Alexa (ASU Politehnica): ”Trebuie să ne îndeplinim obiectivul chiar de sâmbătă.” Pe terenul codașei

ASU Politehnica Timișoara, a doua clasată în Liga 2 la egalitate cu liderul înaintea ultimelor 3 etape din sezonul regular al ediției 2020-2021, va juca sâmbătă la matineu în Oltenia, pe terenul ”lanternei roșii” ex-prim-divizionare, de fapt o formație de podiumul Ligii 1 și cupele europene în deceniul trecut, penultimă deplasare a bănățenilor din runda a XIX-a cu ocazia căreia își vor putea asigura matematic calificarea în play-off, înaintea apariției finale de peste două etape, tot în deplasare, la Chiajna.

Elevii lui Dan Alexa au câștigat la zero meciurile acasă din 2021 și au remizat alb la Slobozia în urmă cu două săptămâni, așadar fără a primi niciun gol în 270 de minute de joc, ajungându-i astfel din urmă în fruntea clasamentului pe alb-albaștrii craioveni nou-promovați, iar deplasarea la codașa CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu conferă o bună oportunitate de asigurare înainte de termen a locului în grupa I valorică 1-6, timișorenii încheind triumfători precedenta deplasare din acest campionat pe același stadion, 0-1 cu urmașa lui ACS Șirineasa, dar și ”lanterna roșie” pierzând precedentul meci jucat acasă în noul an, 0-4 cu Petrolul. 

Înaintea deplasării alb-violeţilor în acest weekend în judeţul Gorj, antrenorul principal Dan Alexa a evidenţiat că o victorie sâmbătă ar asigura locul timișorenilor în faza play-off a campionatului: „E un meci cât un sezon, nu vreau să se creadă că e un meci câştigat dinainte, că e un meci uşor. Pandurii au arătat foarte bine la Aerostar, au problemele pe care le au, dar am înţeles că sunt pe cale să şi le rezolve. Au un prim 11 foarte bun, cu mulţi jucători străini, dar mergem să câştigăm. Pentru noi e un meci decisiv. Am spus-o, cu 34 de puncte ne asigurăm prezenţa în play-off. Ar fi păcat ca după un sezon până în momentul acesta reuşit, să nu putem «închide» mai repede. Apoi stăm, ştiţi foarte bine că trebuia să jucăm cu Turnu Măgurele, şi în cele din urmă ne aşteaptă o deplasare foarte grea la Chiajna. Trebuie să ne îndeplinim obiectivul chiar de sâmbătă”.

Echipa de pe locul secund, la egalitate cu liderul U Craiova, nu înregistrează absențe pentru meciul de pe Jiu.

Ieri, portarul Otto Hindrich a apărat în primele 45 de minute ale remizei albe de la Arad dintre reprezentativele U19 ale României şi Serbiei, un joc amical. De astăzi, juniorul a revenit în programul normal al lui ASU Politehnica: „Otto a revenit la echipă, face antrenament, este în lot pentru meciul de la Pandurii. Din fericire nu avem probleme de lot, avem tot lotul apt şi mergem încrezători la Târgu Jiu”.

Antepenultima etapă a turului începe astăzi – joi la ora 17, cu meciul Concordia – Petrolul, la Chiajna, continuând vineri de la ora 18 la Cluj cu ”U” – U Craiova. Alte 5 întâlniri sunt programate sâmbătă la matineu, runda urmând a se încheia duminică, prin alte două partide. ”Violeții” vor sta în runda de săptămâna viitoare, în care ar fi jucat cu ACS Turris-Oltul, retrasă din campionat.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: