Asta-i Cupa României! Gazdele, 5 bare la 0-0 în 31 de minute din repriza I. Asta-i Cupa României!? Lacrimi și SMURD așteptat 33 de minute. FOTO: ACS Carani – Unirea Sânnicolau Mare 3-1

Caravana județeană a Cupei României a pornit astăzi la drum în faza optimilor de finală, de la ora 15.30, prin disputarea primelor patru meciuri, toate între divizionare ”D”, urmând ca mâine să se joace celelalte 4 partide eliminatorii. Faza timișeană a consemnat astăzi în primele dispute pentru pătrunderea în sferturi rezultatele CS Avântul Periam – ACS Pobeda Star Bîşnov 4-2, AS Peciu Nou – Cocoşul Orţişoara 1-0 după prelungiri, la finele celor 90 de minute regulamentare scorul fiind 0-0, Progresul Ciacova – ASO Deta 1-2 și ACS Carani – CS Unirea Sânnicolau Mare 3-1 (0-0). Cronica și fotografii de la această ultimă întâlnire…

Așadar cei din Periam, Peciu Nou, Deta și Carani au pătruns deja în sferturi.

La Carani, prima repriză a fost una foarte, foarte palpitantă, cu nu mai puțin de cinci bare, o lovitură de la 11 metri ratată și o eliminare, însă încheiată alb, 0-0.

După minutul 10, elevii lui Cosmin Stan au început recitalul ochirii barelor, de cinci ori. Transversala sau stâlpul porţii. Mai întâi în minutul 10 prin Livan, cu primul şut, de la colţul careului de 16 metri, în stâlpul din stânga. Apoi și în minutul 16, după centrarea lui Butura de pe dreapta, reluată de Pistriţu cu capul în transversală.

Nu știau alb-roșii ce-i mai așteaptă… Căci și în minutul 19 Butura a şutat de la 18 metri și din nou transversala s-a opus deschiderii scorului. Iar în minutul 35, la o lovitură de la 11 metri  pentru gazde, acordată de arbitrul Manea la un fault comis în careu de Blaga asupra lui Pistriţu, execuția lui Petri s-a lovit de bara din stânga.

Nu era totul gata. Căci și în minutul 41 Pistriţu a șutat de la 14 metri, din lateral, și a țintit bara: 5-0 la acest capitol. Zero la zero…

Apoi, cu un minut înainte de pauză, Blaga a avut o intrare dură asupra lui Livan, care a ţipat de durere ca din gură de şarpe, lovitură direct pe tibie, iar arbitrul nu a ezitat şi i-a arătat roşu lui Blaga, eliminare.

Autorul faultului s-a scuzat că nu a intenționat așa ceva, dar golgheterul Diviziei D Timiș a părăsit terenul în lacrimi, transportat fiind cu SMURD direct la Urgențe, dar abia după peste 50 de minute, căci circa 33 de minute s-a așteptat Ambulanța, plus cele 20 cât personalul medical a intervenit pe gazon. Apoi, salvarea a demarat cu sirena pornită… Iar aşa s-a încheiat prima repriză, în lacrimi…

Fotbal? Oamenii ar trebui să aibă mult mai mare grijă și considerație unii față de alții.

În schimb după pauză junii lui Stan au zburdat pe teren şi, cu un jucător în plus, au reuşit în 9 minute să înscrie de trei ori, prin Raul Costescu în minutele 47 și 52, şi Eugen Pistriţu în minutul 49, însă prețul calificării a fost foarte mare, pe pielea și oasele unui tânăr marcator.

Spre final, Tomas Cozma semna golul de onoare al alb-albaștrilor eliminați, 3-1 în minutul 78.

Au jucat următoarele formaţii…

ACS Carani: Filip – Olaru, Voin, Palkovacs, Petri, Martinov (min. 84, Fedor), Kayondo, Livan (min. 46, Argatu), Butura (min. 70, Precup), Costescu (min. 75. Staicu), Pistriţu.

Antrenor: Cosmin Stan.

Pe bancă: Popeţi, Sabău, Pârjol.

CS Unirea: Timiş – Florescu, Blaga, Dima, Galea, Bizău (min. 60, Crişan), Oancia (min. 46, Cărpinişan), Moldovan (min. 46, Bataneaţ), Manoliu (min. 46, Opriş), Costea, Cozma.

Antrenor: Nicolae Căprărescu.

Pe bancă: Uzun şi Posteucă.

Au arbitrat: Alexandru Manea – Horaţiu Lotrean şi Roxana Cismaş Malac. Observatori: Iulian Spătaru şi Florian Mierea.

Mâine se vor disputa celelalte patru jocuri, și anume Voinţa Ionel (liga a VI-a ”Promoție”) – Timişul Şag, AS Seceani – Voinţa Maşloc și CSC Dudeştii Noi – Unirea Tomnatic, toate de la ora 15:30, respectiv de la ora 19 AS Recaş (Campionatul Județean – liga a V-a) – AS FC Bazoşu Vechi.

Fotografiile…

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = sase

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: