Alexa: ”Ne-a lipsit execuția finală” Suciu: ”Unul dintre cele mai slabe jocuri ale noastre” ASU Politehnica – Csikszereda 0-1

ASU Politehnica a pierdut și cel de-al doilea meci acasă în play-off, de astă dată nu pe final, precum joia trecută cu Rapid, când înregistra primele eșecuri la rând în ediția în curs a Ligii 2, ci prin a încasa gol deja în minutul 14 de la ex-alb-violetul Marvin Schieb, și de astă dată nu în fața unei echipe care venea în Banat cu un șirag de victorii la zi, ci a colegei de suferință din subsolul fără acces la baraj al grupei I valorice în Liga 2, AFK Csikszereda, care a spart gheața la finele turului în zona 1-6, strângând 180 de minute de fotbal fără gol primit de la timișoreni în acest campionat: 0-1.  

Ciuc!

Ciuc!

”Violeții” n-au reușit nici la cea de-a zecea încercare să câștige în meciurile directe din această ediție a eșalonului secund cu formațiile din play-off, mai exact de 5 ori în tur și de încă 5 ori în prima jumătate a acestui mini-campionat 1-6, contabilizând în schimb 4 remize și 6 înfrângeri, cu numai 3 goluri înscrise în 900 de minute de fotbal contra craiovenilor, Rapidului, lui CS Mioveni, Dunării și harghitenilor. 

Care s-au impus pe ”Dan Păltinișanu” în cel de-al 22-lea meci organizat pe acest stadion după ce se spunea acum aproape 2 ani că ar fi fost ultimul și urma demolat în 2019, cei din Miercurea Ciuc obținând primul succes în play-off și apropiindu-se la două puncte de Dunărea, care va juca abia luni, acasă cu liderul din Craiova. 

Dar iată ce a spus Dan Alexa după meciul abordat cu 4 noutăți în 11-le de start față de înfrângerea de luni de la Mioveni: „Eşec, dar după cel mai bun joc al nostru, Ciucul, o dată a intrat în careu şi a înscris, noi am făcut-o mai des. Am fost echipa agresivă, am arătat bine din punct de vedere al jocului, din păcate ne lipseşte golul. Ne-a lipsit execuţia finală, trebuia să fim mult mai incisivi în careul advers…”

Antrenorul principal al timișorenilor a explicat şi absenţele din lot ale unor jucători cu experienţă precum Mera, Sergiu Popovici, Cioinac și Munteanu, primii 3 chiar titulari în Argeș: „Au fost şi probleme medicale, dar, repet, linia noastră în momentul acesta e să întinerim echipa. Sigur, ei fac parte din lot, jucătorii tineri care au evoluat astăzi au adus o altă dinamică. Până la urmă au fost mult mai agresivi, mult mai rapizi şi trebuia să se întâmple lucrul ăsta la Poli, pentru că pregătim şi sezonul viitor. Avem jucători tineri care au potenţial de creştere iar astăzi mulţi au arătat bine spre foarte bine”. 

Valentin Suciu: „Din punct de vedere al punctelor, într-adevăr un derby al suferinţei, şi jocul prestat de noi azi a fost un chin pentru suporteri, pentru că cred că a fost unul dintre cele mai slabe jocuri ale noastre. Dar aşa este în fotbal, jocurile în care am prestat un joc consistent şi am avut multe ocazii, le-am pierdut. Astăzi nu ne-am creat foarte multe ocazii, a fost un încâlcit, foarte încâlcit în unele momente, dar am reuşit să luăm cele trei puncte, ceea ce trebuie să ne dea moral pentru viitor. Noi nu avem voie să ne gândim nici la baraj, nici la promovare, noi trebuie să ne gândim la jocul următor şi trebuie să prestăm un joc mai bun, mai eficient şi să începem să marcăm, să câştigăm puncte; la sfârşit o să vedem unde o să ne aflăm. Până la urmă suntem o echipă mică, acesta e al doilea an în Liga 2, pentru noi fiecare joc trebuie să fie o bucurie, mai ales că am ajuns în play-off, trebuie să ne bucurăm de fotbal, ceea ce în multe momente ne-a lipsit.”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: