Alt trial federal, de 1997: Benzar-gol şi selecţionata Timiş 3-0!

A doua zi oficială a primăverii, a doua zi la rînd de trial federal pe terenul sintetic polist, cu numeroşi antrenori „numai ochi”. Tot soare, ca şi marţi, doar alţi juniori în teren: ieri din generaţia 1994, miercuri din ´97. Şi o deviză din partea lui Cornel Jurcă, reprezentant al Comisiei Tehnice a FRF: „Trialul este în ideea de a juca, pentru ca juniorii să-şi etaleze calităţile şi esenţială este şi pentru îndrumătorii lor trebuinţa de a li se inocula tinerilor bucuria de a juca, să le creezi bucuria de a juca şi a se antrena”.

Dar despre ce a fost vorba miercuri? Trialul a constat în 3 meciuri cu reprize a cîte 30 de minute, implicînd selecţionate ale generaţiilor de 1997 din Caraş Severin, Arad şi Timiş, avînd drept sparring-partners selecţionate regionale compuse din juniori de ´97 propuşi spre convocare la acest eveniment de observatorii federali de zonă. Scopul acţiunii, acelaşi ca în cazul trialului din ziua precedentă, la 1994, şi anume de depistare a jucătorilor cu o bună exprimare la ora actuală şi de eventuală completare a reprezentativei naţionale la acest moment.

Iar în cel de-al treilea joc al zilei, selecţionata timişeană coordonată de antrenorul avînd cei mai mulţi juniori în subordine la echipa de club, profesorul Ovidiu Vâlceanu, a dispus cu 3-0 de selecţionata regională, marcatori fiind Benzar, Mailat şi Moldovan. „Sper să se fi făcut remarcaţi şi din echipa noastră cîţiva juniori talentaţi”, ne-a spus Vâlceanu după un joc pe care timişenii l-au dominat destul de clar.

Vâlceanu a început jocul cu Florin Rusu (Poli Timişoara) – Alexandru Contescu, Andreas Boroş, Mircea Stupu, toţi de la LPS Banatul, Ionuţ Miculaş (Poli Timişoara) – Sebastian Smochină (LPS), Cristian Simionov (Poli), Răzvan Stoian, Daniel Benzar, frate mai mic al lui Romario – Arpad Sebastian Mailat şi Erwin Budriş, cu toţii de la LPS Banatul, ultimul fiind recent înregimentat de la deveni.

La reluare, o cu totul altă garnitură, cu Darius Luca – Sergiu Boltaşiu, ambii de la Poli, Rafael Mărghiţan, Igor Jivcovici, amîndoi tot de la alb-violeţi, Ciprian Smochină – Deian Sorescu (Poli), Mădălin Iakab (CSS Lugoj), Daniel Barbura (LPS Banatul), Cristian Pădurariu (LPS) – Denis Baban şi Marius Moldovan, ambii de la FC Marcel Baban Jimbolia.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Alt trial federal, de 1997: Benzar-gol şi selecţionata Timiş 3-0!

  1. gane spune:

    Interesant….numai in Romania se poate asa ceva.Cu tot respectul ptr Valceanu,care este un antrenor din noul val,dar nu cred ca este cea mai corecta decizie a „mintilor imbatranite de la AJF”sa pui antrenor pe cineva care are aceeasi grupa de varsta la o echipa anume,fie ca este LPs,Poli sau alta echipa…..
    Pe Valceanu poti sal pui la 96 la 98 la 99…dar nu la 97,ptr ca inevitabil intervine subiectivismul….

  2. mihai spune:

    Gane are dreptate.Sunt un fidel observator al acestui fenomen si am fost si eu prezent la acest trial, si pot spune ca fundasii centrali ai lui Poli(care au jucat in repriza a doua) au fost mult mai buni decat ai LPS-ului,dar fiindca antrenor e Valceanu..de la LPS…Din pacate antrenorul nu poate fi obiectiv.Ar trebui pus altul…unul neutru..de la alta varsta..sau alt club.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: