„Anual promovăm un jucător,acum sperăm să promovăm tot lotul”

CS Millenium Giarmata îşi păstrează nealterate năzuinţele de mărire, antrenorul ocupantei locului 5 în C5 înaintea returului, la 6 puncte în urma liderului, spunînd la recenta revenire din cantonament că „ne bucurăm de faptul că în fiecare an reuşim să transferăm un jucător în ligi superioare dar anul acesta sperăm să promovăm tot lotul”.

Referirea aparţine antrenorului Călin Cojocaru pe seama trecerii mijlocaşului Codrea la CSMS Iaşi, dorit fiind acolo de Ionuţ Popa încă din startul pregătirilor. Millenium îl mai ceda nu demult şi pe vîrful Blănaru, Luceafărului Oradea, acum şi Ursachi aflîndu-se în probe la Dinamo II, cu o jumătate de sezon înainte de a deveni liber de contract cu gruparea timişeană. Pe loc a rămas în schimb Romică Corlăţeanu, de liceeanul în clasa a XII-a la LPS Banatul, din generaţia 1993 şi cu cîteva convocări la acţiuni ale juniorilor „tricolori”, interesîndu-se în această iarnă Gloria Bistriţa.

Admiţînd că au fost readuşi cu picioarele pe pămînt, după un cantonament la Moneasa sub foarte bune auspicii avînd acum parte de „condiţii total nefavorabile, datorită cărora nu efectuăm antrenamente în aer liber afară ci pe teren sintetic, în <balon> în Calea Buziaşului, unde este minunat faţă de afară”, antrenorul Cojocaru pledează totuşi pentru începerea returului la data stabilită iniţial: „Deşi vremea este rea, consider că dacă am face un efort şi am deszăpezi, terenul nostru s-ar prezenta în condiţii bune. Sunt adeptul reînceperii la data stabilită, să jucăm, căci şi aşa pauza de iarna este mare, intervenind plictiseala, monotonia. Scade determinarea jucătorilor cînd ajungi să ai parte de mai multe jocuri amicale decît am avea în retur. Noi am jucat deja trei înaintea pregătirii centralizate, cu Ghiroda, Poli ´93 şi CFR, alte trei fiind în cantonament, aşa încît aproape jumătate de retur l-am şi jucat. Şi mai urmează 3-4 partide, neapărat să le jucăm…” 

Chiar dacă Millenium călca strîmb la prima apariţie oficială din 2011, acasă cu Simeria, pe-atunci pe un teren din Giarmata desfundat total, pe care a pierdut cu 0-4, „între timp s-au făcut lucrări de amenajare la teren, s-a schimbat o parte din suprafaţă, aşa încît suntem optimişti că gazonul va fi în condiţii bune şi după trecerea zăpezilor. Iar dacă la Liga 1 se va da drumul la meciuri, nu văd de ce nu am începe şi noi – nici în Liga 1 nu prea sunt gazoane cu instalaţii de încălzire”.

Vineri, în preziua încheierii cantonamentului la Moneasa, Millenium Giarmata a dispus cu 2-1 de Pobeda Dudeştii Vechi, o divizionară D contra căreia Rosenblum şi Băişan au răsturnat rezultatul. Antrenorul Călin Cojocaru i-a aliniat pe Ţurcaş – Mihălceanu, Toma, Oneţ, Dancia – Rosenblum, Bungău, Corlăţeanu, Călin Marius – Băişan, Ionaş, mai jucînd pe parcurs portarul Nariţa şi Leucă, Gîrba, Stratulat, Ţofei, Murariu, Gideon, Marius Toma, Luchici şi Domşa, un junior de ´94 aflat la rîndul său în vizorul selecţionerilor federali la nivel juvenil. „Pe un teren acoperit de zăpadă nu-ţi poţi da seama de prea multe, decît dacă jucătorii încearcă să pună în practică tactica aleasă, însă cu puţine reuşite. Depinzi de condiţiile de mediu şi de exemplu o centrare de la 40 de metri a prins un cub de gheaţă şi a deviat în poartă. Pobeda a avut un şut şi un gol. Apoi am revenit şi am ratat mult”, a spus Călin Cojocaru, care are trasat programul jocurilor viitoare, începînd chiar de mîine (marţi 14 februarie, ora 16), la CSM Lugoj. Millenium ar fi trebuit să joace sîmbătă cu UTA, care între timp a ales Antalya, aşa încît cel mai probabil va ajunge să evolueze cu CFR sau Poli II. Apoi, pe 22 februarie cu Mama Mia şi pe 25 cu CS Vladimirescu.

Alb-albaştrii i-au achiziţionat pe Ionaş, un atacant din bătătura lui CFR Timişoara ce a fost golgeter al Şcolarului Reşiţa în turul campionatului, Ţofei, un junior de la LPS Banatul care în toamnă a evoluat la Margina ca mijlocaş dreapta şi stînga, Murariu (n.1995), un fundaş central tot din pepiniera LPS Banatul, şi Stratulat, adus de la FCM Bacău, atacant şi versatil pe benzile terenului. „Sunt mulţumit cu achiziţiile făcute şi randamentul lor şi suntem în discuţii cu încă unul-doi jucători”, a explicat Cojocaru, care intenţionează să-şi fortifice posturile de mijlocaş central şi de bandă.

Cît despre cantonamentul în sine, din 1 în 11 februarie, a constat în „pregătire mai mult fizică, am încercat şi unul specific dar cel cu mingea a fost greu de pus în practică şi ne-am reorientat mai mult pe forţă. Suntem pregătiţi, mă bucur că a fost un stagiu folositor”. Ca orar, Millenium purcedea la ora 10 la un prim antrenament fizic, incluzînd alergări prin pădure şi de platou, circa 60-70 minute, iar de la ora 16 la un al doilea, la teren, cu mingea, plusînd cu forţă. „Moneasa este în fiecare an locaţia noastră, şi îi mulţumim domnului Dan, administrator la Vila Mayumi, care ne-a asigurat foarte bune condiţii de masă, alimentaţie, tot ceea ce era necesar, în plus fiind numai noi, beneficiind de bazin cu apă la 34 grade Celsius, jacuzzi, saună”, după cum a mai spus Cojocaru.

Acolo, Millenium a mai jucat şi cu cei din Ineu, cîştigînd cu 3-1 prin golurile lui Luchici, Băişan şi Corlăţeanu, iar pe 8 la Naţional Sebiş, unde a aliniat mai mulţi tineri şi cîţiva jucători în teste: „Am cedat 0-3 la Sebiş, gazdele au jucat ceva mai tare pe un teren acoperit de zăpadă”.

De-acum fără Stiopu şi Bonda, trecuţi sub formă de împrumut la CFR Timişoara, pînă în vară, antrenorul Cojocaru a mai spus: „Mulţumesc preşedintelui nostru Titi Nedela, care se zbate zilnic să avem toate cele necesare, şi sperăm ca Primăria să sprijine clubul mai mult decît actualmente, să fim o adevărată familie. Să fie mai mult lîngă noi, Millenium să fie mîndria comunei şi nu o povară, pentru că am demonstrat prin rezultate că reuşim destule lucruri bune în numele Giarmatei”.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: