ASU Politehnica, în căutarea primei victorii după 5 etape. Declarații Foale, Lazea, Ghinescu. Sâmbătă, cu Sportul Snagov, pe Știința la ora 17

Duminică se va împlini deja o lună de când alb-violeții secund divizionari n-au mai simțit gustul victoriei, de la succesul din Vinerea Mare cu 2-1 cu CS Afumați. Ulterior Învierii, ASU Politehnica a fost purtată pe căi întortocheate, însă în orice caz nu victorioase, ci doar la ”masa verde”. În rest, deziluzii mai mari sau mai mici, a șaptea clasată căutând acum să atenueze neplăcuta impresie lăsată în ultima vreme, iar primul prilej în acest sens este oferit sâmbătă de la ora 17, în ultima partidă a zilei dar nu și a etapei a XXXIII-a în Liga 2, pe ”Știința” cu o altă formație din Ilfov, CS Sportul Snagov, de pe poziția a noua.

ASU Politehnica mai are de jucat în acest campionat acasă cu ilfovenii, la Miroslava, pe teren propriu cu Foresta Suceava, la bihorenii de la CS Luceafărul și în cele din urmă acasă cu concitadina Ripensia, ”violeții” urmând a încheia campania cu o săptămână mai devreme dat fiind retragerea din competiție a celor de la ASA 2013, care le-ar fi fost oponenți în runda finală, iar prima dintre ultimele 3 apariții în Timișoara este așadar împotriva celor din Snagov.

Meci prefațat prin declaraţii găzduite de ASU Politehnica astăzi de la 15:30, când au vorbit antrenorul principal Antonio Foale precum și jucătorii Lazea și Ghinescu.

CS Sportul Snagov n-a mai pierdut în deplasare din 17 martie, de peste o lună și jumătate, de fapt de la prima ieșire din noul an, 2-0 pentru liderul Dunărea la Călărași, fotbaliștii antrenați de Valeriu Răchită, fostul fundaș central prahovean triplu campion al țării cu steliștii dar și câștigător al Cupei României cu Petrolul și bucureștenii, plus al Cupei Bulgariei, strângând de-atunci puncte în deplasare, 1-1 la Afumați, 1-4 la Șiria cu UTA și 1-1 la Motru cu CS Pandurii Lignitul, pe când acasă au alternat succesele cu înfrângerile.

Pe deasupra, CS Sportul se remarcă prin a fi primit numai 30 de goluri în mai multe apariții, capitol la care și mai performante sunt doar ocupantele podiumului precum și CS Afumați. Se anunță așadar un joc dificil pentru ”violeții” aflați la cel de-al șaptelea meci acasă în 2018, precedentele fiind câștigate, remizate respectiv pierdute în ”porții” egale, câte două, în partide încheiate cel mult la limită. Ultima impresie contează iar ASU Politehnica va reveni pe ”Știința” după bluful 1-1 de sâmbăta trecută cu vizitatorii de pe loc de retrogradare de la CS Pandurii Lignitul, capac unei săptămâni decepționante, cu de-acum celebrul și inoportunul abandon la Șiria, plus anunțul preluării lui Sorescu de către Dinamo, tânărul Timișoarei fiind așadar doar rodat și ținut în priză de ”violeți” înaintea trecerii în Șoseaua Ștefan cel Mare, pe acest drum al plângerii fotbalului de pe Bega, fără ca vreunul dintre toți aspiranții care au optat peste ani la această cale să-și fi atins adevăratul potențial sportiv.

Trecând la spusele protagoniștilor, antrenorul Foale a început astfel: ”Despre jocul de sâmbătă, ce să vă zic eu!? Mă aştept la un joc greu, Snagovul este o echipă clasată la jumătatea clasamentului, ne despart două locuri. Este o echipă care nu a marcat prea mult, dar nici nu a primit multe goluri, o echipă care joacă. Eu consider că va fi un joc dificil, dar având în vedere că băieţii noştri au avut timp să-şi revină din punct de vedere psihologic, iar aici noi am suferit, noi am fost încărcaţi şi trebuie să ne revenim, am toată încrederea că băieţii vor demonstra ceva şi vom arăta fotbal sâmbătă! Este important să-i ţinem în priză, deoarece încă suntem în obiectiv, şi să ne îndeplinim obiectivul propus la începutul campionatului”.

Întrebat dacă are indisponibilităţi, Foale nu a vrut să dezvăluie nimic, spunând în schimb că ”oricine a fost pe bancă, și chiar nu avem cantitativ, oricine va intra sâmbătă sunt sigur că va da totul. O să mizez pe jucătorii de care am nevoie să câștig meciul, care sunt mai în formă şi s-au pregătit mai bine săptămâna asta. O să vedeţi sâmbătă, încă nu m-am hotărât pe ce sistem mă voi baza”.

Întrebat și de Deian Sorescu, în sensul că nu a mai dat randamentul scontat, ”din partea mea nu, da din partea suporterilor. Va juca şi dacă o face bine, să rămână motivat, este numai spre binele lui. Până la urmă e un ajutor reciproc. Am avut discuții cu Sorescu și la pauza jocului trecut. Într-adevăr, a fost mai deconectat, dar eu pun asta pe seama încărcăturii psihologice ce i-a afectat pe mai mulți. Nu putem pune rezultatul pe concentrarea lui, a fost o întâmplare…”

Florin Lazea a admis la rândul său că ”este un joc greu, mai sunt cinci jocuri până la finalul acestui campionat iar poate că jocul de sâmbătă este unul mai important prin prisma clasamentului. Ne despart doar patru puncte de această echipă iar dacă noi vom obţine o victorie, ne vom distanţa faţă de ei, echipa Snagovului. Noi credem că putem să obţinem victoria, pentru că suntem bine pregătiţi din punct de vedere fizic şi psihic. Sperăm ca suporterii să fie alături de noi, în continuare, până la finalul campionatului. Atmosfera e bună în vestiar de când am venit eu, sunt jucători de caracter, care își fac treaba întrucât sunt profesionişti”.

Răzvan Ghinescu l-a completat și aprobat: ”Cum a spus şi colegul meu Lazea, meciul de sâmbătă este un joc important pentru noi, dacă obţinem o victorie ne-ar asigura în proporţie de 80 la sută posibilitatea de a rămâne pe locurile 1-8. Ei în iarnă şi-au schimbat echipa, au adus jucători importanţi, cu experienţă, au legat câteva victorii importante, şi sper ca jocul de sâmbătă să-l câştigăm noi şi să fim echipa care se va impune pe teren, de la început şi până la sfârşit!”

Etapa a 33-a demarează sâmbătă cu 3 meciuri de la ora 11, printre care și UTA – Foresta, urmate de la 12 de Dunărea Călărași – Ripensia iar de la ora 13 de AFC Hermannstadt – FC Argeș, urmând a se încheia duminică de la 11 cu Academica – Metaloglobus și marți de la 19:30 cu CS Mioveni – AFC Chindia.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = treizeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: