Al 35-lea joc pe ”Dan Păltinișanu” după ”ultimul meci pe Dan Păltinișanu”: Politehnica – Șelimbăr. Vin nou-promovate… Alin Ignea: ”Părere personală, e o problemă de concentrare, a tuturor; trebuie să fim mai uniţi şi numai aşa o putem scoate la capăt. Ce lipseşte!? Dacă acolo, în ultimii 30 de metri…”

Politehnica Timișoara a jucat mai ales în deplasare în acest sezon regular al Ligii 2, de 7 ori, comparativ cu cele doar 5 meciuri disputate acasă, iar rezultatele ”violeților” în noul campionat sunt mai slabe decât în orice altă ediție de la promovarea în 2016 până în acest punct al campaniei, cu două treimi dintre etape pierdute, așa încât oportunitatea unei întâlniri pe teren propriu cu o nou-promovată este cât se poate de binevenită, emoțiile bănățenilor ținând totuși de aspectul că n-au câștigat decât o singură dată în capitala Banatului în noua stagiune a eșalonului 2, cu codașii nou-promovați brăileni. Mai mult, în vreme ce poliștii au abordat cu stângul ”careul” confruntărilor cu echipe sosite din Liga 3, 2-0 duminică pentru CS Unirea la Dej, vizitatorii de sâmbătă de la ora 14, CS Comunal 1599 Șelimbăr, tocmai au tranșat favorabil aparițiile acasă cu oaspeți incomozi, 1-0 cu Concordia și 4-2 luni cu ”U” Cluj, încheind relativ bine un ”careu” de foc în care au și pierdut afară, cu 3-0 la Petrolul și 3-2 la retrogradata din elită AFC Hermannstadt.

În inferioritate numerică sunt și în actuala ediție a Ligii 2 cluburile din jumătatea vestică a României, Politehnica și nou-promovata din Șelimbăr fiind exponente a două dintre cele 3 județe, Cluj, Sibiu și Timiș, cu câte două reprezentante fiecare din această arie geografică – de fapt marea majoritate, în plus mai fiind o grupare din Târgu Jiu, pe când celelalte 13 din jumătatea estică, iar alb-violeții și Clubul Sportiv Comunal 1599 se vor întâlni sâmbătă după-amiază pe ”Dan Păltinișanu” în cea de-a 13-a rundă din totalul de 19 ale sezonului regular, întâlnire arbitrată de o brigadă clujeană.

Oaspeții și-au cules majoritatea punctelor acasă, cu 4 victorii din ultimele 5 apariții pe teren propriu, o alta fiind remizată 1-1 cu Astra acum mai bine de-o lună, suficient pentru a se cățăra în prima jumătate a clasamentului, cu 7 puncte în plus față de poliști, sibieni fără a excela în schimb în deplasare, cu o excepție, 0-0 la CS al Armatei Steaua în 20 septembrie, acum 3 ieșiri. 

Luni după-amiază în schimb au triumfat la Avrig, 4-2 cu clujenii după 1-1 la pauză și de la 1-2, răsturnând scorul din minutul 66, cu golurile desprinderii marcate în superioritate numerică, cei din Șelimbăr deschizând scorul deja în minutul 7 dar fiind și egalați înaintea pauzei.

Cu ”U” elevii antrenorului Eugen Beza s-au impus în alcătuirea Gal – Monea, Natea, Biatoumoussoka, Tătar (cpt.) – Antone (minutul 65, Luca), Cărăruș, Boboc, Yameogo (84, Vodă) – Ciocâlteu (84, Suciu) – Cîrstean (76, Goh), rezerve neutilizate fiind Vâtcă – Criștiu, Crișan, Vecerdea și Vișa.

Cât despre poliști, revin pe gazonul pe care joia trecută au bifat singurul succes în 4 partide cu noul ”principal” Croitoru pe banca tehnică, 2-0 cu Rapid dar nu pe puncte în optimile Cupei României, calificare după eșecuri cuplate în Liga 2 în primele meciuri jucate cu târgovișteanul antrenor, partidă disputată fără spectatori în tribunele arenei ”Dan Păltinișanu, conform impunerilor absolut nejustificate ale ”pLandemiei”, dar totuși acceptate de un fenomen sportiv parcă de mămăligi. Iubitorii fotbalului, ”măturați” de pe stadioane la evenimentele sportive în aer liber pentru că așa-i în dictatură, impuneri nelegale și fără fundament științifico-medical, dar implementate tiranic și neconstituțional sub false pretexte. Jucarea meciurilor fără spectatori, că a fost cel cu Rapid, că va fi mâine cel cu sibienii, o absurditate fără margini, dar din moment ce mămăligile de români înghit nelegiuirea fățișă de a le fi călcate în picioare drepturile și libertățile, și asta sub masca bunelor intenții comestibile eventual pentru spălații pe creier cu a lor prețiozitate de 2 bani, atunci cu toții își merită pesemne soarta, protagoniști și iubitori ai jocului, dacă chiar pot bifa în regim separat asemenea partide, despărțiți. Un nonsens. Iar Sporttim repetă și înaintea acestui al 35-lea joc pe ”Dan Păltinișanu” după ”ultimul meci jucat pe Dan Păltinișanu”, și anume ”Treziți-vă!” Căci peste un an va fi și mai rău. Iar peste 2 chiar și mai și. Idem peste trei. Și-așa mai departe… 

Fără galerie pe stadion, poliștii sunt nevoiți să amelioreze șifonatul bilanț acasă, 5 1 1 3 5-7 4 puncte din 15 posibile, care-i trage în jumătatea inferioară a ierarhiei Ligii 2, clasamentul fiind publicat pe coloana datelor tehnice, laolaltă cu programul etapei a 13-a și a celei viitoare, a 14-a, în care ”violeții” vor juca la Brașov, după care primirea altei nou-promovate, CS al Armatei Steaua.

Mai delicat pentru bănățeni, l-au pierdut pare-se pe Daniel Benzar, adițional faptului că Politehnica nu se va putea baza la jocul cu formaţia din judeţul Sibiu pe Cătălin Oanea şi portarul Harrison Devenish-Meares, din cauze medicale. Altfel, Sebastian Serediuc a revenit la antrenamente şi se speră la recuperarea sa completă după pauza din campionat de la mijlocul lunii noiembrie. În ceea ce privește situaţia lui Benzar, Nicolae Croitoru a făcut următoarele precizări înaintea rundei de sâmbătă, cu mențiunea că întâlnirea cu presa, de astăzi, a fost anulată: „A fost o decizie înaintea jocului cu Rapid. El nu a făcut parte din lot la acel joc. Până la urmă este o decizie care se întâmplă în viaţa oricărei echipe. După această decizie el nu s-a mai prezentat la antrenamente. Mai multe nu ştim, discuţii nu aveam cum să am cu Benzar, din momentul în care s-a anunţat programul de a doua zi el a plecat de la vestiare fără să discute cu nimeni. De atunci nu a mai existat niciun contact. Cum am zis, el nu s-a mai prezentat la antrenament. În cazul lui am făcut un referat, conform Regulamentului de Ordine Interioară, pe care l-am înaintat Consiliului de Administraţie, urmând ca acesta să ia o decizie în cazul lui.”

Iar în general Croitoru a explicat că „Este un moment dificil, este un joc greu, pentru noi toate jocurile pe care le avem de disputat până la finalul turului de campionat sunt jocuri dificile, dată fiind situaţia din clasament. Despre adversar, ştim că este un adversar cu un parcurs bun, cel puţin în ultima perioadă. Şi chiar dacă a întâlnit adversare puternice, situate în prima parte a clasamentului, a reuşit evoluţii bune şi chiar rezultate bune. Aşa cum s-a întâmplat în ultimul joc, în care au reuşit să câştige cu 4-2 împotriva Universităţii Cluj. Şi înainte, la Sibiu, au reuşit un joc bun, fiind învinşi la ultima fază a jocului, dintr-o fază fixă. Toate jocurile sunt dificile, trebuie să le tratăm ca atare, nu ne permitem să mai pierdem puncte.”

Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii, a mai spus: „…cu Rapidul am reuşit un joc bun, probabil că şi situaţia din clasament apasă destul de mult. Pentru că au fost foarte multe înfrângeri în ultima perioadă. Probabil e şi o problemă de încredere, care generează greşeli şi primim goluri din aceste greşeli. Şi prin urmare rezultate negative, aşa cum s-a întâmplat la ultimul joc”. „Pe de o parte întâlnim un adversar cu un moral foarte bun, cu un joc în creştere, echipă pragmatică. De partea cealaltă noi, care sperăm să ieşim din această situaţie. Avem nevoie de victorie, pentru că ne-ar da încredere pentru următoarele jocuri. Şi avem nevoie mare de puncte şi puncte care să ne asigure o oarecare linişte in clasament.”

Despre partida de mâine a vorbit şi unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lotul polist, mijlocaşul Alin Ignea: „E poate cel mai important meci din acest sezon de campionat. Mai ales că venim după o perioadă nefastă prin prisma rezultatelor şi trebuie să câştigăm neapărat meciul. Să ieşim din zona periculoasă a clasamentului… Jocul nu merge din cauza rezultatelor. Situaţii şi ocazii am avut foarte multe. Părerea personală e că e o problemă de concentrare, a tuturor, trebuie să fim mai uniţi şi numai aşa o putem scoate la capăt… Ce lipseşte!? Dacă acolo, în ultimii 30 de metri, în faţa porţii, am fi marcat la situaţiile pe care ni le-am creat, poate eram în prima jumătate a clasamentului. Se resimte foarte tare acest lucru (n.r. numărul de opt eşecuri) şi sperăm să îl întrerupem acum, cu meciul de mâine cu Şelimbăr.” 

Partida Politehnica Timişoara – CSC 1599 Şelimbăr se disputâ mâine, sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 14. La centru, clujeanul Chioran.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: