ASU Politehnica, 3 puncte la Dunăre. Fără Ignea, ”curentat” de roșu în minutul 15, violeții dau 3 în 10 minute din repriza I și rezistă celor 10 ai Brăilei

Alb-violeții secund-divizonari ai Timișoarei n-au călătorit degeaba pe cod roșu până în celălalt capăt al României, ci au pornit cu dreptul în noul campionat al Ligii 2, asigurându-și toate punctele deplasării la Dunăre încă din prima parte a jocului derulat pe arșiță astăzi de la ora 11 grație a trei reușite în 10 minute, la mijlocul reprizei I.

Cu compartimentele median și ofensiv ca și noi, ASU Politehnica s-a desprins în superioritate numerică în minutele 17 și 24 tocmai prin ”mohicanul” Bădăuță, tot un alt component al garniturii din prima stagiune petrecută în Liga 2 semnând și golul de 0-3 în minutul 28, reușită prin care fundașul Taub a asigurat un avantaj în cele din urmă suficient pentru ca bănățenii să nu mai fie ajunși de brăilenii ce-i devansau cu 4 locuri și opt puncte în ierarhia finală a campaniei precedente.

Dacă anul trecut au pășit cu stângul în Liga 2, 3-4 acasă cu Chindia, iar la Brăila au cedat în runda a patra după ce au fost la conducere în prima parte, 4-1 la pauză 1-1, de astă dată alb-violeții au reușit în schimb să copieze întocmai scorul de 2-3 cu care cucereau toate punctele și într-o altă descindere la Dunăre din turul eșalonului trecut, în toamna lui 2016, la Călărași.

Astăzi a fost ACS Dacia Unirea Brăila – ASU Politehnica Timișoara 2-3 (1-3) iar astfel antrenorul principal Bogdan Andone a început cu bine pe banca tehnică a grupării de pe Bega, aflată printre mai puțin numeroasele câștigătoare în deplasare în această rundă inaugurală de ieri și de astăzi.

Bănățenii au descins cu speranțele lor pe ”Municipalul” brăilean iar acestea au început să capete contur cu prețul accidentării unei noi achiziții, mijlocașul Alin Ignea, care a fost înlocuit cu Stancu în minutul 15 și apoi spitalizat în urma faultului suferit din partea lui Paul Ioan în calitatea mijlocașului de ultim apărător, vizitatorii exploatând prompt superioritatea numerică ivită în urma eliminării brăileanului.

Astfel, după un prim sfert de oră mai avântat al Daciei Unirea, continuarea a aparținut ”violeților”, care au preluat hățurile jocului, distanțându-se rapid de amfitrionii rămași în 10 componenți. Cu Predescu la pupitru, Bădăuță a fructificat angajarea în adâncime și a deschis scorul în minutul 17, tot el ochind colțul lung după o pivotare în careu între fundașii centrali ai brăilenilor: 0-2 în minutul 24.

Nu mult a trecut și Taub și-a reamintit că înscria și în ediția trecută, de astă dată cu același Predescu co-autor, iar scorul căpătase deja proporții nebănuite, deși Dunărea curgea de nici jumătate de oră: 0-3 în minutul 28.

Trupei lui Pânzaru i-au renăscut brusc speranțele odată ce Roșu a transformat deja în minutul 29 o lovitură de la 11 metri acordată pentru un fault al lui Sorescu, însă poliștii nu i-au permis Daciei Unirea să forțeze momentul psihologic favorabil al unui eventual reviriment, din contră, și brăilenii suferind o pierdere, a mijlocașului Dima, în minutul 35.

În speranța reabilitării, Pânzaru a mai introdus sânge proaspăt și la pauză, pe Cubleșan, care a și contribuit la reducerea la minim a handicapului, la mijlocul mitanului secund, când a centrat de pe stânga iar același principal marcator dunărean Roșu a înscris cu capul sub transversală, 2-3 în minutul 67, însă ASU Politehnica n-a dat cu piciorul superiorității numerice de 75 de minute și a conservat avantajul în arșița din est.

A meritat așadar efortul lungii deplasări și al încleștării în condiții de caniculă, alb-violeții pornind la drum cu un triumf în deplasare, smuls cu prețul pierderii lui Ignea și cu mari emoții spre final în fief-ul unei trupe suficient de dominante acasă. La a treia încercare, un prim scalp în confruntările directe cu cei din Brăila…

Momentan, câțiva buni pași înainte pentru alb-violeți de la o vară la alta, dacă este să ne amintim că anul trecut așteptau cu un singur punct în cont o primă victorie în campionat până în etapa a cincea.

Și un ascendent moral pentru poliști înaintea debutului pe teren propriu, programat în weekend-ul viitor în runda a doua, pe ”Știința”, contra unei nou-promovate revenită la vechea-i denumire, FC Argeș, alb-violeți sub bagheta lui Iordan Eftimie care astăzi au remizat alb în Trivale cu Pandurii. În plus, un atu moral în plan individual pentru nouarul din avanposturi, atacantul făcându-și datoria prin a semna premiera ”dublei” în deplasare, ceea ce nu izbutea nici Bădăuță dar nici vreun coleg de-al său în toate ieșirile din Liga 2 în campania precedentă.

Toate rezultatele etapei inaugurale, pe coloana dreaptă.

*

Dacia Unirea Brăila: Olaru – Niţă, Ivan – cpt., Lazăr, Stănciulescu – Covaciu, Ioan, Roşu, Dima (35, Roșoagă) – Bucur (78, Ciucureanu), Gheorghe (46, Cubleșan).

Rezerve: Logofătu – Olenic, Oprea, Puia.

Antrenor: Alin Pânzaru.

ASU Politehnica: Gakos – Motreanu, Mera – cpt., Bilia, Taub – Krausz (86, Coadă), Ignea (16, Stancu), Predescu, Plămadă (64, Ghinescu), Sorescu, Bădăuţă.

Rezerve: Fişteag – Staicu, Giuricici, Crişanov.

Arbitru: Eduard Ioniţă; asistenţi: Ionuț Erchian şi Florin Iacob (toţi din Constanţa).

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × doi =

 


Alte articole legate de acest subiect: