Alb-violeţii zero: „Duşane, jucăm şi noi ceva!?”

Poliştii au fost din nou învinşi cu 1-0 de un club sârbesc, la unsprezece zile după ce alb-violeţii cedaseră la Zrenjanin, în faţa lui FK Banat, venind acum rândul Vojvodinei să nu scoată mingea din propria plasă. Sâmbătă după-amiază, pe terenul din incinta Universităţii „Politehnica”, FC Timişoara a pus punct cu un eşec seriei meciurilor amicale, relevantă fiind o interpelare de peste gardul incintei stadionului cu pistă de tartan, unde oamenii s-au înghesuit pentru a-şi vedea favoriţii… „Duşane, jucăm şi noi ceva!?”

Sâmbăta viitoare, la ora 19, timişorenii redebutează în sezonul Ligii 1, acasă cu Gaz Metan Mediaş. Vojvodina este unica grupare prim-divizionară cu care a jucat FC Timişoara după revenirea din cantonamentele în străinătate, clubul din Novi Sad fiind clasat pe locul 3 în liga ţării vecine, cu linia de clasament 15  9  5  1  23-5, la trei puncte în urma lui FK Crvena Zvezda, la care remiza, 2-2, în ultima etapă a turului, pe 11 decembrie. Ca şi contra arădenilor de la ACU, la Jimbolia, Uhrin jr. a apelat din start la Pantilimon, Alexa şi Zicu, efectuând sâmbătă o primă modificare, la pauză, prin introducerea lui Ignjatijevic în locul lui Sepsi.

Giorgi Merebashvili, marcator a 7 goluri – ca şi Oumaru – în cele 15 etape din tur pentru ocupanta locului 3 în Jelen Superliga, a marcat cu piciorul stâng, din centrul careului mare, în stânga lui Pantilimon, ceea ce avea să se dovedească a fi unicul gol al meciului. Vojvodina a profitat pe flancul său drept de eroarea lui Laszlo Sepsi, reintrodus în formula de start, şi Vuk Mitosevic, care marcase şi miercuri, în succesul cu 3-0 contra lui Radnik Bijelina, i-a pasat ideal numărului 17: 0-1. Era minutul 3

Echipa timişoreană n-a găsit resursele să depăşească o „defensivă matură, experimentată”, cum a caracterizat-o căpitanul Dan Alexa după joc, şi care a încasat doar 5 goluri în prima jumătate a campionatului sârbesc, iar când totuşi a reuşit-o, arbitrul asistent a semnalizat de două ori poziţia de ofsaid a gazdelor, golurile trupei lui Uhrin jr. fiind invalidate.

FC Timişoara a început cu Pantilimon – Scutaru, Luchin, Ghionea, Sepsi – Goga, Alexa (cpt), Cisovsky, Rocha – Magera, Zicu, iar Vojvodina cu Brikic – Stevanovic, Mojsov, Trajkovic, Pavlovic – Medojevic – Lazetic, Mitosevic, Marebashvili, Aboubakar Oumaru – Ilic.

Au mai jucat, după pauză, Axente în locul lui Goga, din minutul 59, Tameş în locul lui Scutaru, din minutul 76, moment în care Luchin a preluat postul de fundaş dreapta iar Cisovsky a fost retras din centrul liniei mediane în centrul apărării, Ricketts în locul lui Rocha, din minutul 77, şi Zăgrean în ultimele zece minute, substituindu-l pe Magera.

Taborda, Matei, Popovici şi Krejci, deşi au fost incluşi pe foaia de arbitraj, n-au fost utilizaţi. La roş-albi au mai jucat Tumbasevic, Katai, Bilbija, care reuşise o „dublă” la mijlocul săptămânii, contra lui Radnik, şi Antwi.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 63

 


Alte articole legate de acest subiect: