Andreea Cojocaru, CFR Timişoara: „Ţinem mult să facem o figură cît mai bună în play-off şi să urcăm pe podium!”

CFR Timişoara a apelat la improvizaţii şi a scăpat fără mari accidentări de pe un teren infernal şi din ceea ce a tratat ca pe un foarte bun antrenament în lipsa aproape totală a jocurilor din această lună, 1-1 astăzi la CS Independenţa Baia Mare, în ultima etapă a returului Ligii I, Seria Vest, deplasare bifată cu doar 4 zile înaintea unui debut în play-off-ul celor mai bune 6 echipe din ţară, pe care internaţionala Andreea Cojocaru şi-l doreşte a fi cît mai fructuos.

Dat fiind condiţiile de joc pe terenul arenei „Viorel Mateianu” din Baia Mare, îmbibat cu apă noroită care mustea, CFR Timişoara se poate declara mulţumită că a evitat nedorite indisponibilităţi şi că nu s-a deplasat degeaba spre locurile unde se agaţă harta-n cui, FRF impunînd stringent neamînarea partidei, indiferent de condiţiile meteorologice.

Într-adevăr, programul din play-off va fi foarte congestionat, cu un du-te vino acasă-deplasare, pe la Cluj-Napoca, Braşov, Târgu Mureş, Craiova dar şi Brazi, primă haltă ce va fi atinsă duminică 31 martie, iar returul trebuia să-şi găsească finalitatea, dar, după cum a admis antrenorul Florin Bugar, „nu, n-am mai jucat pe un asemenea teren”.

Marele minus al zilei nu l-a constituit în aceste condiţii remiza, CFR încheind oricum pe locul 2 în Seria Vest, după campioana en-titre Olimpia U.T. Cluj, ci accidentarea portarului de circumstanţă al echipei, Sorina Munteanu, la încălzirea dinaintea partidei, şi care a evoluat cu degetul mare bandajat, urmînd a sfîrşi la Clinica de Ortopedie din Timişoara. „Avem foarte mare ghinion pe postul de portar, şi aşa aveam probleme…”, a specificat Bugar, a cărui echipă a deschis scorul deja în minutul 3, fiind însă egalată din unicul şut pe poartă al localnicelor, în minutul 70, cînd gazonul i-a jucat festa portăriţei de ocazie.

„Am jucat pe principalul stadion din Baia Mare şi am înţeles că şi săptămîna trecută echipa feminină abia a primit acceptul să joace, din cauza stării vremii. La mijlocul terenului era greu să stai în picioare, darmite să construieşti. Chiar şi aşa, ne-am creat o duzină de ocazii imposibil de ratat, dar n-am marcat decît un gol, pe cînd gazdele au egalat dintr-un singur şut pe poartă. Le apreciez însă foarte mult efortul şi spiritul de fair-play, să le fi văzut cum s-au bucurat, ca după o finală de Cupa României. A fost o mare surpriză pentru ele, dar şi noi am fost surprinşi să nu învingem”, a mai explicat antrenorul Bugar.

Ozana Ababei a marcat pentru CFR Timişoara din pasa Andreei Cojocaru, care s-a declarat însufleţită de apropierea fazei finale a competiţiei: „Ţinem mult să reuşim o figură cît mai bună în play-off şi sperăm să pornim cu dreptul, să cîştigăm duminică la Brazi. Suntem conştiente că vom întîlni o echipă foarte bună, şi nu numai acolo dar în toate meciurile de play-off, însă credem în şansele noastre”. 

În vîrstă de 24 de ani şi sosită în septembrie la CFR, unde evoluează ca mijlocaş central, fosta componentă a Realului Craiova, un rival în play-off, dar şi a lotului naţional de junioare şi senioare, cu peste 20 de selecţii la activ, însă doar pînă în urmă cu un an şi jumătate, cînd a avut un conflict cu selecţionerul „tricolorelor”, Cojocaru nu s-a declarat temătoare de o a treia deplasare în doar 8 zile, după cele la Arad şi Baia Mare, şi nici de componenţa restrînsă a convocatelor, cu numai 13 ducînd greul duminică şi astăzi, ci concentrată ca alb-vişiniile să înceapă bine faza finală: „Avem o călătorie destul de lungă spre Brazi dar trebuie să ne facem jocul şi să cîştigăm, asta contează, în dorinţa noastră de a ocupa la final un loc pe podium. Şi nu uităm nicidecum Cupa României, în care ţintim cît mai sus!”

Ceferistele se vor deplasa sîmbătă spre Brazi, urmînd a se caza în Ploieşti, pe mîna lui Cosmin Contra, „care ne-a ajutat ca un adevărat timişorean”. FC Brazi – CFR se va juca duminică la ora 11, vişiniile revenind unde erau eliminate pe final de meci, 2-1, din Cupa României.

CFR a remizat la Baia Mare în alcătuirea Sorina Munteanu – Elena Obrad, Melisa Şodinca, Mihaela Durlă, Denisa Heisu – Ozana Ababei, Ionela Voica, Andreea Cojocaru, Claudia Bistrian – Larisa Sîrbovan, Otilia Usain, cu Florina Abrudan şi Mihaela Molnar intrînd ulterior.

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = paisprezece

 


Ultimele articole din categoria Feminin: