecerea prin târg a culorilor ce țin de fosta Steaua…

”Departamentale” sau urmașe ale lor care n-ar fi avut ce căuta în fotbalul post-decembrist dar care și-au conservat totuși statutul prim-divizionar și anumite sfere de aderență, ba chiar alimentând nostalgii. Ca o altă dovadă a exersării unui socialism de altădată colorat în tentele capitalismului sălbatic cu tendințe clare de marș spre comunism. Iar timpul le va dezvălui pe toate…

Și a revenit Dinamo pe ”Dan Păltinișanu”, cu tot cu galerie, expectorând bălării verbale la adresa ”orașului Revoluției”, în muțenia pasivă și fără reacție a unui tare restrâns public localnic, puțini fiind timișorenii care se mai sinchisesc de trecerea Circului prin târg. Iar și mai puțini de când cu absurditățile aberante ale așa-zisului ”protocol medical”, normale eventual doar pentru cei dezinformați ori ignoranți sau chiar spălați pe creier.

La toată minciuna în boltă peste ani, cu Dinamo încă în cadru, cu ”Dan Păltinișanu” încă scenă a evenimentelor sportive, minciună amplificată de când cu mascarada ”Guvid-1984”, cu sănătoșii nevaxxinați ținuți la distanță de fotbal, un joc pe măsură, ca între penultima clasată în Liga 1, cu 7 înfrângeri din 9 apariții în campionat dintre care ultimele 6 la rând pierdute pe alocuri fie și fără drept de apel, dar și cu numai 7 goluri înscrise, și niște gazde în galben-roșu care oricum nu excelează în spiritul jocului ofensiv pomenit altfel pe hârtie.

N-avea cum să rezulte altceva decât un joc anost, tern și posac, sărac în reușite, una fiind decisivă, cap al mijlocașului Cosmin Matei în minutul 36, din centrarea de pe stânga a ex-timișoreanului Sorescu, nota bene, unul dintre cei 3 juniori crescuți pe Bega din haita actuală a ”Câinilor roșii”, alături de Filip și Torje, suficient pentru calificarea în optimile Cupei a uneia dintre cele 10 trupe din Liga 1 cu aceste bilete la purtător.

Un fotbal bolnav într-un sport bolnav al unei societăți foarte bolnave prin profunzimea imoralității sale, cu evenimentele lumii arenelor pe cale de gravă îmbolnăvire prin segregarea vaxxinaților de cei neînțepați. O rușine dezgustătoare pentru orice ființă umană cu conștiință spirituală, cu spiritul viu, cu filtrul rațiunii activ, cu luciditate, discernământ și conectată la sursă, dar caravana Circului merge înainte. Timpul urmând a le dovedi pe toate… 

Ripensia – Dinamo 0-1 (0-1) iar timișorenilor nu le rămâne decât să-și vadă de drum în Liga 2, duminică de la 11 acasă cu Concordia Chiajna în etapa a opta. Programul rundei și clasamentul la zi în eșalonul secund, pe coloana datelor tehnice. Mai jos, echipele și fotografii.

*

Ripensia: Rus – A. Macritchii, Țieranu, Fridrich, Gladun – Stoi – cpt. (minutul 61, Vidrasan), V. Macritchii (min. 61, Coulibaly) – Piftor (78, Morariu), Taras, Mitrov (71, Ion) – Ernest (78, Golda).

Rezerve: Mosoarcă – Lalic, Szimonas, Stoica.

Antrenor: Cosmin Petruescu

Dinamo: Esanu – Sorescu – cpt., Popa (minutul 87, Dudea), Grigore, Radu – Al. Răuță (56, G. Cretu), Itu – R. Moldoveanu (71, Amzar), C. Matei, Bani – Tira (87, Neicutescu).

Rezerve: Liev – Giafer, Borcea, Măgureanu.

Antrenor interimar: Sorin Colceag.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: