Amical pe ”Dan Păltinișanu”: ASU Politehnica – CSM Reșița 2-0. FOTO + declarații Toma, Alexa

Alb-violeții bănățeni din Liga 2 au câștigat astăzi pe caniculă jocul de verificare pe teren propriu cu fosta colegă de eșalon din Caraș-Severin, preluată de fostul antrenor al timișorenilor, care au deschis scorul spre finele primei reprize și l-au majorat în ultimul sfert de oră: ASU Politehnica Timişoara – CSM Reşiţa 2-0 (1-0). Declarațiile antrenorilor și câteva fotografii.

”Violeţii” au deschis scorul în minutul 14 al meciului de pe stadionul ”Dan Păltinişanu”, programat de la ora 10:45 dar început cu 15 minute mai apoi dat fiind întârzierea reșițenilor. 1-0 prin tânărul jucător de bandă Denis Radu, care a finalizat din apropiere o minge recuperată de Axente, care, la rândul său i-a pasat lui Zaluschi, autor al assist-ului.

Au urmat alte două mari ocazii în minutele 18 şi 23, prin Samuel Costea, chiar cu poarta goală de la nici 7 metri, şi Axente – şut peste transversală de la 8 metri lateral dreapta.

În schimb oaspeţii au ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 33, când Mera l-a cosit în careu pe  Munteanu iar arbitrul nu a ezitat, acordând penalty. Călin Cristea a trimis însă în transversală, în dreapta portarului.

La reluare, pe o vreme caniculară, cei doi antrenori au efectuat multe înlocuiri iar în minutul  65 Haţegan a reluat în exteriorul barei din stânga lui Zimmermann, după o fază foarte frumoasă, creată de Andrei pe partea dreaptă.

Și totuşi, va avea să fie 2-0 în minutul 80, după o minge lungă expediată de Haţegan, pe flancul stâng, la Andrei, care a driblat doi fundaşi iar de pe linia de tuşă a trimis ideal în faţa porţii, de unde Sebastian Serediuc a reluat în plasă şi a stabilit rezultatul final.

Alb-violeţii se impuneau cu 4-1 în primul joc de pregătire, în dauna unei nou promovate in Liga 3, Pobeda Star Bîşnov, ca apoi sa joace in familie cu juniorii 2003-2004, impunandu-se cu 5-0. Următorul meci amical al lui ASU Politehnica va fi peste graniţă, sâmbătă, de la ora 11, în fief-ul celor de la OFK Kikinda.

*

ASU Politehnica Timişoara: Păduraru – Jurj, Mera, Scutaru, Pamfile – Ignea – Radu, Bîrnoi, Zaluschi, Samuel Costea – Axente.

Antrenor principal: Dorin Toma.

Au mai intrat: Devenish-Meares – Sofran, Luchin, Bocșan, Oanea, Trancă, Manea, Andrei, Hațegan, R. Rus, Serediuc și Cuibari. 

CSM Reșița: Micu – Hreniuc, Avram, Franck Toukam – Breșneni – Szijj, Cristea, Jorza, Fota – Cristodulo, V. Munteanu.

Antrenor principal: Dan Alexa.

Au mai intrat: Zimmermann – Velcotă, Niță, Drăghiceanu, Ivașcu, Mihali, Veka, Urs, Patrick și Budin.

Au arbitrat: Denis Mihăescu – Alimpe Velcotă şi Adrian Ungureanu.

*

La cald…

Dorin Toma, antrenorul principal al ASU Politehnica: ”Important nu este rezultatul, important este faptul că nu avem jucători accidentaţi. Suntem la finalul cantonamentului şi am ieşit cu acest joc, în care deja am crescut numărul de minute la unii jucători, la 60 de minute, la alţii 45 şi 30. Vom compensa în jocul următor la ceilalţi jucători. Dar per ansamblu a fost o pregătire bună şi un joc destul de bun, în care s-a văzut foarte mult oboseala fizică şi psihică pe care o avem în acest moment. Mai sunt încă unii jucători în teste. La unii am luat deja decizia, dar la ceilalţi o vom lua sâmbătă, suntem încă în căutări, mai avem nevoie de trei jucători pentru a avea un lot cât mai competitiv şi numeric şi valoric. Şi sperăm ca cel târziu săptămâna viitoare să reuşim acest lucru, dacă nu, vom aştepta, perioada de transferuri este până în septembrie şi vrem să nu ne grăbim şi să luăm cele mai bune decizii asupra jucătorilor care vor face parte din lotul nostru.”

Dan Alexa: ”Mă întorc cu drag aici. A fost un meci de pregătire, Politehnica a avut două viteze în plus faţă de noi. Suntem încă la început de pregătire, încă ne vin jucători, am avut 13 seniori practic în cadrul lotului. Am încercat să dau minute şi juniorilor. Una peste alta, Poli a arătat bine, a arătat ritm şi, într-un moment în care încep ei, pentru că încep şi foarte repede campionatul, arată bine. Sperăm la Liga 2, vedem mâine ce echipe se vor înscrie, avem speranţe, dar deocamdată suntem în Liga 3 şi nu depinde de noi. Trebuie să pregătim o echipă care să promoveze rapid şi asta e cel mai important … Plecăm mâine într-un cantonament în Serbia, pentru mine cel mai important e să facem un lot de 15-16 şi apoi să lucrez specific, am plecat târziu, dar asta e situaţia, e o stare de incertitudine, dacă începem în Liga 3 mai avem o lună şi jumătate.”

Fotografii de Iosif Canea

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = douazeci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: