”Arbitrii din Oradea şi-au bătut joc de aceşti copii care după meci au plâns”: Fortuna – Progresul Pecica 3-5 (0-2). Arădenii, al 3-lea succes afară în Liga 3 și salt de două locuri, peste timișene

ACS Progresul Pecica și-a adjudecat miercuri după-amiază ultimul meci programat în Seria 8 din Liga 3 în această toamnă, urcând astfel la spartul târgului din a doua jumătate a ierarhiei direct în ”careul” fruntaș, dominat de alte colege arădene dar și spart pe locul 3 de ACS Poli Timișoara, care o devansează însă cu nu mai puțin de 5 puncte. Într-un duel restant al echipelor nu prea în largul lor în a înscrie, de 5 respectiv 14 ori în precedentele 9 apariții în campionat, s-au marcat astăzi 8 goluri, doar altfel distribuite decât în acel CSC Ghiroda & Giarmata Vii – Pecica 2-6 din urmă cu nici o lună, dar a treia victorie afară a Progresului în cele 10 etape s-a consemnat pe fondul unei maniere de arbitraj care i-a lăsat în lacrimi pe junii timișeni. ”Arbitrii s-au făcut de râs” a spus printre altele antrenorul Iulian Prodana după ACS Fortuna Becicherecu Mic – Progresul Pecica 3-5 (0-2).

Nici măcar o primă victorie la debutul divizionar între seniori în acest sezon nu i-ar fi scăpat pe juniorii detașați de la ASU Politehnica la Fortuna de ”lanterna roșie” de iarnă a seriei vestice, reamintind de greutățile întâmpinate la lansarea unor juni la acest nivel și în urmă cu câteva sezoane de ”mânji” ai lui Marcel Băban la Jimbolia, însă dacă punctajul elevilor lui Prodana n-a prea surprins, s-a remarcat în schimb saltul unei alte trupe timișene în comparație cu poziția ocupată tot după 10 etape în ediția trecută, pe-atunci în octombrie 2019, în plin tur.

Astfel, Fortuna a preluat ștafeta de la un an la altul în catacombele clasamentului de la ACS Poli, a 15-a și penultima atunci, a treia la finele actualei stagiuni de toamnă după arădenele din Chișineu Criș și Lipova, dar strânse pe podium. În rest, trupe timișene pe pozițiile 5-7 și după primele zece runde din toamna trecută, în ordinea ”Ghiroda”, Dumbrăvița, Fortuna, și la ora actuală, în rocada Dumbrăvița – ”Ghiroda” plus nou-promovata din Periam, gruparea din Becicherecu Mic rămânând de căruță, a zecea.

Pe-atunci pe treptele 4 și 10 după zece etape, CS Crișul și Șoimii sunt acum în frunte, pe-atunci ocupanta poziției a doua, tocmai ACS Progresul Pecica, între FC U Craiova 1948 și cei din Horezu, fiind acum a patra.  

Dar mai presus de pozițiile ierarhice, ultimul joc al toamnei în C8 a mai conferit o mostră dintr-un călcâi al lui Ahile în fotbalul românesc, arbitrajul, cu fluierul la start la ora 14 pe ”Comunal” dar spart de decizii strâmbe, favorizându-i pe vizitatorii seniori mai bine clasați, care, prin prisma altor rezultate pozitive afară, 1-3 la Cermei, 2-6 tot în Timiș și 0-0 cel mai recent în Caraș-Severin, cedând o singură dată în deplasare, 1-0 la Șoimii Lipova, poate că n-ar fi avut neapărată nevoie de asemenea cadouri vremelnice vremii Sărbătorilor periclitate de zbirii ”cazurilor”.

Da, căci și acest joc a fost lăsat în urma încheierii ultimei etape a sezonului de toamnă, reprogramat fiind din runda finală a turului, din urmă cu o săptămână și jumătate, tot datorită flexării mușchiului cu pumn dictatorial al croitorilor unei transformări societale prin intermediul unor inginerii tehnocratice și birocratice cu achiziții publice ce n-au de-a face cu protejarea sănătății populației, ci din contră, cu periclitarea sa de o manieră agravantă prin toate măsurile contraindicate, contraproductive și fără pic de justificare științifico-medicală, doar false pretexte. Se găseau ”pozitivi”, meci amânat, program dat peste cap…

Și iată că după ce în etapa trecută au bifat ”alb” un punct în deplasarea efectuată la nou-promovații din Ezeriş, vizitatorii arădeni au stins ”lanterna roșie” prin a marca mai bine de o treime din totalul golurilor înscrise în primele 9 apariții, însă căderea de cortină va rămâne cu un gust amar prin lacrimile sărate ale juniorilor ”arși”.

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 10, prin Rădulescu, junii lui Iulian Prodana având apoi de două ori şansa de a egala în minutul 15, prin Icma, care a sprintat singur spre poartă dar a greșit de puțin ținta din careul mare, şutând pe lângă bară.

Recitalul erorilor de la ”centru” demara cu o fază de râsul lumii, un component al Progresului boxând mingea în propriul careu fără a se acorda lovitură de la 11 metri, după care, în minutul 29, Velcan a  scăpat și el cu portarul Barbu, dar a ratat de la câţiva metri, şutând spre plasă dar intervenind salutar Moraru, salvator al unui gol ca şi făcut.

Un minut mai târziu Gaşpar părăsea terenul accidentat, înlocuit cu Periat, iar în minutul 40 localnicii acuzau refuzarea unei alte lovituri de la 11 metri, după ce Alexandru Prodana s-a demarcat și a fost faultat din spate de Wild în suprafaţa de 16 metri, arbitrii fiind pesemne loviți de orbul găinii într-o zonă crepusculară vestică Timișoarei.

Şi astfel se întâmplă de regulă, tot oaspeţii înscriind din nou și în minutul 41, prin Puie, semn al importanței impactului psihologic asupra mentalului unor juniori la seniori când dau piept cu asemenea adversități.

În repriza a doua, după 10 minute, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 22 de metri, executată bine de Alex Prodana, şut violent spre poartă, respins în faţă de Barbu, de unde rezerva Periat a marcat cu latul din apropiere, reducând din diferenţă… 1-2. 

Ca apoi o altă fază hilară să se petreacă în minutul 62, când Ţugulescu a înaintat pe flancul drept dar mingea a părăsit suprafața de joc a terenului, cu toţii oprindu-se din mișcare, chiar și cel la balon, nu însă și semnele arbitrului, să continue…  Și a continuat faza: 1-3. Așadar o altă lovitură, urmată de încă una, Bozian marcator în minutul 67… 1-4.

Și totuși, în minutul 78, gazdele au reuşit golul al doilea, din centrarea lui Kuhn, finalizată din apropiere de noul intrat Cristodulo: 2-4. După două minute Alex Prodana şuta de la 18 metri iar portarul respingea de sub transversal, dar în minutul 82 același ”vulpoi” Bozian semna ”dubla”, ridicând scorul la 2-5. Și din nou ratare imensă pentru junii lui Prodana, în minutul 87, când Cristodulo, din faţa porţii goale, n-a scuturat plasa.

Jucătorul meciului, Alex Prodana, a avut ultimul cuvânt cu un şut bombă de la 20 de metri, gol și rezultat final 3-5, trei reușite după 5 goluri marcate în primele 9 apariții din acest campionat, Fortuna încheind pe scut al 3-lea meci în 6 zile, de vineri, după cel cu Dumbrăviţa şi un amical la ASU Politehnica.

*

Fortuna Becicherecu Mic: Ștefan Casian Icma, Bîrlovean, Stemate (min. 82, Huminic), Bot – Gaşpar (min. 31, Periat), Alexandru Prodana – Velcan (min. 70, Cristodulo), Kuhn, Mintaş – Ehling (min. 82, Jorza).

Antrenor  principal: Iulian Prodana

Pe bancă: portarul de rezervă Toroc.

Progresul Pecica: Barbu – Manea, Popa, Wild, Ţugulescu – Tamaş, Rădulescu (min. 73, Răchită) – Moraru, Puie, Bozian – Capătă (min. 89, Iosub).

Antrenor principal: Dan Stupar

Pe bancă: Dagău, Deliman.

Au arbitrat: Adrian Pal (Oradea) –  Ionuţ Marius Matica (Oradea) şi Ioan Daniel Humniţa (Timişoara) Obsevator de arbitri Cosmin Danciu (Hunedoara), delegat de joc Antonie Burtea (Reşiţa).

Antrenorul gazdelor, Iulian Prodana, a declarat: ”Am pierdut nemeritat! Eu înţeleg că peste tot mai apar greşeli, dar astăzi cei doi arbitri din Oradea şi-au bătut joc de aceşti copii, care după meci au plâns. Vă spun cu toată sinceritatea că au arbitrat execrabil, iar eu nu am comentat niciodată arbitrajul, dar s-au făcut de râs prin maniera lor de arbitraj. Ca şi joc am fost peste ei, însă din păcate am fost penalizaţi de cei doi arbitri”.

Rezultatele etapei a X-a în C8 și clasamentul sezonului de toamnă, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la ”Arbitrii din Oradea şi-au bătut joc de aceşti copii care după meci au plâns”: Fortuna – Progresul Pecica 3-5 (0-2). Arădenii, al 3-lea succes afară în Liga 3 și salt de două locuri, peste timișene

  1. Ion spune:

    Doamne,cel care a scris articolul sigur nu a fost la meci,iar Prodana cum poate declara ca a fost peste Pecica?! Copiii lui au ajuns la poarta in prima repriza de doua ori :)) penalty-uri inventate de Prodana,nu neacordate de arbitrii ca băieții lui nu au călcat careul :)) posesia a fost 75-25 pt Pecica,cum naiba sa declari asemenea tâmpenii,Prodana? La ocazii 25-5 pt Pecica! Uitați,ăștia strica tineretul sportiv din ziua de azi ,antrenori care nu înțeleg nimic din fotbal!

  2. Spectator Prezent spune:

    Inuman si foarte penibil din partea antrenorului sa declari asa ceva.precis a fost la alt meci!copii saraci calcau pe minge picau jos si urlau de parca erau in operatie fara anestezie.probabil tot de la asa numitul antrenor au invatat asta!…dar in fine…este chiar penibil sa spui ca jucatori pecicani au boxat mingea cu pumnul in careu si sa nu acorzi penalty…P.S.(copii aveau o medie de inaltime de 165 cm…)deci sa tragem concluzii…

  3. Gramatica spune:

    Te-a batut limba Romana, spectatorule. Vai de creierul tau neted.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: