Arădenii nu se dezmint: UTA – FC Hermannstadt 0-1 (0-0)

După victoria de la București cu Dinamo, ar fi fost logic ca UTA să o învingă pe teren propriu pe ocupanta ultimului loc în clasament, FC Hermannstadt. Pe teren lucrurile au arătat cu totul altfel. E drept că în primul sfert de oră arădenii au fost cei care au dominat jocul, dar fără a avea ocazii semnificative: UTA – FC Hermannstadt 0-1 (0-0).

Treptat jocul s-a echilibrat și sibienii au ieșit curajos la atac iar în urma unui corner, Matricardi a trimis mingea cu capul în bara transversală și Petrescu a ratat din apropiere.

După pauză, ocazie cu care UTA a efectuat două schimbări iar oaspeții una, aspectul jocului nu s-a schimbat, mai mult, Petrescu a reușit golul, care s-a dovedit a fi și cel al victoriei.

Arădenii au ratat imediat o mare ocazie gol, când Da Silva a reluat din șase metri peste bară. Roger a avut și el o mare ocazie, șutând peste poartă din careul mare. Sibienii au avut meritul de a nu se fi retras în apărare, I. Stoica trimițând încă o dată mingea în bara transversală. Astfel, UTA a mai pierdut un joc pe teren propriu iar explicațiile pentru această înfrângere, dacă vrea cineva să le afle, trebuie căutate în altă parte.

Interesant este că ultima oară când sibienii n-au pierdut în deplasare în Liga 1 a fost tot la Arad, în 7 februarie, în etapa a 22-a, când s-a încheiat 1-1, după care cei de pe Cibin au cedat pe rând afară în elită, de 5 ori – în patru cazuri chiar la zero. 

UTA câștiga vinerea trecută meciul inaugural din play-out, 1-0 acasă cu FC Viitorul, după care și marți în București, dar iată că n-a reușit să lege 3 victorii pe teren propriu, punând-o la socoteală și pe cea cu 2-0 cu Sepsi la încheierea sezonului regular, astfel încât, după o lună și zece zile, de la acel 0-1 la Arad cu FCSB, roșu-albii au cedat din nou pe arena Francisc Neumann. Urmează deplasarea la Pitești, în Săptămâna Mare, iar de Sfintele Sărbători de Paști primirea Chindiei, în etapa a V-a, de la mijlocul fazei play-out.

UTA are 25 de puncte din 3 meciuri în play-out (locurile 7-16), după Chindia, cu 26 (din două jocuri), fiind urmată de Astra (23p / 2j) și Gaz Metan și FC Argeș, cu câte 21 de puncte, medieșenii din 3 meciuri.

*

Arad, 23 Aprilie 2021; arena Francisc Neumann; teren bun.

A marcat Petrescu, 0-1 (min. 50) dintr-un unghi pe care, de obicei, îl numim imposibil, la o pasă în diagonală a lui Belu.

UTA: Balauru – Shliakov, Da Silva (cpt.), Fl. Ilie, Roumpoulakou (min. 82, Peteleu) – Miculescu (min. 77, A. Petre), Albu (min. 46, Hora), Vorobjovas, D. Rusu (min. 46, Bustea) – Roger, Antal (min. 71, Voinea).

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Fl. Iacob, Melinte, Roșu, Buhăcianu.

FC Hermannstadt: Figueiredo – Mățel (min. 78, Dâlbea), Matricardi, Stoica, Opruț – Belu (min. 78, Scarlatache), Alhassan, Addae – Petrescu – cpt. (min. 64, Sebaihi), Bagaric (min. 89, Viera), Sîntean (min. 46, Yazalde).

Antrenor: Eugen Beza.

Pe bancă: Pop, Vodă, Aralica, Aosman.

Cartonașe galbene: Voinea, Stoica, Bagaric.

Arbitri: Marian Barbu (Făgăraș) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Tunyogi Ferencz (Zalău). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova). Observatori: Dan Potocianu (Reșița), Nicolae Grigorescu (Timișoara).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: