Alin Roman, cu România U19 în Italia, unde e curtat de Varese

Tripletă timişeană în naţionala sub 19 ani a României, calificată în toamnă, în Suedia, pentru Turneul de Elită din mai. Iar parte a pregătirii este inclusiv un patrulater amical, săptămîna viitoare, în Italia, ocazie cu care Alin Roman şi Steliano Filip, campioni naţionali la zi de juniori B, vor fi monitorizaţi şi de emisari de la Juventus. Pînă atunci însă, alb-roşii de la AS Varese 1910, au remis o invitaţie pentru Roman pe adresa reprezentantului în România al companiei de consultanţă sportivă Lugano Sports Advisors Ltd., Lucian Popescu.

Astfel, ocupanta locului 6 în Serie B, după un 3-0 vineri cu Vicenza, pe Franco Ossola, se arată interesată de serviciile optarului crescut de Cristi Petcu la LPS Banatul, şi care, după ce vineri a evoluat ca integralist pentru nou-promovata băimăreană în amicalul cu Gloria Bistriţa, pierdut cu 0-3 (0-0), este prezent începînd de luni la Mogoşoaia, sub bagheta lui Ovidiu Stângă, în vederea stagiului peninsular, ce va începe lunea viitoare.

Alin Roman este aşteptat luni 12 martie şi la Varese dar în respectiva zi va descinde în Italia cu naţionala sub 19 ani a României, din care mai fac parte printre alţii Steliano Filip, colegul său la băimăreni, şi Sergiu Popovici, transferat în iarnă de SC Vaslui. România U19 va juca în perioada 13-15 martie cu Croaţia, Anglia şi Primavera Lazio, ca parte a pregătirii Turneului de Elită.

Compania de consultanţă sportivă Lugano Sports Advisors Ltd., cu sediul în centrul Londrei, intenţionează prin filiala sa în ţara noastră se preia o şcoală de fotbal pentru copii, purtînd deja nişte discuţii preliminare cu FC Auto Timişoara. Iar pe latură de impresariat a fost recent recipient al interesului unor grupări italiene, şi anume AC Siena, pentru Filip, respectiv Varese, pentru Roman.

România se califica în „Elită” avîndu-l ca antrenor secund pe Sorin Brândescu, profesor timişorean care a fost providenţial în a-l releva în prim-plan şi coopta inclusiv pentru turneul de calificare scandinav pe Sergiu Popovici, doar pentru a fi ulterior demis tacit, într-un linşaj sub radarul media comis de FRF la adresa „secunzilor” de la nivel juvenil, înlăturare de care www.sporttim.ro relata la vremea respectivă în premieră în presa românească.

Tragerea la sorți a grupelor Turului de Elită al Campionatului European Under 19 (jucători născuți în 1993), ediția 2011-2012, a avut loc la fine de noiembrie, iar reprezentativa antrenată de Ovidiu Stângă a fost repartizată în grupa a 3-a, alături de echipele similare ale Ungariei, Germaniei și Serbiei. Mini-turneul, în cadrul căruia se va juca „fiecare cu fiecare”, va fi găzduit de Serbia, în perioada 26-31 mai 2012.

Câștigătoarele celor șapte grupe din cadrul Turului de Elită se vor califica la turneul final, programat între 3 și 15 iulie 2012 în Estonia, țară calificată direct. Turneul final va servi, totodată, drept criteriu de calificare la turneul final al Cupei Mondiale FIFA U20, programat în Turcia în anul 2013.

Şi amintind despre Lucian Popescu şi interesul companiei de consultanţă sportivă pentru FC Auto, Lucian Popescu l-a secondat pe Sandu Chiu cu ocazia alinierii grupei de 2002 a celor din Freidorf la un turneu amical de copii, împreună cu Atletico Arad şi LPS Banatul (Cristi Petcu), jucat sîmbătă la Sînandrei.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: