N-are parte de activitate cu lunile, „mort şi îngropat” săptămâni de-a binelea, dar i se aruncă în schimb pe gazonul celei de-a doua sâmbete din februarie două întâlniri în decurs de numai câteva ore, cât încă nu s-a ieşit totuşi din iarnă iar suprafaţa de joc e susceptibilă urmărilor unor asemenea „tratamente la rece” în porţie dublă, stadionul „Dan Păltinişanu” găzduind şi după-amiaza o altă partidă de verificare, feminină, după cea de la orele 12 între Politehnica Timişoara şi CSC Dumbrăviţa, încheiată 0-0.
S-a şi înscris adesea în întâlnirea prim-divizionarelor de fotbal feminin ale Banatului, chiar de 4 ori până la pauza partidei mângâiate de o vreme îngăduitoare sportului în aer liber, după ce garnitura secundă a „violetelor” fruntaşe în campionat se desprindea iniţial cu 2-0, ACS Banat Girls semnând apoi încă o altă „dublă” şi după pauză, 2-4 (2-2) prin răsturnare de scor.
Pentru alb-violetele Politehnicii fiind chiar al doilea joc amical al zilei, după cel în compania trupei de pe locul 4 în elită, AFK Csikszereda, de fapt la egalitate de puncte cu a treia clasată, Farul, elevele lui Mirel Albon remizând pe terenul sintetic al Bazei II – UPT cu „regina remizelor” în primele 13 runde, cu 5 la activ în contul harghitenelor, 2-2 avându-le drept semnatare ale golurilor liderului pe Teodora Meluţă şi Andreea Şepeţan.
Dintr-un unsprezece de start cu Câmpean – Meluţă, Nagy, Bratu, Jivan, Boboc, Mirea, Bistrian, Scaramelo, Ivanova şi Şepeţan, pe parcurs mai intrând la „violete” Roşu, Sondore, Pera, Dovîncescu şi Cioablă.
Rămase fiind numai 3 săptămâni înaintea reluării returului SuperLigii prin ultima etapă a acestuia, care va aduce la Timişoara în jur de 3 martie multipla campioană a ţării, „U” Cluj, a doua după 13 runde, la 6 puncte în urma fruntaşei Politehnica, gruparea lider şi-a completat sâmbătă pregătirile prin jocuri, nu unul aşadar ci chiar două, pe terenuri diferite, cu prima garnitură pe cel artificial al Bazei II – UPT, cu rezervele în verificarea ulterioară de pe gazonul natural al arenei „Dan Păltinişanu”, 2-4 de la 2-0 cu timişenele mai modest clasate de pe locul 6 în elită, de la ACS Banat Girls.
Vremea a ţinut aşadar cu fotbalul sexului frumos în cea de-a doua sâmbătă din februarie, rezistând suficient şi gazonul, căruia doar o brazdă i-a sărit la un tackling grosolan pe marginea sa – omiterea ca formă a inducerii în eroare dând la glezne informării, iar liderul primei scene, Politehnica, deţinător al unui bilanţ foarte bun al toamnei, 13 10 2 1 43-14 32 puncte, a păstrat două jucătoare şi în cel de-al doilea 11 de start, pe Boboc şi Scaramelo, care începeau şi împotriva celor de la Miercurea Ciuc, dar şi în faţa conjudeţenelor cu 5 trepte mai jos şi 17 puncte mai puţin la zestre, de la Banat Girls.
Brazda sărită pe margine având de-a face cu faptul că gruparea timişeană din Comloşu Mare, deşi s-a îngrijit de demersul diseminării către presă a unor pedante informaţii despre amicalul adjudecat de Banat Girls, a omis absolut cu desăvârşire a preciza esenţialul, trecut tacit sub tăcere, şi anume că Politehnica se alinia în faţa portocaliu-negrelor în a doua partidă de verificare a „violetelor” într-o aceiaşi zi şi, încă mai mult, cu alte 9 componente la start împotriva grupării adoptate de comloşeni, 9 componente din garnitura secundă, „uitare” în raport cu asemenea amănunte „cheie” ce aduce a tackling grosolan dat realităţii factuale obiective care chiar contează, dându-se aşadar la glezne informării nepărtinitoare şi lipsite de subiectivitate, în favoarea unei subtile induceri fără rost în eroare. Şi pentru ce oare, la mizele infime ale fotbalului feminin?
Căci una-i să joci un amical cu fruntaşa elitei, cum lăsa să se înţeleagă ACS Banat Girls în rândurile diseminate presei, şi alta-i să-ţi măsori forţele cu o garnitură secundă a acesteia, din lotul unor alb-violete bifând deja cel de-al doilea test de verificare al aceleiaşi zile.
Politehnica a început aşadar amicalul programat iniţial pe suprafaţa de iarbă din complexul de terenuri „Adrian Stoicov” şi mutat cu câteva minute înainte de a începe pe „Dan Păltinişanu” cu Roşu – Corsei, Apostol, Sondore, Petrişor, Boboc, Cioablă, Dovîncescu, Pera, Mihăilesc şi Scaramelo, aşadar şi cu 5 componente care erau introduse pe parcurs în prima partidă, iar „violetele” au marcat deja în minutul 8, atunci când Shaira Pera a pătruns pe partea dreaptă şi a şutat sub bară, după un sfert de oră scorul devenind 2-0, odată ce Mihăilesc a servit-o pe Emilly Scaramelo, care mai înscria apoi o dată, reuşită anulată însă dat fiind un ofsaid.
Şi totuşi, 2-2 până la pauză, în minutul 37 Şodinca găsind-o perfect pe Nara da Costa, iar cu un minut înaintea încheierii primului mitan roluri inversate, cu Melisa Şodinca egalând situaţia de pe tabelă.
La reluarea partidei, după numai 6 minute, Nara Da Costa i-a trimis o pasă Larisei Grigore, care a marcat pentru 2-3, Mihăilesc având apoi oportunitatea egalării, odată scăpată singură spre poarta celor de la Comloşu Mare, dar fiind şi blocată de Laura Vogt.
Scorul final avea a fi stabilit cu 8 minute înainte de final, când Nara da Costa a centrat bine din corner, iar mingea respinsă până la marginea careului de 16 metri a fost trimisă în plasă de Bianka Granados, 2-4.
Banat Girls Comloşu Mare începea cu Vogt – Dincă-Vuia, Haţegan, Ivăncescu, Granados, Yamasaki, Fredericks, Cozma, da Costa, Şodinca şi Grigore, la învingătoare mai intrând Ruvila şi Ungur.
Mirel Albon a mai apelat în schimb pe parcurs pentru Politehnica Timişoara şi la Moldovan, Şerban, Fratuţescu, Bucşa, Năstăsoiu, Medre, Mogoşanu, Mateescu, Leviţchi şi Noje.
Iar pentru Banat Girls urmează alte 3 teste până la reluarea meciurilor oficiale, cu o echipă de băieţi, din nou cu Politehnica Timişoara dar şi cu Universitatea Olimpia Cluj. „Din nou revenim după ce Poli ne-a condus 2-0, după ce ulterior și Ujpest ne-a condus. Ăsta e un semn bun, că avem potenţial, că putem. Şi azi am marcat 4 goluri, şi săptămâna trecută am marcat 4, dar totul merge spre bine. Încă nu suntem omogeni ca echipă şi mai avem de pus multe lucruri la punct. Încep să se lege unele relaţii de joc, dar sunt două săptămâni de când sunt împreună şi se cunosc, am avut 4 jucătoare în teren din vechea echipă. Încă relaţii de joc nu există, ne antrenăm pe teren mic de 5+1, jucăm pe teren mare apoi. Ori până ne adaptăm cu jocul pe teren mare, cu spaţiul, durează, dar eu sunt mulţumit. Mi-aş fi dorit să jucăm în campionat aici!” a remarcat la final antrenorul lui ACS Banat Girls, Liviu Ivasuc.
*Programul ultimei etapei din retur în SuperLiga Feminină şi ierarhia la zi, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal în Sporttim.
Fotografii