Are de-a face scandalul de la Maşloc cu faptul că jocul CSC Voinţa – Unirea Sânnicolau Mare a fost în oferta de pariuri? Are senzaţia Comisia de Integritate a FRF că în Divizia D Timiş şi în general în fotbalul păstorit de AJF Timiş e totul lapte şi miere? Unirea-i invită pe Malac, Grigorescu şi Vărzan în alb-albastru ca pavăză întru evitarea „umilinţei”

Se ştie, societatea românească este iremediabil falimentară moral în profunzimea sa, corupţia morală a „sclavilor banului” ca scop în sine fiind abisală în rătăcita turmă materialist-hedonistă ce nu poate deduce că banul nu poate fi mâncat, iar pervertirea frumosului joc de fotbal – deturnat, întinat, alterat, denaturat şi abuzat pentru meschinării de nimic ale deşertăciunii umane, este limpede oglindă fidelă a marasmului în care s-a lăsat afundată această naţie pe fondul unui nivel foarte redus al conştiinţei spirituale. „Fotbalul lui 272-0” este teren fertil pentru degradarea în formă continuată a spiritului autentic al frumosului joc, iar decadenţa sa cu aere de emancipare e infiltrată insidios până spre rădăcinile bazei organice a fenomenului, manifestându-se în fel şi chip în condiţiile în care şi sportul în 11 e parte a unei societăţi în tot mai mare parte captivă fără ştiinţa ei, foarte clar, precis şi la obiect, posedării demonice, oricât ar putea râde la nesfârşit neştiutorii despre asemenea afirmaţii. 

E o luptă a binelui cu răul în care răul îşi face mendrele şi cu concursul complice al avizaţilor sau nu care „hrănesc bestia” în condiţiile în care tentaţiile varietăţii hedonismului de import sunt prea irezistibile minţii moi şi maleabile a vulgului, fotbal deturnat cu tot cu cotloanele şi demisolurile sale spre sfere ale intereselor şi influenţelor de tot felul.

„Fotbalul lui 272-0” e bolnav de-a binelea, băgat în boală, iar oricât de scrobite ar fi gulerele albe ale insinuaţilor în cadru, pe diferite paliere ale exercitării deturnării frumosului joc către nicăieri, nu pot acoperi cangrena răspândindu-se precum râia până la „firul de iarbă” al fenomenului.

Infestat şi intoxicat nociv, în consecinţă parazitat şi colonizat de „corpuri străine” care n-au nimic de-a face cu jocul în sine, în alte scopuri conceput în secolul al XIX-lea şi-având drept carte de căpătâi spiritul de fair-play, doar trâmbiţat de faţadă la ora actuală, terfelit de fapt în forme abjecte şi ordinare.

Nu este absolut deloc pentru prima oară în ediţia 2022-2023 ca un meci de fotbal jucat în cadrul Diviziei D Timiş să se regăsească pe oferta serviciilor de pariuri, alte cel puţin 8 partide din turul sezonului de toamnă al ligii a patra judeţene fiind incluse în ofertă, iar o banală întâlnire de clasament şi de miercuri seară din chiar penultima etapă a întregului campionat, între ocupantele locurilor 6 şi 8 într-o necompetitivă întrecere „vai de mama ei”, tare slabă valoric şi calitativ pe palierul 4 al unui „fotbal al lui 272-0” pur şi simplu măturat internaţional la nivel de club şi selecţionate naţionale, n-a făcut excepţie, fiind şi aceasta parte a ofertei de pe marginea terenului, pe când pe gazon jocul în sine a avut de suferit.

S-a consemnat aseară despre cele petrecute la CSC Voinţa Maşloc – CS Unirea Sânnicolau Mare 3-2 (1-2), meci din etapa a 37-a în urma căruia conducătorul şi antrenorul oaspeţilor au „tunat şi fulgerat” pe seama celor întâmplate, consemnarea fiind accesibilă la această legătură, cu spuse şi mai dure decât printre altele „Şi-a bătut joc!” ori „A fost un circ!”, urmând ca gruparea oaspete să se adreseze Comisiei de Integritate a FRF, cu solicitarea de a-şi apleca atenţia asupra acestei întâlniri.

Ceea ce ar aduce indirect în colimator şi fotbalul sub egida AJF Timiş, după ce nu demult au fost exemplificate cazuri din fotbalul limitrof arădean şi cărăşean, cu jucători şi delegaţi sub spectrul anchetei, delegaţi în consecinţă suspendaţi de la trimiterea pe teren, fie aceştia arbitri ori observatori.

CS Unirea a condus aseară cu 0-2 după primele nici 35 de minute, gazda CSC Voinţa a redus apoi din handicap înaintea pauzei dintr-o lovitură de la 11 metri, egalând după o oră de joc, 2-2 la care vizitatorii din Sânnicolau Mare au înregistrat 3 eliminări din teren, în minutul 70 cea a lui Alexandru Pîrlăgeanu iar în cele 4 minute de prelungiri ale lui Emanuel Michi (90+3) respectiv Andrei Manoliu (90+4) – unul dintre principalii marcatori ai oaspeţilor, semnalizate fiind alte două minute adiţionale în care localnicii din Maşloc au beneficiat de o lovitură liberă din imediata apropiere a careului sânmiclăuşenilor, tot ex-prim-divizionarul Trandu marcând golul victoriei: 3-2. 

„Nu acuzăm echipa din Maşloc, chiar o felicităm pentru victorie!” a revenit Flavius Sitaru, conducător al CS Unirii, prin a completa declaraţiile oferite aseară, când s-a referit la „o golănie, a fost jaf armat! Ca la Bakhmut. Nici nu ne vom prezenta în Cupa României, căci tot la ei avem de jucat miercurea viitoare. Unsprezece metri inventat, 3 eliminări. Şi-a bătut joc de sportivii noştri”, antrenorul principal Cristian Contescu semnalând tot atunci că „a fost un circ! Nu se poate aşa ceva, a fost o ruşine! Am plecat de la meci că nu vreau să mă cert cu ei…” 

Flavius Sitaru şi-a mai completat spusele prin a sublinia că „vrem ca sâmbătă din lotul nostru să facă parte şi Romeo Malac, Nicolae Grigorescu şi Daniel Vărzan, în echipamentul alb-albastru, iar poate aşa nu vom mai fi umiliţi!”

Iar pe lângă această invitaţie la joc, Sitaru a mulţumit „foarte frumos cu ghilimelele de rigoare celor de la AJF Timiş pentru premierea juniorilor noştri U17 care au reprezentat judeţul Timiş la nivel naţional!” 

Iată mai jos din ofertele de pariere pe marginea meciului jucat aseară într-un campionat de la nivelul 4 al competiţiilor praf şi pulbere ale „fotbalului lui 272-0” măturat şi spulberat internaţional, dar dichisit şi studiat nevoie mare pe plan intern, cu şapcă, bască, joben, aer astral şi bărbia ridicată degeaba. O jale cu aere şi plină de mari promotori ai minciunii în derulare.

Despre grosul etapei a 37-a, de marţi seară, la această legătură. Toate rezultatele şi programul rundei finale în „D”, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal. 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Are de-a face scandalul de la Maşloc cu faptul că jocul CSC Voinţa – Unirea Sânnicolau Mare a fost în oferta de pariuri? Are senzaţia Comisia de Integritate a FRF că în Divizia D Timiş şi în general în fotbalul păstorit de AJF Timiş e totul lapte şi miere? Unirea-i invită pe Malac, Grigorescu şi Vărzan în alb-albastru ca pavăză întru evitarea „umilinţei”

 1. RMS spune:

  Domnule scriitor, dacă nu ai fost la meci nu aş face aceste observații doar pe baza spuselor celor frustrați şi fără a consulta şi cealaltă opinie/părere. Nimeni nu a scos minge din poartă. Nimeni nu este de vină că cei de la Sânicolau nu au fructificat ocaziile avute. 11m corect acordat şi celalalte goluri total valabile din ambele părți. Cartonaşle roşi au fost acordate corect şi toate în prelungiri fără a periclita rezultatul. Golul victorios fiind ínscris printr.o execuție extraordinară de un jucător deasupra nivelului. Deci vă rog nu mai afirmați lucruri fără probe şi fără a fi de față ṣi numai din spusele unora frustrați sau altuia sau din lipsă de subiecte pentru acest site. Mulțumesc.

  • Xulescu spune:

   Domnule RMS, presupun ca faceti parte din echipa celor de la Masloc. Cei de la Sannicolau nu contesta golurile, ci maniera centralului de a gestiona fazele. Cartonase galbene mult prea usor acordate, faulturi acordate celor de la Masloc usor in timp ce pentru cei de la Sannicolau, aceleasi faulturi nu erau sanctionate. Un offside ridicat grosolan pentru o faza periculoasa de 1 contra 1 care nu a fost iar mai apoi centralul aratand nu mai putin de 4 cartonase galbene pentru ca jucatorii au cerut lamuriri. Un al doilea cartonas galben aratat jucatorului cu nr 5 pentru o saritura la cap absolut normala. Prelungirea meciului cu pana la 8 minute de prelungire cand initial aratase 4 minute. Si exemplele ar mai putea continua…
   Din păcate, centralul Vărzan nu a fost nici pe departe imparțial, cum presupune fisa postului iar aceste “mici” detalii au dus cu siguranta la rasturnarea scorului.

 2. fFRAIER DE SERVICIU spune:

  Arbitrii si AJF-ul au intotdeauna dreptate!Ceilalti sunt prosti sau nu inteleg fotbalul1Sa fiu scurt…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: