Alb-violeții, triumf de natură morală prin prezența la start, triumf și pe gazon, tot la limită și fără gol primit, precum la Cluj: 0-1 (0-0) la Târgu Jiu

Semnificativ constrânși de totalitarele normative ale tiranicei inginerii sociale fără pic de justificare științifico-medicală, igienico-sanitară și din sfera cercetării, protocoale care au forțat săptămâna trecută în izolare un întreg colectiv sănătos dar cu destui ”testați” ”pozitiv”, ”pozitiv” care echivalează cu a fi infectat sau bolnav doar în manipularea de abecedar a propagandei curente, cei de la ASU Politehnica au înfruntat durerea de a fi rupți în două ca grup și nu s-au mai lăsat țintuiți pe margine precum în weekend-ul precedent, când meciul acasă cu Dunărea Călărași era amânat pe liniile absurdităților puse la cale în formă continuată pe seama sportului, din contră, decizând joi după-amiază să se alinieze la start în deplasarea de sâmbătă la Târgu Jiu fie și în absența a 11 componenți, blocați în izolare, iar răsplata pentru triumful moral al deciziei luate a venit sub forma agonisirii a încă 3 puncte pe teren advers. Sportul este într-adevăr mai mult decât pus la încercare prin sabotaj, dar pentru o zi, în pofida încorsetărilor și relelor urzeli ale ocultei satanice mondiale cu implementare în teritorii prin cozi de topor naive sau nu, spiritul autentic s-a impus, bucuria jocului în naturalețea firească a vieții a avut câștig de cauză. Nu s-a mai stat pe tușă că astfel le-ar surâde unor obsedați de a controla destine, ci competiția și-a urmat cursul normal.

Era și cazul, după ce cu un weekend în urmă, etapa a VII-a din Liga 2 era sfârtecată sub greutatea aberantelor normative fără pic de acoperire și argumentație susținută de evidențe științifico-medicale, igienico-sanitare și din sfera cercetării, a se citi amânarea a nu mai puțin de jumătate dintre partidele rundei pe o perioadă de două săptămâni și jumătate, pentru 28 octombrie. Întâlniri implicând și protagonistele partidei matinale de astăzi de pe arena ”Municipal” din Târgu Jiu, ASU Politehnica urmând a primi în ultima ”intermediară” a lunii vizita Dunării, iar gruparea urmașă a vâlcenei ACS Șirineasa având în calendar o ieșire la Bacău.

Parcă nu era oricum de-ajuns picajul cu anii al fotbalului românesc, manifestat și zilele trecute prin eșecurile externe pe linie ale reprezentativei de seniori, cu 2-1 în Islanda și 4-0 în Norvegia, cu 0-1 la Ploiești cu Austria, înfrângeri reamintind nivelul cel mult modest la care operează sportul rege intern, dar s-a mai și instituit în plus și prin suprapunere ceea ce este nimic altceva decât o subminare fățișă și sub cele mai false pretexte a lumii arenelor carpatine, subminare sub forma încuviințării jocului pervers, murdar și cu dovezi indubitabile ale unui odios complot, pus la cale de sforari din umbră și dus la îndeplinire de marionete executante din teritorii, profitând de ignoranța populațiilor docile și făcând practic orice doresc pe seama vieții sociale, prin totalitare normative ale unei tiranice inginerii sociale fără pic de justificare științifico-medicală, igienico-sanitară și din sfera cercetării.

Atât mai avea nevoie modestul eșalon secund al fotbalului intern, de întreruperea în martie 2020 a campionatului trecut abia după reluarea returului, de lipsa de continuitate care perturbă noul sezon în curs, cu tot mai multe meciuri amânate fără motive realiste și care ar ține într-adevăr de domeniile științei și medicinei, ci sub plumbul unei tiranii pseudo-medicale.

Care a împins spre situații limită procesul de pregătire și antrenamentele și celor de la ASU Politehnica, mulți dintre sportivi fiind în izolare, o groaznică condiționare a spiritului uman al unor tineri de fapt sănătoși, absențe forțate implicând o activitate în grup restrâns, nefirească în plin sezon competițional.

Acesta este stadiul la zi al derulării Ligii 2 sub egida Federației Române de Fotbal, cu constrângeri improprii derulării unei activități normale, constrângeri fără nici cea mai mică justificare în plan științifico-medical, nici atât în cel sportiv, aceasta este starea de fapt din anticamera elitei. Un campionat sub apăsarea unor impuneri dictatoriale, o competiție sub patina compromisului.

Cu o altă atitudine, combativă și pro-activă, ASU Politehnica a înfruntat însă absența atâtor fotbaliști din lot, izolați, și a optat de o manieră pozitivă pentru prezentarea la start în deplasarea din etapa a VIII-a, abordată cu numai 12 componenți din efectivul de bază, completat pe banca de rezerve cu 6 juniori din generațiile 2003-2004.

Nu neapărat un act de curaj, ci un răspuns adecvat, drept dovadă că spiritul uman nu poate fi îngenunchiat fie și în condiții de adversitate. Clubul alb-violet și-a asumat alinierea la Târgu Jiu cu un efectiv incomplet, nici jumătate din formula de start nefiind cea aliniată în 11-le precedentei ieșiri în Harghita, iar atitudinea i-a fost răsplătită, eforturile fiind încununate cu o prestație aducătoare de puncte.

După o etapă a amânărilor, o rundă a oaspeților, cu nu mai puțin de 6 victorii consemnate sâmbătă în deplasare în a opta reuniune a Ligii 2, triumfătoare acasă fiind doar CSM Slatina, într-un duel al nou-promovatelor.

Deloc în apele ei pe malurile Jiului, unde excepția care confirmă regula este succesul cu 2-1 cu CSM Slatina din etapa a II-a, în rest cedând cu 1-3 Rapidului și cu 2-4 nou-promovatei din Craiova, iar acum două săptămâni remizând 1-1 cu Petrolul, urmașa vâlcenei Șirineasa n-a mai înscris sâmbătă deloc în fața celei mai impenetrabile redute defensive din ultimul an din Liga 2, a alb-violeților de pe ”Știința”, bine organizați în apărare și încercând arma contraatacului.

Iar astfel s-a și scris istoria acestei întâlniri în regim de discontinuitate, și despre discontinuitate se poate vorbi din moment ce tinerii îndrumați la clubul din Gorj de Flavius Stoican în etapa a cincea au stat iar în cea de-a șaptea n-au jucat, ultim aspect valabil și pentru ”violeții” de pe Bega, gazdele creându-și puține ocazii de a înscrie în pofida dominării teritoriale, iar oaspeții taxându-i odată și bine pe contraatac, în chiar primele minute ale reprizei a II-a, după efectuarea unei prime înlocuiri la pauză: 0-1 (0-0).

Astfel, ASU Politehnica a încheiat a treia deplasare fără gol primit, după cea câștigată la Cluj tot cu 0-1 și un 0-0 la Reșița, pe de altă parte dând uitării unicul eșec de până acum în sezonul 2020-2021, cu 2-0 acum două săptămâni la Miercurea Ciuc.

Mari modificări de personal operate de nevoie de la un joc la altul de tânărul antrenor Octavian Benga – foto, beneficiind totuși în linii mari de menținerea rutinatului ax Mera – Munteanu – Axente, completat din noul sezon de implicarea lui Sergiu Popovici iar de dată și mai recentă de revenirea pe Bega a lui Petre Ivanovici, cu toții integraliști astăzi, sau aproape integraliști, caz al căpitanului din defensivă, eliminat în cel de-al cincilea minut de prelungiri pentru al doilea cartonaș galben, încasat ca urmare a tărăgănării repunerii balonului în joc, parte a modalității în care bănățenii au conservat spre final minimul avantaj.

Pe de altă parte, titularizarea în premieră a junelui goalkeeper recent cooptat de la sibieni, Hindrich, al treilea portar diferit al poliștilor în ultimele tot atâtea etape, dar care mai că n-a avut deloc emoții în repriza I a debutului la ”violeți”, eventual la reluarea lui Oroș cu capul de la marginea careului mic, puțin pe lângă bară, după un corner al gazdelor, cu 6 minute înaintea pauzei. Atât și nimic mai mult cu-adevărat din partea tinerilor lui Stoican, o fază fixă… În prealabil, la poarta amfitrionilor, testarea lui Bodea cu șuturi din zona limitei suprafeței de pedeapsă, expediate de Ivanovici, Axente și Munteanu, apărate cel mult în 2 timpi.

O primă modificare la pauză, a juniorului, Radu în locul lui Iosif la timișoreni, dar puțin mai apoi și golul deznodământului final, marcat de Alin Manea (foto) la colțul lung, de la 14 metri, evadat din marcajul lui Copaci la lansarea pe culoar din partea lui Munteanu, pasă din propria jumătate de teren. Contraatac de manual, 0-1…

Tactica bănățenilor constrânși de împrejurări a funcționat conform planului, ASU rezistând în pofida evidentelor neajunsuri induse în partitura jocului lor de condiționările la care au fost supuși în procesul de pregătire, subminat de impuneri normative fără pic de justificare, simplă inginerie socială pentru care decidenții guvernamentali, ”aleșii” parlamentari și executanții din diferite comitete și ”comiții” gen DSU, MTS, COSR sau FRF ar trebui să dea în timp socoteală.

Alte câteva minute și Benga apela la cea de-a doua schimbare, Doru în locul lui Manea, tehnicianul gazdelor efectuând chiar trei în nici un sfert de oră pe mijlocul părții secunde, inclusiv prin introducerea ex-polistului Bădăuță, cel cu recordul absolut de a pupa emblema tuturor cluburilor timișorene trecute prin Liga 2 în urmă cu două sezoane. Cap peste poartă al lui Bădăuță în ultimul sfert de oră dar nimic mai mult, sterilă dominare a echipei mai slab clasată, apelând la încă două înlocuiri și din minutul 82, însă fără efect.

Prelungiri cu eliminări în fiecare tabără, Copaci pentru proteste, Ioan Mera prin a completa tragerile de timp ale trupei mai văduvite de împrejurări, 11 ”izolați” față de cei numai 2 ai gorjenilor, și iată cum sportul a ajuns să fie racordat întunericului Noii Ordini Mondiale, plumb de factură ocultă cu vocabular aferent gen ”testări”, ”infectat”, ”pozitiv”, ”izolare” și ”carantină”.

ASU a oferit un prim exemplu pe linia necesară prin prezența la start, și mai poate oferi și altele, din direcția arenei sportive, pe urmele înscrisurilor în violet cu majuscule de pe ziduri din zona stadionului ”Dan Păltinișanu”, gen ”Jos cu sataniștii care…” Atâtea rele comit încât ar fi necesare nenumărate manuscrise pentru a completa acele ”puncte, puncte”.

Rele implicând sub aceleași false pretexte și consecințe de genul ruperii fibrei sociale la nivelul protagoniști – ziariști, declarațiile post-eveniment sportiv ale participanților nefiind oferite în prezența jurnaliștilor, ci tot în marjele absurdelor normative protocolare croite sub barosul ”distanțării sociale”. 

Rele combătute de sportivi în regim de adversitate prin a căuta să se alinieze și în continuare cât mai adecvat la start, mai întâi marți după-amiază în Cupa României, în jocul de la Ghiroda, din turul 4, apoi pe teren propriu cu nou-promovata din Slatina, în Liga 2, dar tot acasă și în restanța cu Dunărea, după care în etapa a X-a, la sfârșitul lunii în curs, în deplasare la nou-promovata din Maramureș.

Rezultatele de vineri și sâmbătă din runda a VIII-a în Liga 2 și programul următor, pe coloana clasamentelor. 

*

Urmașa lui ACS Șirineasa a pierdut acasă cu 0-1 (0-0) în alcătuirea Bodea – Ciul (minutul 82, Chelariu), Oros, Lixandru, Copaci – Mitrică, Prejmerean (82, Al. Enache), Chiorean – cpt. (70, Gîrbiță), Dragu – Ludușan (70, Bădăuță), Pauchici (57, Șerbănescu).

Rezerve: Rusu – Misarăș, Băican, Trancă.

ASU Politehnica Timișoara: Hindrich – Sofran, Mera – cpt., Coadă, S. Popovici – Vasile, Iosif (46, Radu) – Munteanu, Ivanovici, Manea (56, Andrei; 90+3 Mircea) – Axente.

Rezerve: Fişteag – Olariu, Spulber, Gologan.

Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); asistenți: Mihai Marian Ionescu și Nicușor Marin (ambii din Suseni – jud. Argeş); rezervă: Eduard Belega (Câmpulung Muscel). Observatori: Cristina Babadac (Alexandria) și Antonie Burtea (Reşiţa).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: