ASU Politehnica, duminică pe ”Dan Păltinișanu” într-un duel al vecinelor fără victorie. Declarații

Promovate la braț în anul 2016 în Liga 2, atunci la debutul întrecerii în serie unică, ASU Politehnica și CS Luceafărul Oradea se reîntâlnesc duminică seară pe ”Dan Păltinișanu”, acum în calitate de vecine ierarhice pe locuri de retrogradare după primele două etape, fără succes pentru timișoreni și bihoreni. Iar ținând cont că se joacă duminica pe aceeași arenă și tot la încheierea rundei, ”violeții” speră să nu repete nereușita de la finele etapei inaugurale, 0-1 tocmai la spartul târgului acasă cu Chindia.

Conferinţa de presă susținută de ASU Politehnica înaintea meciului cu Luceafărul, de duminică de la ora 18, a avut loc vineri la ora 12:30, cu antrenorul Cosmin Petruescu, Bogdan Nicolescu şi George Velici. Timișorenii au pierdut primele partide oficiale, pe ”Dan Păltinișanu” și la Petroșani, pe când Luceafărul a revenit sâmbăta trecută acasă de la 0-2 la 2-2 cu Ripensia, în urma unui 4-0 pentru Energeticianul în Valea Jiului, la start.

Astăzi s-au mai jucat deja de la ora 11 Dacia Unirea Brăila – UTA Arad 0-0, Daco-Getica Bucureşti – Sportul Snagov  1-3 și SSC Farul Constanţa – Academica Clinceni 1-4 iar de la această oră se dispută întâlnirea Aerostar Bacău – Chindia.

Cosmin Petruescu (antrenor principal): ”Cred eu că a fi o partidă interesantă, împotriva unei echipe cu o prezență constantă la nivelul ligii a doua. Dacă nu mă înşel cred că în sezonul  2010 – 2011 tot în liga a doua era, iar când evoluezi șapte-opt ani consecutiv la același nivel, putem spune că echipa e una de tradiție, dacă ne raportăm la situația actuală a fotbalului românesc. Dar în acelaşi timp mă bucur că revin în ligile superioare şi echipele care au mai mulţi suporteri pe stadion! Va fi o partidă între două echipe cu stări de spirit asemănătoare, dacă ne raportăm la poziţiile din clasament, poate cu un uşor ascendent moral pentru echipa adversă, ținând cont de punctul din clasament și victoria obţinută în jocul din pregătiri cu noi. Dar să nu uităm că jucăm pe teren propriu, iar aici, la Timişoara, mi-aş dori ca nici o echipă care vine să joace împotriva noastră, să fie considerată favorită. Suntem încrezători că putem repeta evoluțiile bune din ultimele trei jocuri, două meciuri oficiale,plus unu de verificare dar de această dată vrem ca această evoluție bună să fie concretizată şi prin obţinerea celor trei puncte  puse în joc. Luceafărul seamănă cu Politehnica pentru că au avut și ei o remaniere a lotului. Au o serie de jucători tineri, de perspectivă.E o echipă preocupată de joc, construită în jurul lui Cristi Oros, fundaș cu experiență, chiar europeană, la mijloc îl au pe Codoban, cu o prezență constantă în Liga I și nu în ultimul rând Vasile Pop, care poate să facă diferența în orice moment. Au și un portar cu talie, Goia… Cu toate acestea duminică va trebui să facem tot ce depinde de noi”.

Bogdan Nicolescu: ”Știm la ce să ne așteptăm de la Luceafărul, am jucat înainte cu ei, am pierdut la scor şi cum a spus domnul profesor, sperăm să obținem prima victorie. După două jocuri destul de bune, avem tot zero puncte, și atât staff-ul cât şi noi ne dorim să obținem prima victorie în fața suporterilor, pentru că eu cred că meritam să avem punct. Nu e neapărat presiune, dar după două jocuri bune cel cu Chindia şi acela de la Petroşani, toată lumea a văzut că meritam ceva mai mult. Dar sperăm să obținem duminică de la ora 18, primele puncte, acesta este voinţa noastră, să mergem la stadion şi să câştigăm. În liga a doua toate meciurile vor fi complicate. Sper să facem un joc cât mai bun”.

Gelu Velici: ”Chiar cum a spus şi colegul meu, este clar că ne așteaptă un meci greu, dar jucăm acasă, e al doilea aici în acest început și cu toții ne dorim trei puncte și nu mai avem scuze dacă nu câștigăm. Ca atacant e important să marchezi, dar mai important e să câștigăm, nu contează pentru mine cine înscrie… Ca să câștigi la liga a doua, trebuie să fii atent la detalii, poți câștiga în minutul unu sau 85…”

Ultimele rezultate și clasamentul actualizat al Ligii 2, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: