An electoral

Anul 2014 este un an electoral, chiar și la nivel fotbalistic. Va fi ales președintele FRF, vor fi aleși președinții de asociații județene de fotbal.

La federația română de fotbal se impune o schimbare, mai bine zis o reîmprospătare a membrilor ei. Mircea Sandu a condus această instituție aproape 24 de ani. A fost o perioadă cam lungă, care a cunoscut perioade bune și perioade mai puțin faste. Când am menționat perioadă bună, mă refer mai ales la primii zece ani, când echipa națională a reușit trei prezențe la campionatele mondiale și două prezențe la turneele finale ale cupei Europei. Mircea Sandu a fost preocupat mai ales de echipa națională, neglijând competiția internă. S-a încăpățânat să-l mențină în postul de antrenor principal al echipei naționale pe Victor Pițurcă, chiar dacă rezultatele nu-l recomandau.

Sub oblăduirea lui Sandu multe echipe au fost nedreptățite, ele apelând pentru dreptate la foruri internaționale. Aici mă refer la Poli, „U” Craiova, Rapid București, Sportul Studențesc. Presupun că la forurile europene cele mai multe plângeri au fost depuse de echipele românești. S-au cheltuit mulți bani care puteau fi folosiți în alte direcții.

Nu știu care sunt toate condițiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii candidați la funția de președinte al FRF, dar, departe de a fi cârcotaș, mă întreb dacă Gheorghe Popescu, care are un proces pe rol, nu prezintă o incompatibilitate. În cazul în care Popescu va câștiga alegerile, desigur el își va alege colaboratorii dintre foștii colegi de națională. Numai să nu apară fenomenul de gașcă și deciziile luate să aibă de suferit. Să avem răbdare și să așteptăm evenimentele de după alegeri și să sperăm că FRF va avea o altă orientare. Deoarece, din păcate, fotbalul românesc nu prezintă credibilitate. Mărturie stau aceste repatrieri forțate, iar dintre jucătorii români aflați în străinătate puțini sunt cei care joacă meci de meci.

La nivel județean ambițiile sunt la fel de mari. Se aruncă în luptă argumente, bani pentru a se ajunge în fruntea asociațiilor județene. Probabil există rațiuni puternice pe care noi nu le bănuim.

Un semn de întrebare apare în dreptul unei condiții pe care trebuie să o îndeplinească aspiranții la președinția asociațiilor și anume să nu fi fost declarați personae non gratae de către conducerea AJF. Măi să fie… Doresc ca factorul politic să nu intervină în buna desfășurare a alegerilor, cum s-a întâmplat în anii precedenți.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: