Al doilea croat sosit zilele acestea, Fuček, deschide scorul la Subotica: Spartak – ACS Poli 1-1 (0-1)

Cu un unsprezece de start ceva mai apropiat în comparație cu cel de sâmbătă de posibila formulă standard și cu numai 4 titulari utilizați de la început și în urmă cu trei zile în primul meci amical al iernii, și anume portarul Straton, Hăruț, Novak și Pedro Henrique, dar și cu cele două noi achiziții din Croația, Josip Šoljić și Josip Fuček, mărind la trei grupul din primul 11 provenind din țara ex-iugoslavă, ACS Poli a remizat astăzi de la ora 13,30 în deplasare la Subotica, 1-1 (1-0) cu Spartak, împotriva căreia tocmai Fuček a deschis scorul după primul sfert de oră de joc iar Artean a fost eliminat în minutul 76 respectiv la două minute după ce gazdele egalau.

După ce sâmbătă, în victoria de la Timișoara cu 3-0 (1-0) cu Național Sebiș, ACS Poli i-a oferit de la pauză debutul croatului Josip Šoljić, la o zi după ce mijlocaşul central născut pe 18 iunie 1987 semna un contract valabil până în 30 iunie 2018, astăzi a apărut în premieră la cei de pe Bega și Josip Fuček, o extremă stângă din Croația, născut pe 26 februarie 1985, tot la o zi după ce semna cu bănățenii o înțelegere pe aceeași perioadă.

În plus, Fuček a și intrat în formula de start, alături de compatrioții Novak și Šoljić, ba mai mult, chiar a deschis scorul cu un șut expediat în minutul 15 din careul mare, consemnându-se același scor la pauză, 1-0, cu care timișorenii conduceau și în primul amical al iernii, de sâmbătă.

Atunci, Ionuț Popa a introdus pentru partea a doua și pe parcurs câțiva jucători de bază, ACS Poli desprinzându-se la 3-0, iar astăzi, în Serbia, a optat pentru 3 înlocuiri la pauză, când au ieșit Straton, Cânu şi Pedro Henrique, intrând în schimb portarul Smaranda, Neagu şi Popovici, după ce partida era abordată cu o schimbare de ultimă oră, din motive medicale, Străuț lăsându-i locul lui Hăruț.

Înlocuirile au continuat și pe parcursul părții secunde, mai întâi Mailat substituindu-l în minutul 56 pe marcatorul Fuček, ex-internațional de juniori croat având o ultimă haltă în carieră în Islanda, la Vikingur Reykjavik, iar apoi autorul deschiderii de scor de sâmbătă, Bârnoi, l-a schimbat pe Bărbuț în minutul 60. A mai intrat și Vasi pentru ultimul sfert al amicalului, din minutul 67, în locul lui Croitoru, care, precum alți 2 jucători autohtoni, și-a prelungit zilele trecute angajamentul cu timișorenii. Mai precis, pentru încă un sezon și jumătate, după ce Cătălin Doman și Cristian Bocșan semnau recent contracte până în vara lui 2020.

Cu un croat în defensivă încă din tur, gruparea din Liga 1 s-a întărit așadar în ultimele zile în compartimentul median cu alți doi fotbaliști din țara la Marea Adriatică, în cazul lui Josip Šoljić după o ultimă prezență la NK Inter Zaprešić.

Spartak Subotica a egalat cu 16 minute înainte de final, când Petrovic a prins un șut din afara careului, puțin mai apoi Artean primind și al doilea cartonaș galben și fiind eliminat, respectiv înlocuit de Pădurariu.

La ACS Poli, care a început așadar cu Straton – Hăruț, Cânu, Șeroni, Novak – Soljic, Artean – Bărbuț, Croitoru, Fucek – Pedro Henrique, rezerve la start fiind Smaranda – Neagu, Fridrich, Morariu, Pădurariu, Vasi, Mailat, Popovici și Bârnoi, au mai intrat în cele din urmă și Morariu respectiv Fridrich, în apărare, în locul lui Şeroni şi Novak.

ACS Poli Timişoara are și mai puține zile până la următorul meci de pregătire, programat contra celor de la CSM Școlar Reşița joi 26 ianuarie la Baza II – UPT, de la ora 14,30.

Sâmbătă, într-o formulă inedită, ACS Poli aborda primul amical al iernii cu Straton – Hăruț, Bocşan, Neagu, Novak – Pădurariu – Mailat, Bârnoi, Vasi, Popovici – Pedro Henrique.

Timișorenii vor avea în pregătirile din ianuarie încă două amicale internaționale, la Balmazujvaros, din liga a doua a Ungariei, pe 28 ale lunii, iar 3 zile mai apoi la Honved.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: