ASU Politehnica începe play-off-ul Ligii 2 cu deplasări succesive la primele două clasate, în etapele 5-7 joacă numai acasă. În sezonul regular n-a trecut de nici un adversar din play-off

Calificată în play-off-ul Ligii 2, ASU Politehnica va întâlni tur-retur în cursa pentru promovarea în Liga 1 tocmai formațiile pe care nu le-a învins în sezonul regular al ediției în curs – mai exact cinci echipe cu care a remizat sau pierdut în toamnă, tocmai celelalte 5 formații care au ratat duminică intrarea în grupa I valorică a zonei 1-6 fiind și cele care au fost depășite la limită de ”violeții” timișoreni în același parcurs al turului. Cât despre programul tocmai stabilit de către FRF, bănățenii vor începe play-off-ul Ligii 2 cu deplasări succesive la primele două clasate, urmând ca în etapele 5-7 din totalul celor 10 runde să joace numai acasă. Mini-campionatul începe la sfârșitul săptămânii și va cuprinde două intermediare, urmând a se încheia în 22 mai, după care ocupantele locurilor 3-4, clasate în urma celor două promovate direct, vor juca în 29 mai și 2 iunie barajul tur-retur cu echipele de pe pozițiile 13-14 în Liga 1, adică 7-8 după faza play-out a elitei. 

ASU Politehnica Timișoara, care în toamnă a remizat în turul sezonului regular pe teren propriu cu primele 3 clasate la zi în Liga 2, ocupante ale podiumului după sezonul regular și la intrarea cu punctele la purtător în faza play-off, în ordine cronologică 0-0 în etapa I cu CS Mioveni, 1-1 în runda a VII-a cu Dunărea Călărași și 0-0 în etapa a XI-a cu FC U Craiova, va începe grupa I valorică prin deplasări la primele două clasate, mai întâi la Călărași iar apoi în Bănie, oltenii având 35 de puncte, în frunte, iar elevii lui Pustai 34, pe poziția a doua.

Ulterior, meciurile acasă din turul play-off le va disputa împotriva echipelor de care a fost învinsă în sezonul regular, cu Rapid, care se impunea pe ”Știința” de Moș Nicolae cu 0-2, iar în etapa a V-a cu harghitenii, care câștigau disputa directă cu 2-0 la Miercurea Ciuc. După întâlnirea cu AFK Csikszereda, poliștii vor mai avea alte două partide la rând tot pe teren propriu, și anume returul cu Dunărea și craiovenii.

Precum sezonul regular, și faza play-off va fi încheiată de alb-violeți tot în deplasare, la Miercurea Ciuc, care ieri a câștigat pe teren propriu pentru a pătrunde în zona play-off, de la egalitate de puncte cu bănățenii, pe baza rezultatelor directe, mini-clasament ce nu le-a dat câștig de cauză Farului și celor de la urmașa lui ACS Șirineasa, rămase în play-out.

Interesant, ASU Politehnica a învins fără excepție în jocurile disputate cu aspirantele care n-au izbutit duminică pătrunderea în play-off, trecând în tur cu 1-0 de Petrolul și Metaloglobus pe malurile Begăi și în deplasare cu 0-1 de U Cluj și gorjeni, iar de Farul cu 2-1 pe ”Dan Păltinișanu”. În schimb nici un succes cu viitorii adversari din play-off…  

Programul turului în zona 1-6, cu începere din weekend, de la situația FC U Craiova 35 de puncte, Dunărea 34, CS Mioveni și Rapid câte 33, AFK Csikszereda și ASU Politehnica Timișoara câte 32 de puncte.

Etapa I

CS Mioveni – FC U Craiova
FK Csikszereda – Rapid
Dunărea Călărași – ASU Politehnica

Etapa II

FC U Craiova – ASU Politehnica
Rapid – Dunărea Călărași
CS Mioveni – FK Csikszereda

Etapa III

FK Csikszereda – FC U Craiova
Dunărea Călărași – CS Mioveni
ASU Politehnica – Rapid

Etapa IV

”FC U” Craiova – Rapid
CS Mioveni – ASU Politehnica
FK Csikszereda – Dunărea Călărași

Etapa V

Dunărea Călărași – ”FC U” Craiova
ASU Politehnica – FK Csikszereda
Rapid – CS Mioveni.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: