Ar fi împlinit 72 de ani

Zilele acestea ar fi împlinit vârsta de 72 de ani. Trece timpul şi parcă ieri primeam trista veste a decesului lui Ovidiu Păcurariu, plecat într-o lume mai bună la începutul anului trecut. 

Cu nici o săptămână înainte, în 23 ianuarie 2022, asista din tribună la ultimul meci de fotbal la care a fost prezent pe Arena Francisc Neuman, UTA – Gaz Metan Mediaş 0-1, joc de fotbal pe care l-a iubit şi preţuit nespus de mult, răsplătindu-l prin a deveni o veritabilă şi autentică enciclopedie a sa. 

Inginer de şcoală veche, cu limba latină la degetul mic, cult şi erudit, un foarte pertinent observator şi fin analist al fenomenului fotbalistic – fotbal ce i-a curs prin vine ca o a doua natură, Ovidiu Păcurariu a contribuit de la Arad vreme de zece ani, prin cronici de meci, împărtăşirea unor evenimente de suflet şi editorialele semnate sub genericul „Între raţiune şi pasiune” la activitatea cotidianului timişorean Sporttim. 

La un demers de suflet, omul potrivit la locul potrivit, un om de suflet. 

Distins, s-a înălţat pe furiş la îngeri dar a rămas în sufletele şi amintirea multora, în suflete cu care a rezonat atât de profund, iar o fotografie de arhivă din deceniul trecut, cu „vagonari” arădeni old-boys printre care de exemplu şi Ţamboi, Bora, Hamza sau Croitoru, imortaliza sugestiv strânsa sa prietenie cu antrenorul Ionuţ Popa, la cataramă în a-şi împărtăşi intimităţi din bucătăria sportului rege, suflete pereche reîntâlnindu-se în ceruri la o şuetă cu nenumărate reprize de prelungiri întreţinute de flacăra pasiunii pentru fotbal.

Pe alocuri subapreciat şi în mod cert subevaluat în raport cu adevărata-i valoare umană şi în calitate de „tezaur fotbalistic”, oarecum neînţeles, eronat judecat şi implicit uneori necorespunzător tratat – dar cine să mai şi fie cerebralii „evaluatori” din zilele noastre!?, Ovidiu Păcurariu era tocmai ceea ce îi lipseşte tot mai mult şi mai mult abrutizat-„mecanizatului” fotbal intern rătăcit într-un ocean al mediocraţiei, un echidistant şi obiectiv înţelept.

Anul acesta, ar fi aniversat adăugarea încă unei primăveri tocmai în Săptămâna Mare a Sfintelor Sărbători de Paşte. 

Născut la 10 aprilie 1951 la Arad, absolvent în promoţia 1975 al Institutului Politehnic Timişoara – Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM, între 1980 şi 1984 vicepreşedinte al secţiei de fotbal la Vagonul Arad, iar între 1998 şi 2005 purtător de cuvânt la A.C.U. Arad, Ovidiu Păcurariu a fost fiul fotbalistului Politehnicii Timişoara, Gheorghe Păcurariu, cu care acesta promova în Divizia A în 1948, în perioada în care a jucat la studenţii de pe Bega, între 1945 şi 1950. Ovidiu Păcurariu a decedat la 31 ianuarie 2022, la vremea aceea editorialist în activitate la Sporttim.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 18

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: