Arpad Laczko, antrenorul primei lidere în D Timiş, CSM Lugoj, în căutarea continuităţii

Starea vremii şi a suprafeţelor de antrenament va influenţa decizia divizionarei D Timiş CSM Lugoj de a începe pregătirile încă de luni 10 ianuarie, cînd Arpad Laczko reuneşte preliminar lotul de jucători, sau cel mai probabil de lunea următoare. Cert este însă că perioada precompetiţională bate la uşă, moment prielnic pentru a lua deja pulsul unor grupări din liga a patra, aşa cum am anticipat înaintea sărbătorilor, în retrospectiva despre Juventus Pişchia, intitulată „Sigur ne vom întări pe cîteva posturi peste nivelul actual”.

„N-am reuşit să aliniem aceeaşi formulă măcar în 3 meciuri la rînd şi am plătit tribut acestei fluctuaţii. O problemă a fost discontinuitatea la nivelul formaţiei de start dar adevăratul eşec e dat de exasperantele evoluţii pe teren propriu, unde am fost sistematic prinşi pe contraatac şi învinşi cîteodată din fiecare ocazie de gol avută de oaspeţi, care s-au prezentat aici bine grupaţi în apărare” a sintetizat antrenorul-jucător Arpad Laczko evoluţia primei lidere a Diviziei D Timiş în actualul campionat.

Căci într-adevăr, lugojenii porneau cu un 8-1 în deplasare la Informatica, dătător de speranţe şi prin prisma poziţiei pe podium ocupată la finele ediţiei trecute, 2009-2010. „Cu un lot îmbunătăţit faţă de sezonul în care ne-am clasat pe locul 3, ne simţeam îndreptăţiţi să tindem la consolidarea acelei poziţii. Ne aşteptam să fim măcar între primele 5 clasate la finele turului şi opinez că prin prisma valorii lotului suntem pe un loc modest. Sper în schimb să fie mai bun returul, cînd ne aşteptăm fără doar şi poate la mai mult”, a spus Călin Dobra, conducătorul CSM Lugoj, care a încheiat turul coborînd un loc, pe nouă, în 20 noiembrie, cu un 0-3 acasă cu Vulturii, ce a urcat pe zece, după ce şi în precedentul meci pe teren propriu CSM primise trei goluri, 3-3 cu Poli 2002 Timişoara. Ocupanta locului 9, cu 8 victorii şi 3 remize, golaveraj 47-28, a încheiat turul, contra Vulturilor, în alcătuirea Dragostin – Rotaru (Guţiu), Horia Onae (cpt.), Bărbulescu, Ardelean – Tudor Onae (Drimuş), Ploscariu, Laczko, Teletin – Ripan (Micşa, portar preluînd în minutul 17 buturile titularului eliminat), Stoica.

„Anul trecut am evoluat uneori şi cu 4 juniori în teren, obţinînd rezultate meritorii, şi ne-ar avantaja stipularea în regulament a obligativităţii folosirii unor juniori, însă din păcate această regulă nu se mai aplică. Iar cum noi ne bazăm şi pe tineri localnici, pe cînd alţii îşi permit să coopteze jucători maturi, rezultatele se văd”, a mai spus Laczko, amintind de juniorii cooptaţi de la CSŞ Lugoj, Beniamin Dobra şi Adrian Drimuş.

Stoica, golgeter al echipei cooptat în vară, a contribuit la zestrea de 47 goluri, cu unul mai puţin decît liderele în domeniu ale diviziei, primele două clasate, Flacăra Făget şi Juventus Pişchia, însă jocul avîntat a fost speculat mai ales de formaţiile experimentate, CSM Lugoj nereuşind să învingă nici una dintre cele 8 echipe în urma cărora se situează în ierarhie… 4-5, 1-2 şi 1-1 acasă cu Gottlob, Şag respectiv Pişchia, 4-1 pentru Flacăra la Făget, dintre rezultatele cu fruntaşele. La polul opus, dezinvoltură lugojană în deplasări… 2-1 şi 4-1 în ultimele „ieşiri” din toamnă, la Jimbolia respectiv Dragşina, alte succese clare fiind repurtate la Sînandrei (4-1), Auto Timişoara (5-0) şi Peciu Nou (3-1), în plus cu o victorie clară acasă, 7-1 cu Cerneteaz.

Portarul Sorin Micşa, revenit acasă de la Recaş, şi care a fost utilizat sporadic, după grava accidentare la tendonul lui Achile, va fi probabil în retur o piesă de rezistenţă pentru Laczko între buturi, antrenorul-jucător trăgînd totodată nădejde la cooptarea unui fundaş central. La fel, revenit după o accidentare ce l-a ţintuit treisferturi de an pe tuşă, Ripan a fost ca şi o nouă achiziţie pentru CSM, revenind de la Recaş şi jucătorul de bandă dreaptă Marius Rotaru.

Laczko, mijlocaşul lansat în prima ligă de Extensiv Craiova de la cîndva divizionara <B> Gloria Reşiţa, şi care în urmă cu 6 ierni era solicitat de Marian Bondrea şi în linia mediană a lui FC Oradea, a spus că „pot să joc liniştit la acest nivel, fiind în parametri fizici normali, însă ce m-a pus pe gînduri este cît de benefică îi este echipei postura mea de antrenor-jucător. În cele două etape de suspendare, privind jocul de pe banca tehnică, am dobîndit clarviziune şi mi-am dat seama cît de complicat este să fii antrenor din postura de jucător, în teren”. Laczko, ajutat de secundul Claudiu Jivulescu, este la cîrma CSM-ului din vara lui 2009, cînd era strămutat odată cu echipa Stăvilarul Coştei la Lugoj, unde îşi disputa şi înainte meciurile de „acasă”, prin activarea secţiei de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Lugoj.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = sase

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: