Alexa schimbă 11-le: ”Sunt obligat în acest moment să scad media de vârstă.” ASU Politehnica, obligatoriu înainte dar cu victorie acasă cu ciucanii

ASU Politehnica și AFK Csikszereda vor inaugura sâmbătă după prânz ultima etapă a turului în play-off-ul Ligii 2, a cincea rundă din totalul celor 10, timișorenii și oaspeții din Miercurea Ciuc fiind la egalitate de puncte și fără victorie în primele câte 4 apariții din grupa I valorică, în care au obținut doar o remiză albă în deplasare, ”violeții” la prima înfățișare, la Călărași, harghitenii în cea de-a doua, la Mioveni. Rezultate plasându-le pe locurile 5-6, din afara rutelor spre Liga 1, despărțite fiind de 5 puncte față de ocupanta treptei a patra, cu acces spre baraj, din Călărași. Pentru bănățeni este prima dintr-o serie de 3 partide acasă, cea de-a doua fiind programată în Vinerea Mare de la ora 15 cu Dunărea, respectiv din nu mai puțin de 4 meciuri pe teren propriu din totalul celor 6 rămase de jucat până peste nici o lună, pe 22 mai, prima apariție fiind însă și cea mai importantă, pentru menținerea șanselor între timp reduse de a-și croi drum spre Liga 1, dar și pentru o dublă reabilitare, pentru eșecul din tur din Harghita, cu 2-0, dar și pentru recenta serie fără succes, 6 0 2 4 2-10 2 puncte… 

Antrenorul principal polist Dan Alexa și-a dat demisia în seara înfrângerii cu 4-0 la Mioveni dar Universitatea Politehnica Timișoara și Asociația Suporterilor Timișoreni ”Druckeria” au remis în dimineața imediat următoare, marți, un comunicat de susținere a tehnicianului, semnalând că ”Reprezentanții Universității Politehnica Timișoara și ai Asociației Suporterilor Timișoreni ”Druckeria” implicați în conducerea clubului au hotărât, în urma unei ședințe de urgență, reconfirmarea lui Dan Alexa în funcția de antrenor principal al echipei, până la încheierea acestui sezon. Apreciem în acest fel munca pe care Dan a depus-o, alături de noi, în închegarea unei echipe competitive pentru acest an de Liga a II-a, în care obiectivul pe care ni l-am trasat poate fi în continuare atins. Referitor la parcursul sportiv din ultima perioadă, suntem în asentimentul tuturor și considerăm că trebuie să existe schimbări pe toate planurile, începând cu cel al determinării și atitudinii în joc. În acest sens reafirmăm poziția staff-ului tehnic, acesta având libertatea de a face orice schimbări consideră necesare pentru urmărirea obiectivului stabilit: promovarea în Liga I.”

Iar astăzi de la ora 12 Dan Alexa s-a înfățișat surâzător la conferința de presă organizată de alb-violeți cu 24 de ore înaintea meciului cu AFK Csikszereda, antrenorul principal al lui ASU Politehnica spunând că ”Ne aflăm înaintea unui joc cu Ciuc, o echipă care pe mine m-a surprins sezonul acesta. Ca dezvoltare a jocului şi ca dinamică, cred că au cea mai bună dinamică dintre toate echipele din acest play-off. E o echipă tânără, o echipă în care s-a investit foarte mult. E un joc important pentru noi, practic ar cam fi ultima şansă să ne mai putem bate la un loc de baraj. Venim după un rezultat foarte prost la Mioveni şi vor intra în componenţa echipei şi jucători care au evoluat mai puţin în acest campionat. Este şansa lor în finalul acesta de campionat, pentru a demonstra că se pot bate pe viitor pentru un post de titular.”

– Aţi spus în declaraţia după acea înfrângere că vor fi anumite schimbări, în cazul unor jucători mai experimentaţi… Despre ce este vorba?

”De la bun început am să spun că nu o să dau afară pe absolut nimeni. Doar că sunt obligat în momentul acesta să scad media de vârstă, doar aşa zic eu, căci suntem echipa cu cea mai înaltă medie, de 29-30 de ani, și s-a demonstrat atunci când jucăm împotriva echipelor cu medii de 22, 23-24 de ani avem tot timpul o viteză în minus. Asta nu scade sub nicio formă aprecierea mea pentru ei, doar că este momentul unei schimbări. E momentul ca şi jucătorii tineri să aibă şanse să evolueze. Din două motive: să putem creşte mai mult viteza de joc şi al doilea, să pregătim şi sezonul viitor. Pentru că, repet, clubul ăsta – tot am mai spus-o dar văd altceva… că mă doare şi se ia în considerare doar ultimul rezultat – așadar clubul acesta a crescut foarte multe în ultimul an. Am ajuns să se vorbească de o promovare, am ajuns să vorbim de stadion nou, situație în care problema s-a pus: dacă vom promova, unde vom juca!? Ceea ce era imposibil acum câţiva ani. Dar supărarea este supărare! Dezamăgirea mea e că s-au uitat foarte repede lucrurile bune şi sunt foarte multe nemulţumiri, dar pe undeva înţeleg, suporterul vrea să câştigi mereu, şi până la urmă de aceea se investeşte foarte mult în fotbal. Pentru că e pasiune pură şi lucrurile trebuie tratate ca atare”.

– Aveți probleme de lot? Iar în privinţa cartonaşelor, aveţi jucători care nu pot evolua în meciul de mâine?

„Sunt jucători care au şi probleme medicale. Din punct de vedere al suspendărilor, nu sunt probleme, dar cu siguranţă mâine veţi vedea şi un prim 11 schimbat. Pentru că eu cred că nu va fi un lucru mare în momentul ăsta.”

– Vei menţine aşezarea asta cu trei fundaşi centrali?

”Mă gândesc până la ora jocului; eu cred că e un sistem care s-a demonstrat a fi bun cu Rapid 88 de minute; în acest sistem eu am avut mare încredere, am jucat aproape perfect, au fost două nesincronizări spre finalul jocului şi am pierdut meciul. Dar luat ca şi mişcări, ca şi greutate a numărului de ocazii şi posesie pe care le-am avut atât cât s-a putut, e un sistem în care se poate juca liniştit în liga a doua.”

– Cu Mioveni nu a mers aşa de bine… ”Cu Mioveniul nu a mers aşa de bine, într-adevăr, aşa este și vom gândi până mâine ce va fi…”

Iar antrenorul violeţilor a dezvăluit că ”Este primul club la care câştig 0… Am zero lei, pe hârtie salariul minim pe economie, pe care-l donez unui membru al staff-ului şi voi ocupa această funcţie doar până la finele sezonului. Este un moment greu şi poate că, dacă aş fi plecat, aş fi dat un semnal că am capitulat. Nu e normal, căci a fost un an cu foarte multe greutăţi, cu foarte multe satisfacţii. Poli trebuie să continue şi atâta timp cât mai este o şansă, trebuie să o jucăm. Îi respect prea mult pe cei care conduc. Este un altfel de club aici şi toată lumea e iubitoare de Poli… Oamenii aceştia trebuie susţinuţi şi înţeleşi. Faptul că am revenit li se datorează doar lor… Poli trebuie să meargă înainte, sub toate formele, sunt şi voi rămâne polist şi cred că am demonstrat. Şi sunt alături de echipă! Acum, că nu o să mai fiu antrenor, asta e, încercăm să ne reorganizăm ca şi club, să facem un plan pentru anul viitor. Pentru că am ridicat ştacheta şi trebuie să o ridicăm şi mai mult: asta e calea spre revenirea în Liga 1… Lumea e nemulţumită, le transmit că nu au de ce, pentru că s-a făcut absolut totul pentru a intra în Liga 1. Că nu am fost eu inspirat, că am avut neşansă, dar așa e într-o campanie… Sufleteşte însă, şi ca pasiune, să fie convinşi că toţi din jurul echipei au fost sută la sută…”

Partida ASU Politehnica Timişoara – AFK Csikszereda se va disputa mâine, 24 aprilie, de la ora 12:30, pe stadionul ”Dan Păltinişanu”, şi va fi difuzată în direct de Digisport 1, Telekom Sport 1, Look Sport +. Etapa va continua cu meciul de la ora 15 dintre Rapid și CS Mioveni, urmând a se încheia luni de la ora 17:30 cu Dunărea – FC U Craiova 1984, la Călărași.

Craiovenii au 45 de puncte, Rapid 42, CS Mioveni 41 de puncte, Dunărea 38 iar Csikszeeda și ASU Politehnica (golaveraj 1-7) câte 33 de puncte. Timișorenii n-au mai învins din etapa a 18-a, pe 7 martie, 1-0 cu Metaloglobus în ultima apariție acasă din sezonul regular. 

După Paști, în continuarea returului, ”Poli” va mai juca pe rând acasă cu FC U Craiova 1948, la Rapid, pe teren propriu cu CS Mioveni și la Miercurea Ciuc.

Arbitrează Sorin Costreie din Buftea.
Asistent: Szabo Gero – Cluj-Napoca
Asistent: Păunescu Florin – Râmnicu Vâlcea
Rezervă: Boldea Ioan – Ciuguzel
Observator: Sabou Daniel – Zalău
Observator: Savaniu Marcel – Braşov

Ultimele rezultate din play-off, programul următor și clasamentul la zi al zonei 1-6, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal. Gaz Metan Mediaș și Dinamo sunt cluburile de pe locurile de baraj în play-out-ul Ligii 1 cu 7 etape înaintea încheierii întrecerii. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: