ASU Politehnica încheie turul mai repede, fără deplasare la Berceni, retrasă. Liga 2 în 18

Ceea ce se vehicula mai apăsat de săptămâna trecută s-a confirmat în această după-amiază, în care secund-divizionara ACS Berceni, ultima și fără vreun punct în clasament după 16 etape din Liga 2, a anunțat Federația Română de Fotbal că se retrage cu efect imediat din toate competițiile forului de profil, lăsând în 18 participante campionatul eșalonului doi.

Astfel, după maramureșeni, în săptămâna începerii sezonului în curs, și Șoimii Pâncota, care a abandonat parcursul luna trecută, gruparea ilfoveană a devenit cea de-a treia care să arunce prosopul în Liga 2 în nici 3 luni și jumătate, ritmul retragerilor din competiție devenind deja amețitor.

Ca efect imediat, în etapa de sâmbătă și duminică, antepenultima a turului, va sta nu doar FC Brașov, ci și Unirea Tărlungeni, care era programată a juca pe 19 noiembrie de la ora 11 în deplasare pe ”Comunal”, teren al celor din Berceni. Totodată, rezultatele înregistrate de clubul ilfovean retras, toate negative, se anulează din ierarhia Ligii 2, care poate fi lecturată în noua sa configurație pe coloana dreaptă.

Ca alte efecte, între cele două cluburi care vor sta în intermediara de la mijlocul săptămânii viitoare, penultimă rundă a turului, se va afla și UTA Bătrâna Doamnă, care urma să primească vizita ilfovenilor, iar ASU Politehnica Timișoara nu va mai avea în calendar o deplasare la sfârșitul săptămânii viitoare, pentru disputa de la Berceni din etapa a XIX-a și ultima a turului.

Întrebarea se pune acum dacă respectiva ultimă rundă a turului va deveni și ultima a anului 2016 pentru cluburile secund-divizionare, conform doleanțelor unora dintre ele, sau se va respecta programul stabilit inițial de FRF și se va continua totuși și în decembrie prin bifarea primelor două etape din retur, în care alb-violeții ar avea o deplasare la Târgoviște și un meci acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea.

Starea suprafețelor de joc, deficitară în fotbalul românesc chiar și în anotimpurile blânde, remarcă prin prisma inundării gazonului de pe ”Motorul” la ora revanșei barajului de accedere în Liga 1 din luna iunie, este cu atât mai detrimentală jocului la ceas de decembrie, ceea ce nu pare însă a pune pe gânduri forul federal și chiar și unele dintre grupări, liniile de abordare și acțiune fiind trasate în general după principiul ”interesele o cere”.

De urmărit așadar o nouă potențială controversă cu iz de gâlceavă în fotbalul de club carpatin, polarizând păreri pro și contra. Cert este că nivelul mediocru și slab al prestațiilor din teren are și mai mult de suferit de pe urma calității suprafețelor de joc, de exemplu gazonul de pe ”Motorul” din Arad constituind duminică piatra de moară a spectacolului sportiv în mult așteptatul duel al vestului, UTA Bătrâna Doamnă – ASU Politehnica.

Dacă sezonul de toamnă s-ar încheia fără abordarea primelor două etape din retur, atunci arădenii n-ar mai fi supuși supliciului de a-și păstra acasă punctele în noroiul de pe ”Motorul”, dar altfel ar trebui s-o primească în etapa a XXI-a pe Foresta Suceava, în schimb arena ”Știința” din Timișoara, la rândul ei cu problemele sale, va fi extrem de intens pusă la încercare în numai câteva zile, sâmbătă de la ora 14 pentru jocul cu ACS FC Academica Clinceni iar în intermediara de săptămâna viitoare cu cei din Balotești, și eventual peste alte două runde, pentru partida violeților contra vâlcenilor.

Indiferent de deznodământul acestui ultim subiect arzător în Liga 2, competiția va șchiopăta și mai mult în continuare prin rămânerea de regulă a câte două echipe pe tușă etapă de etapă, ceea ce numai a campionat serios nu aduce.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: