Asociaţia Suporterilor Timişoreni Druckeria „sună adunarea generală”, de astă dată nu doar a fanilor viola în peluză, ci a tuturor iubitorilor şi practicanţilor de sport de pe Bega, în stradă, într-un marş de protest revendicativ, venit în completarea petiţiei lansate anul trecut, „Timişoara vrea respect!”, şi lansând un nou SOS în sensul că aşa nu se mai poate – fără infrastructură sportivă modernă în capitala Banatului, drept replică la clasicul „nu se poate” rezervat constant în bolta peste ani din partea decidenţilor administraţiei locale. Sportul timişorean a fost sistematic subminat şi sabotat în timp mai mult decât în oricare din celelalte principale oraşe ale României, de o manieră cel puţin revoltătoare, dovedind o inconştienţă, îngustime a minţii şi ignoranţă de-a dreptul repugnantă din partea edililor vizavi de nevoile acestui domeniu al vieţii sociale. Se ia atitudine, era demult şi cazul, Druckeria invitând la mobilizare în mitingul de joi 25 mai. Iată-i comunicatul cu îndemnul „Vocile să le unim”.
„Lipsa infrastructurii sportive e o problemă care afectează toate sporturile şi e unul din factorii care contribuie decisiv la mediocritatea în care se zbate Timişoara sportivă a anului 2023”, îşi începe Druckeria comunicatul, continuându-l după cum urmează mai jos, iar Sporttim subscrie iniţiativei binevenite a suporterilor iubitori de sport, pe care o salută, susţine şi încurajează, cu remarca din partea publicaţiei, chiar cu riscul de a părea defetistă şi a „tăia vântul din pânze”, că „sistemul” e chitit pe altceva, şi anume pe implementarea unei inginerii sociale distopice pe pielea Timişoarei, care n-ar include neapărat în mare măsură şi arena sportivă, iar funcţionărimea administraţiei publice local-judeţene e oricum prea ignorantă şi limitată pentru a împărtăşi viziuni şi ţeluri mai înalte. „Cu ăştia defilăm”, ceea ce nu ştirbeşte cu nimic din semnificaţia demersului Druckeriei, cu atât mai binevenit, imperios necesar şi salutar în a-şi face auzit strigătul de durere. Este într-adevăr o nesfârşită ruşine ceea ce se face cu suflarea sportivă de pe Bega, şi cu-atât mai dezgustător când vreun „om de bine” din administraţia publică mimează partizanatul cauzei, cu gândul tipic mioritic la interesul electoral. În toţi aceşti trecători slujbaşi publici peste ani chiar nu poţi avea încredere, şi în orice caz nu meritau încrederea şi atenţia ce le-a fost acordată, fără excepţie. Sporttim „închide paranteza” şi dă cuvântul comunicatului.
„Timişoara vrea stadion. Polivalentă. Respect.

Druckeria
Vedem cum peste tot în ţară se construiesc stadioane, săli de sport, bazine de înot şi se amenajează terenuri multifuncţionale în care oricine îşi dorește poate practica un sport. Iar noi în Timişoara ne pierdem de 30 de ani în studii de fezabilitate, proiecte neterminate şi lăsate de izbelişte şi primim aceleaşi răspunsuri de la edili: „nu se poate”.
Din acest motiv, am demarat încă de anul trecut petiţia „Timişoara vrea respect!” – www.druckeria.ro/respect, semnată până în prezent de peste 1.700 persoane, iar acum vrem să facem pasul următor.
Pe 25 mai ne dorim să ne adunăm cât mai mulţi timişoreni şi să ne spunem of-ul în stradă, în speranţa că împreună, prin vocile noastre, ne putem face auziţi şi lucrurile să se mişte în direcţia normală.
25 mai 2023, ora 17.00. Piaţa Unirii.
Invităm toate cluburile sportive din oraș să adere la inițiativa noastră, indiferent de ramurile sportive în care activează și să încurajeze copiii, părinții și antrenorii să ni se alăture îmbrăcați în echipamentul lor, cu steaguri, mesaje sau orice materiale consideră că îi reprezintă. De asemenea, îndemnăm ca fiecare copil/sportiv să aducă o minge sau echipament din sportul pe care îl practică și să transformăm zona centrală într-o mare arenă polisportivă.
La ora 17.00 ne întâlnim în Piaţa Unirii, la 18.30 pornim pe traseul V. Alecsandri – Piaţa Libertăţii – Alba Iulia – Piaţa Operei – Primărie – CD Loga – CJT.
Lipsa infrastructurii sportive ne afectează pe toți, indiferent că dorim să practicăm sport de menținere, de masă sau sport de performanță, de aceea ne-am bucura dacă ați participa, în număr cât mai mare și să fim împreună o voce puternică, așa cum timișorenii au fost de atâtea ori, la nevoie.
Vocile să le unim”.
Am încheia tot noi prin a spune „Să fie într-un ceas bun” dar şi acei cineva care să audă cu adevărat.