Andone înaintea celui de-al 4-lea joc pe ”Știința” al Politehnicii: ”Indiferent prin ce mijloace sau exprimare pe teren, la sfârşit trebuie să fim echipa câştigătoare”

Echipa cea mai ineficace în primele 5 etape din Liga 2, în care a marcat o singură dată în primele 10 minute ale rundei inaugurale, înregistrând două eșecuri cu 1-0 în ultimele două apariții dintr-un șir de 4 în care a acumulat un singur punct, a ajuns implicit să fie într-atât de presată de rezultatele imediate încât, conform antrenorului său, Bogdan Andone, care nu s-a sfiit să admită că ”indiferent prin ce mijloace sau exprimare pe teren, la sfârşitul jocului trebuie să fim echipa câştigătoare”, maniera în care va juca sâmbătă la matineu la a patra apariție în primele 6 runde cade într-un plan secundar. Deși vizitatori sunt niște gorjeni fără veleități, din zona play-out și învinși cu câte două goluri primite în primele lor deplasări.

Depășiți luna trecută atât la Iași cu 2-0 cât și la Clinceni în urmă cu două etape de Unirea Constanța, cu 2-1, ceea ce-i poziționează pe olteni pe locul 11, însă și în condițiile în care doar 6 formații au primit mai puține goluri decât cele 5 încasate de trupa de pe malurile Jiului, așadar în medie unul pe etapă.

Mai rar astfel, sâmbătă la matineu vor juca atât alb-violeții cât și ”violetele” Politehnicii, din elita feminină, și tot de la ora 11, în unicul meci al zilei inaugurale în etapa a II-a din Liga 1, la Târgu Mureș, dar dacă în Ardeal elevele lui Mirel Albon sunt mari, mari favorite, în schimb pe ”Știința” nu se poate spune chiar același lucru, în lumina singurului gol înscris până acum de bănățenii de pe loc de retrogradare, antepenultimii, fără a fi scuturat plasa adversă de aproape 450 de minute.

Pe când gorjenii au făcut-o și runda trecută, detronând liderul grație unui 1-0 în Oltenia cu CSC 1599 Șelimbăr, în al doilea triumf consecutiv acasă după ce cu CS Dinamo, 2-0. 

Politehnica și gorjenii s-au întâlnit tot în luna septembrie și în sezonul trecut, o singură dată în cursul ediției 2021-2022, dar la Târgu Jiu, în etapa a VIII-a, gazdele impunându-se atunci cu 2-1, tot în 2021 întâlnindu-se și în urmă cu două campanii, și tot o singură dată pe sezon, și tot în Oltenia, remiză 1-1 în martie anul trecut. 

Altele sunt acum datele problemei, cu antrenori noi și într-o dispută pe ”Știința”, prefațată astăzi de Bogdan Andone și unul dintre fundașii achiziționați în vară, bulgarul Tsvetkov, sosit însă tot din campionatul românesc. Se știe, poliștii nu s-au descurcat până acum acasă, în ciuda întâlnirii unor oaspeți abordabili, 1-0 cu Unirea Constanța, 0-0 cu FC Brașov și 0-1 cu nou-promovata bucureșteană Progresul 1944 Spartac, cu mențiunea că săptămâna viitoare vor fi pe drumuri, miercuri în Cupa României la Reșița iar în etapa a VII-a la actualul lider din Dej, după care – în urma pauzei competiționale de două săptămâni, primirea Concordiei în runda a opta. 

Etapa începe astăzi (vineri) cu întâlniri în zona capitalei, una a nou-promovatelor, la Clinceni, AFC Progresul 1944 Spartac București – Suporter Club Oțelul Galați, de la ora 16:30, și alta de cruntă amintire și cât se poate de detestabilă, CS Dinamo – CSA, pe Arena Națională, de la ora 21:30, urmând a se încheia duminică de la 11:30 cu un duel al nordului, Csikszereda – Minaur. Programul complet, și al rundei următoare, pe coloana clasamentelor la zi.

„E un nou meci important, un meci pe care trebuie să-l câştigăm cu orice preţ. Sunt foarte importante punctele şi mai puţin modul sau jocul care va fi mâine pe teren, important e ca la final să luăm trei puncte. Dacă vom reuşi să facem şi un meci bun, un meci consistent, va fi extraordinar, dacă nu, indiferent prin ce mijloace sau exprimare pe teren, la sfârşitul jocului trebuie să fim echipa câştigătoare. Am mare încredere în echipă, s-au pregătit foarte bine şi în această săptămână. I-am văzut pe băieţi conştienţi de situaţia în care suntem şi în care sunt ei, ca echipă, sunt concentraţi şi mobilizaţi pentru jocul de mâine. Repet, am mare încredere în ei şi sunt convins că vor face un meci bun şi vor reuşi mâine să câştige jocul”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

Întrebat despre motivele pentru care alb-violeţii nu reuşesc să marcheze, echipa având doar un gol marcat în primele cinci etape, Bogdan Andone a răspuns: „Sunt diferite motive, nu vreau să intru în multe detalii, pe scurt, ne lipsesc doi jucători de atac, în momentul de faţă, foarte importanţi pentru noi: Benzar şi Zaluschi, jucători de execuţie, de finalizare. Şi anul trecut Benzar a fost unul dintre principalii marcatori ai echipei, deşi a fost plecat o mare perioadă din an şi a jucat doar începutul, dar sunt convins că începând de la meciul de mâine vor reuşi ceilalţi băieţi care vor juca, să marcheze. Se întâmplă, sunt momente şi momente… Am analizat meciurile trecute şi împreună cu jucătorii. Am pierdut meciuri din faze fixe, în care poate adversarul a avut un şut sau două, noi două sau trei. Nu mai zice nimeni că la meciul cu Braşovul noi am avut 22 de şuturi, mult peste nivelul Ligii 2, mult peste media Ligii 1, la nivel poate de Farul Constanţa. Dar asta e, ne asumăm şi sunt convins că începând cu meciul de mâine băieţii vor reuşi să marcheze şi în continuare vor fi o echipă şi vom fi o echipă care va marca goluri”.

„E o echipă care a câştigat etapa trecută contra Şelimbărului, e o echipă cu calitate pe faza ofensivă, cu jucători tineri şi de calitate, dar încă o dată, nu vreau să vorbesc despre adversar, important e mâine ca noi să fim cum trebuie să fim. Mai ales la un meci acasă, să avem agresivitate, să avem determinare, atitudine şi concentrare în faţa porţii şi, normal, puţin noroc, că avem nevoie şi de noroc. Avem nevoie de suporteri în tribună, le-am mulţumit tot timpul, le-am mulţumit şi după meciul de la Galaţi. Căci au făcut acea deplasare foarte lungă şi pe o vreme foarte rece. Şi sper să fie în continuare alături de echipă, pentru că e nevoie de sprijinul lor şi băieţii chiar au nevoie şi la meciurile de acasă publicul e un factor important pentru a ajuta echipa … Modul în care s-au pregătit, modul în care s-au antrenat, îmi dau speranţe şi ne dau speranţe că mâine va fi un meci bun şi că vom câştiga jocul”Bogdan Andone, antrenor Politehnica Timişoara

Absenţele sunt aceleaşi ca la partida precedentă, pe lângă Benzar şi Zaluschi, nici tinerii Gologan şi Huminic nu sunt apţi medical. Aceştia sunt aşteptaţi să revină cel mai probabil după întreruperea campionatului de la finele lunii.

„Ne-am pregătit foarte bine pentru jocul de mâine. Vrem să câştigăm, bineînţeles, şi suntem pregătiţi pentru asta. Avem nevoie doar de ajutorul suporterilor pentru a fi mai încrezători. Atmosfera e foarte bună în vestiar, suntem încrezători că vom câştiga, ne gândim la asta mult”, a spus şi Aleksandar Tsvetkov, jucător bulgar care a evoluat în centrul defensivei Politehnicii până acum. Legat despre incapacitatea echipei de a înscrie goluri, internaţionalul de la sud de Dunăre consideră că „nu avem acest noroc să marcăm gol, avem ocazii, avem şansele noastre, dar ratăm. Exersăm totul, şuturile… ne trebuie puţin mai mult noroc să băgăm mingea în poartă”. „M-am acomodat foarte bine. Nu se poate compara cu Clinceni. Totul e foarte plăcut, atmosfera e perfectă, oamenii din jurul nostru sunt foarte buni”..

Partida găzduită de Politehnica Timişoara se dispută pe stadionul „Ştiinţa” sâmbătă 10 septembrie de la ora 11 în etapa a VI-a a Ligii 2. Gorjenii dețin şase puncte, alb-violeţii având posibilitatea de a-i întrece în clasament în cazul unei victorii. Gloria Buzău, nou-promovata Minaur, Metaloglobus, Csikszereda și ”Poli” Iași sunt celelalte 5 vizitatoare ale ”violeților” din a doua jumătate a sezonului regulat.

Biletele costă 20 de lei (intrare generală), mai multe informaţii despre tichete AICI.

Jocul de mâine va fi arbitrat de Cristian Moldoveanu din Sfântu Gheorghe, asistat de la margine de Radu Despa (Baia Mare) şi Casian Băla (Arad). Rezervă de arbitru e Norbert Kemenes (Baia Mare). Delegat de joc: Radu Bîtea (Oradea). Observator de arbitri: Octavian Şovre (Satu Mare).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: