ASU Politehnica, a patra deplasare la rând. Axente: ”Mergem clar să câștigăm, să prindem primele două locuri. E timpul să începem să câștigăm” Alexa: ”Cred că presiunea e în momentul ăsta pe Craiova”

Fără victorie în deplasare în 2021 și în general cam de multișor în ieșirile din Liga 2, ASU Politehnica și-a făcut pe de altă parte socoteala că ultimul succes pe teren advers s-a înregistrat tocmai în compania gazdei sale de sâmbătă de la ora 14, nou-promovata ex-lider FC U Craiova 1948, pe care dacă o va întrece din nou pe ”Ion Oblemenco” o va și egala la puncte în play-off. În noiembrie a eliminat-o în Bănie din Cupa României, în cea de-a doua rundă din 1-6 caută să bifeze un triumf la cea de-a patra deplasare consecutivă în sud în eșalonul secund…

Astăzi, joi 8 aprilie, de la ora 13, la shop-ul Politehnicii, aflat la parterul căminului de la ”Știința”, ”violeții” au prefațat în conferința de presă meciul în deplasare cu U Craiova 1948, locurile 2 cu 5 în etapa a II-a a play-off-ului Ligii 2, un duel între echipe care nu prea marchează. Primul sosit a fost atacantul Mircea Axente, ca apoi să ajungă şi antrenorul principal Dan Alexa – încă suspendat și sâmbătă pentru ”derapajul” de la Târgu Jiu…

Oltenii au pierdut marți șefia, fiind egalați la puncte de Rapid, învingătoare cu 0-1 la Miercurea Ciuc, alb-albaștrii din Bănie remizând 0-0 acasă cu cei din Mioveni în debutul rundei inaugurale din play-off, joia trecută, după ce nu câștigau acasă nici în partidele din 2021 de la încheierea turului, 1-2 tot cu argeșenii lui Pelici și 0-0 cu Farul. Ultimul triumf în partidele considerate acasă, 1-0 cu Metaloglobus pe 24 noiembrie 2020 la Drobeta Turnu Severin… 

Atacantul Mircea Axente a declarat că ”Mergem cu încredere la Craiova, după jocul bun de la Călăraşi. Suntem conştienţi că ne aşteaptă un meci foarte dificil, însă vrem să arătăm că suntem o precedentă la promovare. Şi pentru asta e nevoie să jucăm fotbal, să arătăm  determinare, să fim concentraţi în fiecare moment al jocului şi să speculăm la maxim greşelile adversarului.”

– Aţi început pozitiv acest play-off şi eraţi aproape de victorie la Călăraşi… Crezi că a fost un nou început pentru voi?

”Da, cred că s-a simţit o detaşare – cum să spun? – după ce am prins play-off-ul, pentru că a fost presiunea destul de mare, iar în meciul de la Călăraşi am vorbit cu toţii, jucătorii, staff-ul şi aşa mai departe, să jucăm fotbal, că nu avem de pierdut – și asta am şi făcut, chiar puteam să câştigăm. Eu zic că am avut ocaziile mai mari, mai clare… Ce pot să spun!? Sper să se întoarcă norocul la Craiova şi să înscriem.”

 – Ai ieşit la un moment dat. Ce s-a întâmplat?

”Da, am avut o mică problemă musculară, dar acum sunt în regulă, am făcut antrenamente de la începutul săptămânii și nu am nici o problemă, sunt apt de joc sută la sută.”

– Craiova nu v-a învins şi aveţi un moral bun după acest egal reuşit în deplasare la Călăraşi…

”Da, din punctul ăsta de vedere avem ascendentul moral – cum ai spus, nu ne-au învins cei de la Craiova, avem o victorie în Cupă şi acel egal din turul de campionat. Eu cred că puteam să câştigăm dacă eram puţin mai atenţi. Mergem clar să câştigăm acolo, ca să putem prinde primele două locuri. E nevoie să începem să câştigăm. Eu sper să fie un meci frumos, precum cel de la Călăraşi, şi de ce nu, cu multe goluri; fiecare punct contează, important e că noi să fim bine la ora jocului, că doar victoria ne ţine acolo sus.”

Dan Alexa, ”principalul” suspendat al violeţilor, a declarat că ”Ne aşteaptă un meci greu, Craiova e o echipă care de la începutul sezonului şi până acum a fost mereu în primele trei locuri, e o echipă foarte puternică, o echipă de forţă, o echipă foarte bine organizată de la venirea lui Eugen Trică. Este un meci dificil, chiar dacă i-am bătut în Cupă. Meciul acela a avut istoricul lui, a fost acea eliminare a lui Baeten, care ne-a facilitat victoria. E un meci cu miză, îmi doresc de la echipa mea să-şi păstreze determinarea pe care a avut-o la Călăraşi. La Călăraşi am arătat mult mai bine decât în precedentele două jocuri, îmi doresc să nu aibă presiune. Repet, îmi doresc să joace dezinvolt, suntem echipa care vrem să producem marea surpriză. Cred că presiunea trebuie să fie pe Craiova în momentul acesta.”

– Ce ne poţi spune despre punctele forte ale adversarilor? ”Joacă mult mai direct, nu mai fac greşeli, Stângă era antrenorul care le cerea foarte mult să joace, să rişte, puteai găsi spaţii în spatele fundaşilor lor. Cu Trică s-au schimbat, evoluează cu doi atacanţi, joacă mai direct, nu-şi asumă foarte multe riscuri şi – dacă urmăriţi, foarte puţine situaţii de poartă au adversarii împotriva lor. Meciul cu Mioveni a fost un meci închis, unde Mioveniul rar a intrat în careul lor. Cred că asta este forţa lor, e o echipă foarte puternică în duelurile unu la unu, aici au reuşit ei tot timpul să facă diferenţa, e o echipă robustă, care în orice moment poate să fie periculoasă, atât la fazele fixe, cât şi în situaţii de joc. Au jucători buni, sigur, şi-au permis lucrul acesta, cred că au cel mai mare buget din Liga 2. Şi, bravo lor, că-şi doresc foarte mult să promoveze şi fac eforturi, din punctul ăsta de vedere au tot respectul meu. Dar şi noi suntem o echipă care atunci când e organizată şi are determinare poate câştiga împotriva oricărei echipe. Important e să păstrăm concentrarea şi să fim mult mai prezenţi în joc faţă de alte partide. Mă aştept la un meci în care cine va face mai puţine greşeli, acela va câştiga. Atât eu, cât şi Trică, suntem antrenori care ne organizăm bine echipele… Eu cred că va fi un meci cu situaţii de a înscrie, pentru că atât la noi, cât şi la Craiova, sunt jucători care pot face diferenţa şi jucători care în anumite momente pot să facă ceva.”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 8 = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: