ASU Politehnica, al treilea antrenor principal în acest tur. Octavian Benga, de pe banca Ghirodei și fost la ACS Poli

ASU Politehnica speră să fi încheiat căutările de antrenori pe sezonul în curs, astăzi anunțându-l pe cel de-al treilea principal din acest tur, cât încă n-a jucat etapa a XVI-a, în care sâmbătă de la ora 14 va primi vizita nou-promovatei AFK Csikszereda. După cele cinci prime runde în care a abordat ediția 2019-2020 cu Cosmin Petruescu la timonă și alte șapte cu Mugur Gușatu la cârmă, plus ultimele trei cu Antonio Foale interimar, în care alb-violeții au remizat acasă cu Dunărea Călărași, au pierdut cu 1-0 sâmbătă la Ploiești și au învins ieri cu 0-1 la Buzău, secund divizionara timișoreană a apelat la Octavian Benga, preluat de pe banca divizionarei ”C” CSC Ghiroda și Giarmata Vii, cu care sâmbătă a pierdut cu 1-0 la codașa seriei vestice, Gilortul Târgu Cărbunești, aflată la prima victorie în 11 etape. Benga și-a legat activitatea de antrenor mai ales de grupările de pe ”Dan Păltinișanu”, și anume FC Timișoara, în sectorul juvenil, respectiv ACS Poli, ca asistent între 2014 și 2018 în primele două ligi, posesorul licenței UEFA Pro neavând însă nici un sezon plin ca principal la aceeași echipă.  

Octavian Benga va debuta pe banca alb-violeților sâmbătă după-amiază pe ”Știința”, cu ocazia meciului cu nou-promovații din Miercurea Ciuc, partidă constituind și debutul absolut al tânărului tehnician ca antrenor principal în eșalonul secund. 

Fost asistent la ACS Poli, atât în Liga 1 cât și în Liga 2, Benga și-a lansat cariera de antrenor principal în vara anului trecut la divizionara ”C” CSM Școlar Reșița, despărțirea survenind însă rapid, încă înaintea mijlocului sezonului de toamnă, pe fondul unor rezultate inferioare aspirațiilor cărășene de a promova în divizia secundă, deziderat atins ulterior cu Leo Doană la timonă. 

Din vara acestui an, Octavian Benga a preluat banca tehnică a unei alte grupări din Seria a IV-a în Liga 3, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, însă nici în acest caz n-a avut parte de continuitate, încheind colaborarea tot în cursul sezonului de toamnă, de astă dată după mijlocul turului. Galben-albaștrii au suferit un semnificativ recul în urma eliminării acasă din Cupa României pe 10 septembrie, obținând numai 7 puncte din 24 posibile în ultimele 8 apariții din campionat, după un debut de sezon cu succese în competiția eliminatorie și situări ca lider în seria vestică. Totul a culminat sâmbătă cu eșecul la ”lanterna roșie” fără nici un triumf în cont în primele 10 etape, 1-0 pentru Gilortul la Târgu Cărbunești, a cincea înfrângere a timișenilor în ultimele opt runde. Benga s-a despărțit astfel de cei de pe ”Emilian Pavel” într-un moment în care bilanțul divizionarei ”C”, cu câte 5 victorii respectiv înfrângeri și o remiză în primele 11 etape, este absolut identic celui deținut de echipa bănățeană în urmă cu două toamne, după debutul clubului în Liga 3, în urma câștigării Diviziei D Timiș și promovarea la baraj. 

Paradoxal, în ciuda mai ales a lipsei totale de experiență a lui Octavian Benga ca antrenor principal în Liga 2 dar și ca principal pentru un întreg sezon la măcar o formație de seniori, ASU Politehnica a optat spre finele stagiunii de toamnă în favoarea învestirii tânărului tehnician, deși poziția ierarhică a alb-violeților este relativ delicată iar dificultățile întâmpinate de clubul timișorean în acest an n-au fost deloc de neglijat. Dificultăți reliefate și prin schimbările de antrenori efectuate într-un ritm alert din septembrie încoace, în ultimele două luni, stabilitatea băncii tehnice fiind esențială în regim competițional. Comparativ, Benga prelua la ceas de vară divizionare ”C” relativ stabile și cu condiții, inclusiv cu loturi competitive pentru nivelul întrecerii, așadar în situații mult mai bune într-un eșalon valoric inferior și implicit mai abordabil, decât situația de moment a ”violeților” în Liga 2. Chiar și în respectivele circumstanțe favorabile, tânărul Octavian Benga nu a izbutit a avea performanțe, ba din contră, a culisat în scurt timp spre contraperformanțe care au dus la despărțiri, preluarea din mers a unei formații cu probleme dintr-un eșalon superior constituind așadar o adevărată provocare. 

Astăzi s-a jucat un alt meci restanță în Liga 2, Campionii FC Argeș – CSM Reșița 3-2 (1-2), de la 0-2, de la ora 17:45 urmând a începe pe Cluj Arena și AS FC Universitatea – UTA. Programul etapei a XVI-a și clasamentul la zi al eșalonului secund, pe coloana dreaptă. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: