Alb-violeți pioși, ”Nea Popa în suflet te-am păstrat, legenda rămâne vie, nu te-am uitat”, alb-verzi cu Mura de 3 puncte: ACS Poli – Dumbrăvița 0-2. Declarații Ionilă, Bătrânu, Mura + FOTO

Fuge timpul, zboară, iar la ora deja antepenultimei etape din sezonul Seriei 8 în Liga 3 alb-violeții au adus un omagiu în memoria fostului antrenor Ionuț Popa, răscolind amintiri cu sufletistul plecat dintre noi, care mâine ar fi împlinit 68 de ani și care făcea minuni la cârma lui ACS Poli în Liga 1, în stilul său, miraculoasă salvare de la retrogradare, miraculos 4-1 cu CFR Cluj… ”NEA POPA, ÎN SUFLET TE-AM PĂSTRAT / LEGENDA RĂMÂNE VIE, NU TE-AM UITAT!” Acum în Liga 3, timișorenii nu mai au cum să repete nici miracolul din toamnă, cedând după pauza duelului timișean de la ora 17: 0-2 cu CSC Dumbrăvița.

Momentul de suflet, înaintea primului fluier al arbitrului George Roman în meciul din etapa a 16-a în C8 între vecinele de pe locurile 3 şi 4, care a avut același deznodământ precum în tur pentru formația gazdă de pe podium. Atunci, pe ”Ștefan Dobay”, dumbrăvițenii au cedat cu 0-1 în fața unor ”violeți” înșiruind victoriile, ”verzii” de pe 3 fiind astfel egalați la puncte de învingătorii lor. Acum, pe terenul Electrica, timișorenii de pe 3 au primit goluri după pauză și au fost înlocuiți pe podium de învingătorii lor. Altfel, ce folos!?, echipele din fața lor, arădenele de pe locurile 1-2, remizând în derby-ul direct și asigurându-și la braț pozițiile în barajul de promovare. Timișenele, în umbra vecinelor de la nord, din Chișineu Criș și Lipova…

Și alte conotații în acest rendez-vous timișean lângă Pădurea Verde între vecine de clasament dar și de… zonă, nu mai puţin de 5 jucători care au evoluat la ACS Poli fiind acum alb-verzi, și anume Popeţ, Daminescu, Motreanu, David şi Rus, în vreme ce Cristian Podină s-a reîntors acasă, la Şag, pentru a juca în echipa Timişul din localitate.

Ca joc, prima repriză a fost una într-adevăr echilibrată, cu un gol anulat gazdelor, marcat de Sporin în minutul 14, dar steagul a fost ridicat de Călin Cimponeriu pentru ofsaid. În minutul 26, oaspeţii au replicat cu un şut de la 35 de metri, al lui Udrea, însă mingea a căzut pe plasa din spatele porţii. O nouă ocazie în minutul 40, şutul lui Ştefan de la 16 metri – pe jos, fiind barat de portarul Toma.

În partea secundă, antrenorul Florin Bătrânu l-a introdus în teren pe juniorul Andrei Mura, în locul accidentatului Ştefan, și a fost cu succes, întrucât în minutul 48, la prima atingere a balonului, a reuşit să înscrie din apropiere, la o centrare perfectă de pe flancul stâng, a lui Motreanu… 0-1.

Tânărul Sevici a ratat singur cu portarul advers egalarea la unu dar tot Andrei Mura a reuşit să închidă tabela în prelungiri (minutul 90+3), lansat pe contraatac şi finalizând cu un şut  pe jos din careu, în stânga portarului Toma. Pentru tânărul jucător născut în anul 2000 a fost prima ”dublă” în liga a treia. Iar cu această victorie ”verzii” din Dumbrăviţa au urcat așadar pe podium cu 28 de puncte, legând pentru a doua oară două succese în acest retur, înaintea unei alte ieșiri în vecini, la Ghiroda. Care va reprezenta ultima vizitatoare a lui ACS Poli în acest campionat, ACS aflându-se la al treilea eșec la zero acasă din tot atâtea apariții pe ”Electrica” în 2021…

Rezultatele zilei și programul etapelor 16-17, pe coloana clasamentelor.

ACS Poli: Toma – Dincă, Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Daminuță (cpt.), Românu, (min. 73, Hitian) – Mitre, Chiriac (min. 60, Toboşaru) – Sevici (min. 85, Buzdugan).

Antrenor principal: Silviu Bălace.

Rezerve: Filip, Dorobanţu, Murariu, Turdean.

Cartonaş galben: Cristian Mitre în minutul 60.

CSC Dumbrăvița: Popeț – Motreanu, David, Telescu (cpt.). Coroiu – Udrea, Jichici – Rus (min. 82, Ferţu), Morariu (min. 70, Pituc), Ștefan (min. 46, Mura) – Făgărășanu.

Antrenor principal: Florin Bătrânu.

Rezerve: Smaranda – Pașcu, Putnic, Giurgiu, Dobra, Daminescu. 

Cartonaş galben: Andrei Făgărăşanu în minutul 60.

Au arbitrat: Cătălin George Roman (Timişoara) – Călin Cimponeriu (Lugoj) şi Daniel Ioan Humiţa (Armeniş). Observator de arbitri Mihai Jivan (Arad), delegat de joc: Petru Boroş (Oradea).

La cald…

Răzvan Ionilă (antrenor secund ACS Poli ):Din păcate nu reușim să dăm gol. Problema principală este că jucăm fără vârf – nu este nici postul lui Sevici, nici al lui Buzdugan. Ajungem în douăzeci de metri, ajungem în careu, ne creăm ocazii, dar ne lipsește golul. Din punct de vedere tactic am stat bine în teren, am închis spațiile, am aglomerat zona unde era mingea pe faza de apărare. La recuperare, pe mingea a doua, am fost un pic depășiți, acolo cred că am pierdut puțin ritmul, dar în principiu a fost bine. Am întâlnit o echipă arțăgoasă, am observat că au plecat și jucători de la ei, dar eu cred că un egal era echitabil.”

Orice înfrângere e greu de digerat, și pentru staff, dar în special pentru jucători, fiindcă sunt tineri, au nevoie de moral. Am văzut cât de greu le-a fost emoțional jucătorilor care au ratat în aceste meciuri – Hitian, la doar 15 ani, a ratat singur cu portarul și a suferit mult după, acum și Sevici a încheiat în lacrimi meciul. Sunt lucruri normale, te afectează. Ei n-au mai întâlnit oportunitățile astea, să joace constant, să ajungă singur cu portarul, inclusiv în cazul lui Sevici, care abia în acest an are continuitate. Partea plină a paharului este că capătă experiență, iar dacă progresează și vor juca mai sus, o să-i ajute aceste trăiri.” 

”Știm la ce ne-am înhămat, știm situația lotului, care este destul de fragilă, dar mergem mai departe. Mai sunt două etape, băieții n-au presiune, trebuie să joace pentru ei înșiși, să crească în valoare, să-și facă un drum în fotbal…”

Florin Bătrânu (antrenor CSC Dumbrăviţa):Aşa a fost să fie, cu un ochi râd şi cu unul plâng. Sunt bucuros pentru cele trei puncte şi bineînţeles, de acest succes obţinut de echipa noastră, care astăzi a meritat victoria. Dar tot aşa de uşor puteam fi egalaţi chiar în final, însă a venit acest contraatac rapid şi finalizat de jucătorul nostru. Per ansamblu a fost un meci echilibrat şi bun pentru acest nivel. Nu întâmplător au încheiat turul pe locul trei. Dar astăzi a făcut diferenţa maturitatea echipei mele şi schimbarea pe care am făcut-o la pauză cu Mura, care a reuşit o dublă. Sincer, această schimbare a fost o tactică – mizam pe evoluţia lui bună, ca şi în meciurile anterioare.”

”Vreau să-i felicit pentru întreg parcursul pe care l-au avut până acum, mai ales că antrenor e fostul meu coleg, Silviu Bălace, pe care îl apreciez foarte mult. Face o treabă extraordinară, în condiții dificile. Dar chiar dacă adversarii noștri își desfășoară activitatea în niște condiții foarte grele, ei nu au nimic de pierdut. Vor să se evidențieze și joacă cu entuziasm.”  

Andrei Mura (atacant CSC Dumbrăviţa).

Ai reuşit o frumoasă performanţă: ai intrat și la prima atingere de balon ai şi marcat primul gol …

”Da, este adevărat, am primit o centrare faină de la Motreanu. Motivarea  mea este că am fost rezervă, şi numai aşa pot să câştig postul de titular.”

Tot tu ai și închis tabela…

”Sunt foarte bucuros că am reuşit să-mi ajut echipa! Dar am avut şi noroc, căci toţi jucătorii lui Poli au fost peste noi. Și pe contraatac am fugit tare spre poartă şi am reuşit să înscriu…”

Fotografii de Iosif Canea

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 20

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: