Alin Roman, proaspăt golgeter al nou-promovatei lui Buia

Alin Roman a marcat sîmbătă din faze fixe ambele goluri cu care nou-promovata FC Maramureş Universitar Baia Mare a întors rezultatul în ultimul sfert de oră pe „Viorel Mateianu”, într-un duel din ultima treime a ierarhiei seriei a doua, dominată de Poli Timişoara.

Roman, abia revenit de la cîteva zile de pregătiri cu Chievo Verona, şi Filip, întors de la o experienţă similară cu Juventus Torino, au fost titulari dintre timişoreni pentru maramureşeni, în vreme ce Feraru, colegul lor de generaţie la LPS Banatul, a jucat 27 de minute.

Roman, campion naţional en-titre de juniori B, competiţie pe care o cîştiga vara trecută cu LPS Banatul Timişoara, în generaţia de ´94 pregătită de profesorul Cristi Petcu, a egalat în minutul 75 din lovitură liberă de la 25 de metri, ulterior transformînd un penalty în cel de-al cincilea minut de prelungire, pentru 2-1 în jocul cu codaşa Juventus Bucureşti.

Optarul care ca mijlocaş central nu a prea fost utilizat de Adrian Văsîi în turneul final al Campionatului European sub 17 ani disputat în urmă cu 10 luni în Serbia, a devenit golgeter al echipei pregătite de Romulus Buia, cu 5 reuşite, cele mai multe dintr-un total de 10 componenţi ai maramureşenilor înscrişi pe lista marcatorilor, şi printre care se regăseşte şi Steliano Filip, colegul său de generaţie de la LPS Banatul, cu două goluri.

Poli va trece pe „Viorel Mateianu” cu ocazia celei de-a doua etape intermediare din acest retur de campionat.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = saptesprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: