Aspirații

Primele zile ale lunii septembrie aduc în actualitate meciurile din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia din 2018. Reprezentativa României le va întâlni pe cele ale Armeniei şi Muntenegrului.

Selecţionerul Cristoph Daum a anunţat lotul cu care va aborda aceste partide, dar nu poate scăpa de răutăţile îndreptate asupra sa de către invidioşii care îl ţintesc mereu. Cel puţin Daum nu pune temei pe aceste atacuri şi bine face, mai ales când vedem şi noi cine sunt contestatarii, cei lipsiţi de vreun angajament, care nu îşi pot urmări interesele aşa cum îşi doresc.

În campionatul intern, cu excepţia FCSB, care cumpără mereu jucători, celelalte echipe pierd fotbaliști pe care în general îi valorifică pentru a-şi îmbunătăţi într-o oarecare măsură situaţia financiară. În această perioadă apar aşa-zişii investitori, mai degrabă creditori, care doresc şă-şi facă reclamă legându-şi numele de echipe din liga întâi. Tocmai de aceea, mare atenţie şi mult discernământ, mai ales dacă ne amintim de „investitorul” Marţian, care a venit la UTA cu buzunarele goale şi a falimentat clubul.

CFR Cluj îşi urmează linia ascendentă şi are patru puncte avans faţă de urmăritoarele sale. Clujenii vor veni la Timişoara etapa viitoare şi vreau să cred că gazdele nu vor fi aşa atente cum au fost în partida cu FCSB. De altfel, mai sunt trei echipe care s-au străduit să-i menajeze pe cei de la FCSB, echipe aflate la periferia Bucureştiului şi a clasamentului: Voluntari, Chiajna şi Juventus.

ACS Poli a reuşit o victorie logică la Gaz Metan, deoarece lotul timişorenilor este unul superior celor de la Mediaş. Cel care a ieşit în evidenţă de această dată a fost Vașvari, care a reuşit două goluri spectaculoase, dar care a şi primit un cartonaş roşu pentru două faulturi inutile, ultimul la centrul terenului. De altfel, arbitrul Rusandu a împărţit cartonaşe galbene cu o grabă suspectă de cele mai multe ori. În general, ACS Poli s-a prezentat bine, ceea ce-i conferă siguranţă pentru partidele viitoare.

În liga a doua, Ripensia se menţine lider şi după a treia etapă. Meritul cuplului Radu Suciu – Remus Steop este că a menţinut acelaşi lot de jucători cu care echipa a promovat, omogenitatea fiind factorul primordial. Fără să sugerez ceva, ar fi fi bine ca ACS Poli, dacă tot îşi caută atacant, să arunce o privire asupra lui Mediop de la Ripensia.

ASU Politehnica a fost stopată la Târgovişte, dar nu renunţă la aspiraţiile ei şi ale suporterilor. UTA a reuşit o victorie clară la Clinceni, unde a întâlnit o echipă modestă, pe care a dominat-o copios. Deşi a fost introdus în repriza secundă, Strătilă a dovedit încă o dată că este un jucător pe care arădenii se pot bizui în continuare.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 24

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: