Alb-violetul, campion naţional! FC Timişoara – Viitorul 2-1

Dublu succes bănăţean sub nasul Federaţiei! FC Timişoara, pregătită de Robert Fruşa, a dus lucrurile până la capăt, Gelu Velici semnând în ultimele 5 minute ale finalei disputate duminică la amiază cu Viitorul Constanţa triumful unei remarcabile răsturnări de scor, prin care clubul alb-violet este campion naţional la categoria juniorilor A, succes căruia i se adaugă victoria generaţiei de ´93 a grupării timişorene, 2-0 contra lui Dinamo, tot cu o „dublă”, marca Iulian Vântură.

Aşadar o dublă clasare pentru polişti pe podiumul Campionatului Naţional, juniori A, semn dătător de speranţe, rămânând de văzut cât de bine va gestiona clubul potenţialul zămislit cu sudoare peste ani.

În finala mică, de consolare, desfăşurată în deschiderea cuplajului de la Mogoşoaia, Iulian Vântură a marcat după pauză golurile succesului cu 2-0 contra lui Dinamo Bucureşti, cu care generaţia de 1993 pregătită de Cristian Contescu şi activând sub numele FC Poli 2002 s-a clasat  pe locul 3 la finele stagiunii. Timişorenii au evolau în formula Tcaciuc – Belu, Stănilă, Oberşterescu, Zele – Coşovanu, Constantinescu, Damian, Lupancu – Mucsi, Vântură. Au mai jucat Neamţu, Căluşaru.

În finala cu trofeul pe masă, adjudecată de alb-violeţi cu 2-1, Viitorul Constanţa a deschis scorul în minutul 79, pe fondul jocului bun practicat de echipa lui Robert Fruşa, care a ratat însă două bune oportunităţi, fiind în schimb taxată în urma unui corner. Gelu Velici a ieşit însă la rampă mai întâi în minutul 85, tot în urma unui corner, iar apoi în penultimul minut al jocului, evitând prelungirile cu o lovitură de cap din 5 metri, la capătul unui contraatac purtat prin cursa lui Szalkai, care a centrat ideal.

FC Timişoara a cucerit titlul naţional în dauna dobrogenilor, care se calificau duminica trecută în finală cu un 2-2 la Timişoara, cu FC Poli 2002, în componenţa Iordache – Dăruială, Ilie, Iovan, Toma – Nicoară, Stancu, Fuchs, Pană – Velici, Pleşcan. Au mai jucat Aldea, Szalkai, Voiculescu, Ardeleanu, Homan.

Bogdan Pleşcan a fost desemnat drept cel mai bun jucător al fazei finale iar portarul polist Iordache, cel mai bun goal-keeper. Trofeul şi medaliile învingătorilor au fost înmânate de Miodrag Belodedici, conducător federal la nivelul copiilor şi juniorilor, însoţit între oficialităţile de la festivitatea de premiere de Gheorghe Hagi sau Romeo Chihaia.

Marian Iancu şi Gheorghe Chivorchian au fost prezenţi la meciurile câştigate de juniorii A timişoreni.

Marian Fuchs, convocat în lotul selecţionat de Lucian Burchel în vederea turneului final al C.E. sub 19 ani, găzduit în zona Bucureştiului între 19 iulie şi 1 august, s-a accidentat la genunchi în cursul finalei şi va fi supus unei investigaţii RMN. Ilie şi Dăruială, fundaşi convocaţi la rândul lor la acţiuni ale reprezentativei sub 19 ani, au evoluat foarte bine şi ar putea fi chemaţi din nou la lot.

Urmează la rând LPS Banatul, tot la Mogoşoaia, unde va juca joi cu titlul pe masă în Campionatul Naţional al juniorilor B, contra lui Dinamo. Dar cel puţin la juniorii mari Timişoara e de azi campioană, rod al activităţii Centrului de Copii şi juniori polist, condus în ultimele sezoane cu brio de Viorel Vişan, şi în care antrenorii Fruşa şi Contescu au atins nişte culmi remarcabile.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: