Alexa, 2-1 ASU Politehnica: ”E o victorie foarte importantă, Craiova nu a pierdut de foarte mult timp”

ASU Politehnica a legat în premieră victorii în anul 2021, și tocmai când avea mai mare nevoie, la startul returului în play-off, și tocmai împotriva primelor două clasate după sezonul regular, depășite cu 2-1 pe ”Dan Păltinișanu”, în Vinerea Mare Dunărea Călărași iar în această seară liderul FC U Craiova 1948, de care ”violeții” s-au desprins la 2-0 în prima jumătate de oră, pricinuindu-i întâia înfrângere în zona 1-6, la al șaptelea hop: 2-1. Succes în urma căruia timișorenii au intrat cu șanse reale în cărțile locurilor de baraj iar antrenorul Dan Alexa a subliniat importanța victoriei.  

„Am întâlnit cea mai bună echipă, ne-a pus probleme, foarte important, le-am spus la pauză, era să nu luăm gol în primele 15 minute ale reprizei a doua, pentru că o echipă precum Craiova, dacă o bagi în joc, la ce calitate individuală au, este greu să menţi rezultatul. Am luat gol în minutul 2 din repriza a doua, apoi ne-am apărat, în multe momente chiar eroic. E o victorie foarte importantă, Craiova nu a pierdut de foarte mult timp, mă bucur că am început acest retur de play-off cu două victorii. Ne dau şanse pentru baraj, e obiectivul nostru, a fost play-off-ul şi acum e barajul. E important să mai obţinem două victorii, echipa s-a descătuşat, am avut în prima repriză momente foarte bune, am avut momente în care am dominat Craiova, momente în care, pe lângă cele două goluri, am mai avut două trei situaţii. Dar, la fel de adevărat, Craiova ne-a presat pe finalul jocului şi au ratat două-trei situaţii foarte mari”, a explicat Dan Alexa.

Întrebat ce a gândit în startul reprizei secunde cu gol încasat, Alexa a mai explicat că „băgaseră doi atacanţi, am simţit că acolo e o problemă, au început să joace direct, s-a văzut şi la golul lor. Au pus presiune, trebuia să echilibrez cumva, am avut-o în cap la pauză, dar am zis să treacă 10-15 minute, a trebuit să mai bag un mijlocaş ca să echilibrez centrul, apoi prin intrarea lui Mera am jucat cu trei fundaşi centrali. Ei jucau cu doi atacanţi, noi aveam un om în plus în zona aia.”

Întrebat dacă va rămâne din vară în caz de promovare, Alexa a răspuns: „Am spus-o, la Poli nu o să mai antrenez. Pentru că am fost dezamăgit de reacţiile anumitor oameni atunci când echipa nu avea rezultatele scontate. Eu sunt acelaşi Alexa azi cu cel de acum două săptămâni, dar de asta e frumos fotbalul, valoarea ţi-o dă ultimul rezultat. Ştiu lucrul acesta, e o meserie foarte grea. Azi sunt un antrenor bun, acum o săptămână şi câteva ore eram antrenor foarte slab. Dar până la urmă ne facem treaba cu pasiune, încerc să ajut cât de mult pot Poli şi atâta timp cât o să fiu aici o să fac tot ce depinde de mine să ne îndeplinim obiectivele.”

ASU Politehnica are 39 de puncte, cu bilanțul în play-off 7 2 1 4 5-10, față de cele 49 ale craiovenilor, 43 ale argeșenilor de la CS Mioveni și 37 ale codașei AFK Csikszereda, egalată acasă în prelungirile jocului de la ora 16 de elevii lui Alexandru Pelici, 2-2. Dunărea Călărași – Rapid a început tot în această seară, de la 20:30, bucureștenii înscriind chiar din primul minut, cu mențiunea că ”violeții” îi vor vizita pe alb-vișinii joi la Buftea, de la 20:30. Dunărea a început meciul cu 39 de puncte iar giuleștenii cu 46.

Eugen Trică, antrenor al craiovenilor învinși, a spus: „Am pierdut, felicit Timişoara pentru cele trei puncte, într-adevăr s-au mobilizat foarte bine pentru meciul cu noi. Din păcate nu am reuşit să câştigăm trei puncte foarte importante. Vreau să-mi felicit totuşi băieţii pentru repriza a doua. Într-adevăr au jucat fotbal, am avut ocazii, dar din păcate a fost, nu ştiu, prea târziu. Şi vreau să felicit şi brigada de arbitri pentru că Timişoara a avut azi un arbitraj foarte bun. Mi-aş dori şi eu să am aşa un arbitraj acasă… Se întâmplă, probabil ne-au surprins cei de la Timişoara, au venit cu un pressing avansat, am greşit la acea fază, la Negru, când trebuia să paseze, a întârziat, a scos Axente acel penalty şi din păcate a şi reuşit să marcheze… Trebuie să ne odihnim pentru meciul următor că e iarăşi o partidă foarte importantă. Noi luăm totul pas cu pas. Am venit să câştigăm trei puncte, dar asta e. Felicit încă o dată Timişoara pentru devotament, pentru această mobilizare exemplară… Nu mi-a plăcut iarăşi că din minutul 50 şi ceva acei copii de mingi, care nu ştiu, au ascuns toate mingile, aşa se proceda pe vremuri. E urât pentru cei care se uită la meciuri. Nu e o scuză, nu e nimic pierdut, mergem înainte. Am spus că totul se va juca până în ultima etapă…”

Revenim cu cronica jocului și fotografiile. ASU Politehnica mai are un meci acasă, cu CS Mioveni, după ieșirea la Rapid. Ultimele rezultate din play-off, clasamentul actualizat al grupei I valorice în Liga 2 și programul ultimelor runde din zona 1-6, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: